Всякакви въпроси относно съдомиялните - тема 24

• 25 720
  • 724
  •   1
Отговори
# 270
  • на Мелмак
Девил, махни тази еко програма Wink

# 271
Благодаря не знаех че в Русия Сомат е под друго име !😀

# 272
Последно сложих тази капсула:
Въпросната чиния пак има мазни следи и 1-2 засъхнали капки зехтин.
Иначе това д гела на Сомат:
С тези имах надрано по чашите като следи от съчма - дълбоки. Някой в темата изрази съмнение, че това е станало от кристали от Солта. На Финиш е. Беше второ пускане намашината след първоначалното измиване.
Настройка на Солта пробвах от 0 до 4-та. Водата е 15 немски градуса. В упътването на машината пише, че до 21 немски градуса и комбиниран препарат солта трябва да е на минимума.
Ето снимка на основните програми:
И вътре - дълбоката чиния е мазна вътре и отвън. Като я слагам оставам по едно празно място отпред и отзад. По плоските чинии също имаше мазни капки. От същият комплект мия редовно и преди бяха ок.

# 273
  • Велики Преслав
Е явно ти не я подреждаш добре не се сърди.

# 274
  • На брега на реката
Аз не съм доволна, нито от Еко, нито от Авто програмите.

За нормално замърсени се ползвам програмата на 1ч. З9 мин., а за силно замърсени, интензивната!

# 275
Не мисля, че има какво да не е наредено - държачи и чинии, за чашите си има място също с приставка за тези със столче. Чекмедже за приборите - по един нож още се мъдри петно от течен шоколад, а си има слот за всеки прибор с картинка Simple Smile
И точно за да не се захлюпват една друга чинийте от различен вид от един и същи комплект - плоски и дълбоки, големи и малки оставям празно едно място помежду им. Купите са обърнати надолу. Направих си труда да разгледам как се реди машината още преди да я поръчаме.
И тези дълбоки чинии се мият почти ежедневно след употреба, ползват се за салата основно и винаги са мазни.
Не изплаквам нищо предварително, махам осатъците с кухненска хартия. 1-2 два пъти бях оставила съдовете в мивката и да речем са се накиснали заради пускането на вода някои да си налее за нещо. Разлика в измиването няма.
Вече се чудя, ако бях взела нещо по-бюджетно и не особено наблъскано с програми дали щеше да е различно.
Автоматичната програма си определя сама температура на миене от 45С до 65С - мие на минимума определено и си съкращава времето както й дойде (т.е. 2 часа и половина стават под 2 например). На Еко програмата се затопля повече. Последната не я ползвам, за да пести, а защото е най-дълга от основните. По-дълга е само Тихата програма.
Обяснявам подробно, за да добиете представа и евентуално да дадете акъл да пробвам още нещо, което не съм.

# 276
  • На брега на реката
Еко програмата е от най-дългите, но икономисва от всичко, затова е Еко.
Съветвам те да използваш интензивната на 70 градуса, а за слабо и средно замърсени ежедневната на 60 градуса.

# 277
И аз не съм впечатлен от автоматичната на Miele и според мен определя минимум замърсяване за 1:30 макс спира. За чаши става де или ако няма мазнини.
Ползвам повече интензивната на 75 градуса 2:30 часа. Там каквото и да сложиш се измива.

# 278
Добре, ще пробвам с тези две програми. 60С я ползвах няколко пъти в началото. Тази интензивната на 70С само един път за тава от печено - ще я включа по-често и нея.
Стискайте палци Simple Smile

# 279
Може ли да сметнете за месец колко струват препаратите? За мен съдомиялната би била най-полезна ако я пускам по празници, когато имаме гости, на нг не заспивам до 2-3 докато не измия всичко. Но бих го ползвала и всеки ден или през ден.
Какво представлява турбо сушенето и трябва ли да се отваря след това вратата? При мен го има.

