Всякакви въпроси относно съдомиялните - тема 24

• 25 736
  • 724
  •   1
Отговори
# 285
etty775 Благодаря ти за съвета! Машините са подобни със сигурност. Аз исках Сименс, защото имам други техни уреди и съм доволна. Но дакото решим и вече спряха да ги предлагат. ММ беше доста резервиран към съдомиялните по принцип. За разлика от много други технологични неща Simple Smile

# 286
Herz,
Защо издребняване. Не е ползвала съдомиялна, нормално е да си прави някаква сметка. Аз нямаше да мога да и отговоря, ако не бях отбелязала датата на първо купуване на прах. Исках да видя за колко време ще ми стигне,съответно изгодно ли ми е. Защото за таблетките мога да кажа като знам бройката и начина ми на ползване.
Освен предимствата, които си отбелязала, за мен е важно и това, че може да се мие с по-топла вода, с каквато на ръка е невъзможно.
W, не си ме разбрала. Казах го в смисъла, че ако трябва да издребнявам в сметката, наред с консумацията на вода и ел. енергия, трябва да се включи и препарат. Ни най-малко не съм имала предвид, че когато някой пита за съвет, издребнява.

# 287
Simple Smile

Последна редакция: ср, 06 яну 2021, 21:10 от Lemy

# 288
  • пловдив
Преди 10-на години ,когато се нанасяхме в апартамента ,бях много скептично настроена към съдомиялната.
Сега вече с две деца ,мога да кажа,че ми е най-добра приятелка и не мога без нея.Толкова съм свикнала вече.
При нас кухнята е малка и няма къде да суша съдове,ако го измия на ръка.
За мен е супер удобство и улеснение.
Винаги съм ползвала таблетки,но наскоро реших да пробвам с течен Медикс -такъв имаше в магазина и набързо закупих.Два пъти пускам с него ,да ви кажа не е зле ,но не измива като таблетките.Не бих рискувала за по-замърсени съдове и май ще си продължа с таблетките.
Сега прочетох за този прах и се чудя дали да не го пробвам.
Изобщо ,покрай темата се зарибих и много неща научих и искам да пробвам.
От години не ползвам блясък,но мисля ,да закупя и от него скоро.

По Коледа бях писала ,за развалената съдомиялна на майка ми .Като обратна връзка от сервиза са казали че има изгорял нагревател и някаква платка .Ще се отремонтира.Благодаря на всички ,който съдействаха тогава със съвети и препоръки.

Последна редакция: вт, 05 яну 2021, 23:40 от fllower82

# 289
Да споделя и аз. Със съдомиялна Бош сме.
Имам 3 вида преперати - течен на Сомат, капсули на Феъри Платинум и таблетки от Лидъл.
Течния го слагам като имаме гости и има повечко чаши. Таблетките са за всеки ден(или през ден, както я пускаме). А като има тави или тенджери само Феъри се оправя с тях без проблем. Таблетките стават само за слабо замърсени.
Относно програмите и друг път съм писал; масово ползваме на 70 градуса и авто, която е на 45-65 градуса. И двете програми са по 2ч. и 25 мин. с включено изсушаване. На 3-4 месеца веднъж ползваме авто програмата, и тези за 1 час на 60 градуса я ползвахме само като сложихме кухнята с уредите, за да измием всичко преди да го подредим. Има за половин зареждане, но не смятам да я ползвам.Има и някаква 1ч. и 45 мин, и ней 1-2 пъти съм ползвал. Имам за съкращаване на времето, но не съм пробвал дори с колко го съкращава. Има допълнително хигиенизация на по-високи градуси - това съм го включвал 5-6 пъти ей така.
 Не съм превърженик на ЕКО нещата. За мен не е удачно ЕКО програмата да върти помпата 3ч. и 40 мин., и да загрява водата до максимум 50 градуса, а вместо това не си работи 2ч. и 25 мин. на 65-70 градуса.Разликата в повишаване на температурата се избива от работата на мотора + износването му.

# 290
  • Велики Преслав
Доктора 46. Не съм съгласен с теб. Основния консуматор в ена съдомиялна е нагревателя. Той е около 2 kW. Помпата е 70 вата. Еко програта харчи около1,2 киловата по-малко ток.
   Съдомиялната плакне с топла вода. Екото са много дълги защото последното изплакване е на 50 градуса и трябва време да изсъхне.

