Всякакви въпроси относно съдомиялните - тема 24

• 25 645
  • 724
  •   1
Отговори
# 660
Какви дъбоки чинии, за супа, за паста или по големи? Ако са за супа/паста би следвало да се събират на определените с "рогчета" места, ако са някакви по-дълбоки (аз нямам, но пък слагам купи) - на долната кошница, но да няма друго под тях.
Нормално дълбоки от комплектите сервизи, не купички. Обикновено са плитки големи, дълбоки и малки плитки. Събират се вертикално на поставките, но.....нищо де ще ги мия по друг начин
Забелязах,че на новата ми миялна долната кошница е с по-гъсто разположени рогчета, и такива дълбоки чинии от сервиз(за супа) подредени една до друга влизат много плътно и не се измиват добре. Вариант е да се слагат през ред. Другото, което не препоръчвам но аз направих
Скрит текст:
е с лек натиск извих (тоест изправих) рогчетата в посока така, че да коригирам разстоянието.

# 661
Моята има гъсто разположени-там слагам плитките чинии и по-рядко разположени-там дълбоките. Почти равно място заемат. При вас не е ли така?

# 662
  • София
При мен са на еднакво разстояние, но дълбоките чинии се измиват перфектно.

# 663
При мен има различни за няколко вида чинии - за дълбоки, за плитки, а в горната кошница са сгъваемите за десертни и чаени чинийки. Не бих пробвала да ги огъвам, ще се счупят. 

# 664
  • София
...е с лек натиск извих (тоест изправих) рогчетата в посока така, че да коригирам разстоянието.
Това води до нарушаване и напукване на емайла (ако мога така да се изразя, т.е. боята) на кошнижата и след време тези микропукнати могат да станат по-големи и да се стигне до обелване на повърхността. По-добре е да се редят през ред, да се ползва по-дълга програма или по-интензивен препарат, щом не се измиват.

# 665
Афродита, всеки сам преценява.
Писах какво е моето решение, не съм го препоръчала.
В дългосрочен план зареждането на по-малко съдове( през ред) ми е по-неефективно от евентуално възможно микронапукване на кошницата.

# 666
Здравейте,имам въпрос за съдомиялната,която купихме наскоро(за пръв път купуваме) и не съм ориентирана с ползването добре още.Понякога ми локви отдясно под вратичката.Два три пъти ми се случва.Дали може да е неправилно подреждане на съдовете?Забелязах че се случва когато слагам големи съдове.Съдомиялната е Горение 45 см.

# 667
Здравейте,имам въпрос за съдомиялната,която купихме наскоро(за пръв път купуваме) и не съм ориентирана с ползването добре още.Понякога ми локви отдясно под вратичката.Два три пъти ми се случва.Дали може да е неправилно подреждане на съдовете?Забелязах че се случва когато слагам големи съдове.Съдомиялната е Горение 45 см.
Ама по време на работа ли тече ?

# 668
Да,докато работи,но не точно тече,по скоро капки от някъде.щом почне сушене,няма.Но и двата пъти беше когато има тенджери,тави...Слагам ги надолу,или трябва като чиниите,някак странично...А дали е възможно пък да се получава,ако съдовете са по малко?🤔

# 669
Да,докато работи,но не точно тече,по скоро капки от някъде.щом почне сушене,няма.Но и двата пъти беше когато има тенджери,тави...Слагам ги надолу,или трябва като чиниите,някак странично...А дали е възможно пък да се получава,ако съдовете са по малко?🤔
За вграждане ли е машината ? И аз имам опит с тази марка миялни , но изобщо не е добър . Може ли модел ?

# 670
# 671
Машината не трябва да тече, капе и т.н. по време на работа. За тази цел са уплътненията на вратата.
Извикайтежсервизен техник да види, дори му я пуснете, ако е нужно.

# 672
Barsa Тя нали е гаранционна? Извикайте сервиза. Може да огледате уплътненията дали са наред. Друго което може да пробвате е да слагате тава/тенджера отвътре, докато чакате да дойде техник.

# 673
# 674
  • На брега на реката
Машинката нивелирана ли е, както трябва?

Общи условия

Активация на акаунт