Всякакви въпроси относно съдомиялните - тема 24

• 25 688
  • 724
  •   2
Отговори
# 630
Здравейте! Имам съдомиялна BOSCH SMS46KW04E. Снощи преди да я пусна видях, че свети индикатора за сол и след като отворих капачката видях, че сякаш има, но все пак сипах. Пуснах я, но индикатора не угасна. Тази вечер си купих препарат за почистване течен финиш и таблетки финиш за почистване. Пуснах я на програма за почистване с течния препарат и една таблетка. Първите две минути угасва и светва няколко пъти и след това пак си светна за постоянно. Някой имал ли е такъв проблем? Да търся ли майстор или?

# 631
  • На брега на реката
Буба, колко сол досипа?
Когато светне индикатора, трябва да сипеш сол, докато се напълни отделението хубаво. На моята машинка дописпвам, около 1,5 кг сол. Това, че започва да излиза вода от контейнера, няма значение, важното е да сипеш, колкото се може повече сол. Почистваш около гърловината и затваряш така, че да се усети леко щракване. След което, е редно да се пусне програма изплакване, или я пускаш директно да мие.

# 632
По принцип от кутия 1.5кг като сипя до горе ми остава малко в кутията (около 200 300гр примерно) досипах догоре и я пуснах да мие. В момента е пълен контейнера почти догоре.

# 633
Здравейте! Имам съдомиялна BOSCH SMS46KW04E. Снощи преди да я пусна видях, че свети индикатора за сол и след като отворих капачката видях, че сякаш има, но все пак сипах. Пуснах я, но индикатора не угасна. Тази вечер си купих препарат за почистване течен финиш и таблетки финиш за почистване. Пуснах я на програма за почистване с течния препарат и една таблетка. Първите две минути угасва и светва няколко пъти и след това пак си светна за постоянно. Някой имал ли е такъв проблем? Да търся ли майстор или?
Опитай да я изключиш от контакта за 10–20 минути .

# 634
  • На брега на реката
По принцип от кутия 1.5кг като сипя до горе ми остава малко в кутията (около 200 300гр примерно) досипах догоре и я пуснах да мие. В момента е пълен контейнера почти догоре.
И пак ли свети индикатора?

# 635
Да продължава да свети. Изключих я за 30мин от контакта и пак така Confused

# 636
Да продължава да свети. Изключих я за 30мин от контакта и пак така Confused
Хубаво ли е затегнат капака на резервоара ? Не се сещам какво друго може да е Confused
Ето това намерих в интернет https://bg.zhonyingli.com/salzanzeige-bei-sp-lmaschine-leuchtet- … er-problem-gel-st

# 637
Успях!!! Изключих от щепсела. Отворих капачката, разбърках с голяма лъжица и изведнъж ми се стори, че сякаш солта намаля. Включих и индикатора не свети. Благодаря на всички за съветите Hug

# 638
Успях!!! Изключих от щепсела. Отворих капачката, разбърках с голяма лъжица и изведнъж ми се стори, че сякаш солта намаля. Включих и индикатора не свети. Благодаря на всички за съветите Hug
Браво !

# 639
  • Mediterraneo
Аз винаги разбърквам солта, за да поеме възможно най- много. Не с лъжица даже, с пръсти ровя, за да слегне и поеме още.

# 640
Преди десетина години, когато почнах да ползвам съдомиялна, следях активно темата и тогава един капацитет даде съвет да се ползва едра сол. Не се е налагало да разбърквам.
buba, каква сол ползваш?

# 641
  • Mediterraneo
Колкото и да е едра, пак е хубаво да се разбърка, за да слегне и поеме повече.

# 642
Ами вече ще знам като досипвам да разбърквам. Ползвам различни, обикновенно вземам която е на промоция Grinning ползвала съм на лидл, дм, сомат, медикс, вчера взех финиш.

# 643
За морската сол преди време писаха да не се ползва, че не е достатъчно пречистена от други частици. Можело да предизвика повреда.
Не знам доколко е вярно.
И на мен ми се налага да разбърквам, че иначе и 1 кг не поема. Със старата не беше така.

# 644
  • На брега на реката
И аз разбърквам с лъжица, за да се понамести и поема още поне 100-200 гр.

Морска не бих сложила, защото виждам какво пада от нея, когато разтварям за туршии. В крайна сметка една кутия е около 2-3 лв. за 2 кг и то се сипва на няколко месеца.  Ползвам сол от Лилд, защото е едра и съм доволна от нея.

W, и аз горе-долу по това време започнах да следя темата и беше супер полезна. Много добри съвети даваше "Дедо". Какво ли стана с този човек?

Общи условия

Активация на акаунт