# 291
Мерси за заръките за чистене на съдомиялната. Тя е индезит, 45 см, свободностояща, сива. Надали ще ми дадат да я барникам, да вадя филтър. Познавам мм, ще каже ти нямаш опит, ще я развалиш. В техния дом каквото и да се опитам да подобря или да им помогна, винаги имат его, те всичко си могат. Ще направя почистване на кошниците отделно, в банята, и после един цикъл с най-висок градус със капсула. Ще купя прах от Дм и сомат и феири течен гел, да ги пробвам. Но в упътването ми пише, нали го преведох, че за кратките програми 14-50 мин може да се ползва прах, че капсулата се ползва за по-мръсни съдове. Нямам търпение да почна да я ползвам вече. Grin Animal Scream Cat Fork And Knife Hands Clap

# 292
  • Велики Преслав
Няма да я прочистваш с капсула, а  с това
 https://maxxcleanbg.com/somat-za-pochistvane-na-sadomiialna-s-5- … tviia-250-ml.html

# 293
О, Боже! Като прочета, че задължителното редовно почистване на филтъра от хранителни остатъци е "барникане", че миялната "пере" или че "не трябва да се товари" с тежки съдове, сякаш е пералня с определени килограми сухо пране и... ЛУДИТЕ ме хващат!
Сивата миялна мие като бялата миялна, вЕрвай ми!
Има таблетки за почистване на миялни! Ползват се СЛЕД ръчното почистване под течаща вода на филтъра! Кошниците нямат работа под душа!

Fllower82, така и не разбрах за миялната на майка ти дали по време на работа загрява водата (отвори ли я по време на работа, за да видиш) - това когато се оплакваше, че работи много дълго време (4-5 часа, ако не бъркам), и преди да ти покаже грешка на дисплея. Защото ако грее водата, да ме прощават техниците, но нагревателя работи 😜

# 294
Тетка дъ бест, то да беше лесно нямаше да пиша. Опитах се на нг да ги убедя или те или аз да развием филтъра, отговора беше "не, то ти нямаш още опит с миялните"....и се ядосах и млъкнах. Нека вони щом те са толкова по-опитни от мен.Wink все пак не е на моя етаж.Joy

# 295
  • Велики Преслав
Тетка. Не се обиждай ама това, че грее не значи, че работи. Ако е офазил на корпус той може да загрява, но компютъра отчита грешка че има утечка.

# 296
  • пловдив
"Fllower82, така и не разбрах за миялната на майка ти дали по време на работа загрява водата (отвори ли я по време на работа, за да видиш) - това когато се оплакваше, че работи много дълго време (4-5 часа, ако не бъркам), и преди да ти покаже грешка на дисплея. Защото ако грее водата, да ме прощават техниците, но нагревателя работи 😜
[/quote]"

Здравей,по време на програмата и след това не успяхме да забележим,че затопля.

# 297
  • Велики Преслав
Абе вие защо не можете да разберете, че това че грее не значи че е напълно изправен.

# 298
да развием филтъра,
Нека вони щом те са толкова по-опитни от мен.;
Не съм спец, но мисля, че след като не се почиства филтъра редовно, много лесно може да се повреди циркулационната помпа. Клиповете на тази тема, които изгледах в последно време, са много поучителни. Намери и им пусни един такъв. Или им дай да прочетат упътването!
Представям си, какво чудо ще е този филтър, ако никога не е почистван!

# 299
"Fllower82, така и не разбрах за миялната на майка ти дали по време на работа загрява водата (отвори ли я по време на работа, за да видиш) - това когато се оплакваше, че работи много дълго време (4-5 часа, ако не бъркам), и преди да ти покаже грешка на дисплея. Защото ако грее водата, да ме прощават техниците, но нагревателя работи 😜
"

Здравей,по време на програмата и след това не успяхме да забележим,че затопля.
[/quote]
Тоест по време на работа - примерно 15 минути след старта, когато се чува, че перката върти не сте я отваряли да видите дали водата вътре е топла?

Василев, ти също не се обиждай, но офазяване на корпуса и утечките са далеч от въпроса ми дали в онзи момент нагревателя е работил. За да сгрее водата.
Някак много лесно са определили изгоряли нагревател и платка Simple Smile
И това е станало, като е съобщено изписаното съобщение за грешка, което тук май не успяхме да разберем какво означава?

Общи условия

Активация на акаунт