Препоръчайте ми таблетки и гел, по-евтинджос който да става.

Свекърва ми която почина ни завеща съдомиялна, тя си е в етажа на свекъра.
Посъветвайте ме с какво да я почистя, защото те не са миели чиниите предварително и сега много мирише на манджа.

Може ли с обикновено веро да я измия? Много е мазна.

Последна редакция: ср, 06 яну 2021, 07:11 от Saxi Merinosova 683792

# 280
  • Варна
Има си специални препарати за почистване на съдомиялни.

# 281
Saxi, зависи каква е миялната, колко души е семейството, готви ли се много, съответно често ли се пуска и т. н.
Ние сме двама. Миялната ми е 45 см. - 10 комплекта. Пълня и пускам веднъж на 2 дни. Ползвам прахообразен препарат на ДМ и по груби сметки ми излиза около 0,8- 1
лв. на месец.

# 282
Може ли да сметнете за месец колко струват препаратите? За мен съдомиялната би била най-полезна ако я пускам по празници, когато имаме гости, на нг и не заспивам до 2-3 докато не измия всичко. Но бих го ползвала и всеки ден или през ден.
Какво предатавлява турбо сушенето и трябва ли да се отваря след това вратата? При мен го има.

Препоръчайте ми таблетки и гел, по-евтинджос който да става.

На свекърва ми която почина ни завеща съдомиялна, тя си е в етажа на свекъра.
Посъветвайте ме с какво да я почистя, защото те не са миели чиниите предварително и сега много мирише на манджа.

Може ли с обикновено веро да я измия? Много е мазна.
Не съм правила калкулации колко ще струват на месец препаратите. Мен изводи от сорта ме устройват:
Пести вода – за около половин час миене на съдове на ръка се използват между 30 и 50 литра вода, докато за един цикъл миялната машина изразходва между 10 и 15 литра вода.
Да, има го и това – редовното използване на миялната машина повишава сметката за ток. Но така или иначе, не бих могла да мия чинии със студена вода и в този ред на мисли пак ще плащам енергията за подгряването ѝ. Дори и да има разлика +/-, за мен е незначителна и не бих се лишила от това удобство. Ако трябва да издребнявам дотолкова, едно хубаво веро е около 6-8 лв., така че едва ли плюсовете са в полза на миенето на ръка. А и кефът цена няма!
За почистването на миялната на свекър ти, аз бих ти препоръчала да измиеш филтрите, перките, водачите, ъглите, уплътненията на миялната, всички достъпни места и след това пускаш цикъл с препарат за почистване. След него отново ревизия за неприятни остатъци. След това оставяш леко отворена миялната. Веро не бих използвала за неща, които не мога да измия на течаща вода (като вътрешност на миялната, водачи, уплътнения), защото няма да можеш да изплакнеш добре след това и ще се образува пяна, което не знам дали е добре за машината. Иначе кошници, перки и филтър с веро и гореща вода. Поне аз така бих действала.

Последна редакция: вт, 05 яну 2021, 18:56 от Herz

# 283
  • на Мелмак
Девил, аз ползвам основно тази за 1.30ч на 60 С и тази 45-65 С. Таблетките са ми Феъри платиниум и прах от ДМ. Сименс е моята, не вярвам да е голяма разликата. Аз съм доволна, неизмито не съм имала. Особено от салата.

# 284
Herz,
Защо издребняване. Не е ползвала съдомиялна, нормално е да си прави някаква сметка. Аз нямаше да мога да и отговоря, ако не бях отбелязала датата на първо купуване на прах. Исках да видя за колко време ще ми стигне,съответно изгодно ли ми е. Защото за таблетките мога да кажа като знам бройката и начина ми на ползване.
Освен предимствата, които си отбелязала, за мен е важно и това, че може да се мие с по-топла вода, с каквато на ръка е невъзможно.

Общи условия

Активация на акаунт