Прахосмукачка робот - 20

• 64 249
  • 745
  •   2
Отговори
# 435
Най-бюджетен се води този
https://m.emag.bg/robot-prahosmukachka-xiaomi-mi-robot-vacuum-mo … earch-Action=view
Но има и по добри. Оглеждайте се за промоции и следете. По- добре вместо да се хвърляте просто на нещо разкледай те различни марки и характеристики, цени. И тогава започнете да следите къде какво се продава. Не бързайте. Винаги има нещо намалено някъде.

# 436
  • Sofia
Ползвам точно този и се справя учудващо добре за парите си. Успех в избора. Simple Smile

# 437
  • София
Здравейте, много полезна тема! Моля за малко помощ-търся робот за подарък и съм се спряла точно на модела, който коментирате в момента - Xiaomi mi robot vacuum mop cleaner, или както го водят в алиекспрес - 1С. Има доста добри отзиви в темата, но не можах да намеря информация дали може да се зададе no mop zone (за да не мокри килимите), или тази опция я има само при по-скъпите модели? Ако няма тази опция дали може да стане с виртуална стена?
Дригият вариант, който си мислех е Conga 1090, тъй като търся нещо под 500лв, но и при него не съм наясно дали я има тази опция.

# 438
Здравейте, много полезна тема! Моля за малко помощ-търся робот за подарък и съм се спряла точно на модела, който коментирате в момента - Xiaomi mi robot vacuum mop cleaner, или както го водят в алиекспрес - 1С. Има доста добри отзиви в темата, но не можах да намеря информация дали може да се зададе no mop zone (за да не мокри килимите), или тази опция я има само при по-скъпите модели? Ако няма тази опция дали може да стане с виртуална стена?
Дригият вариант, който си мислех е Conga 1090, тъй като търся нещо под 500лв, но и при него не съм наясно дали я има тази опция.
Конга 1090 е хаотична и няма забранени зони
https://www.storececotec.com/en/robot-vacuum-cleaners/340-conga-serie-1090.html
Ксиомито и то май няма забранени зони ама поне не е хаотично. А за килимите... Има си степени на това колко да мокри. Но дори и на най- силната не ми се е случвало да намокри особенно килима. Не е нещо дето след 10 минути да не е изсъхнало. Така че това не е чак такъв проблем. Това което е проблем е че ще се замъхи мопс. Лично мне ние! Има по-запознати от мен.

# 439
  • София
Благодаря, Десислава. В крайна сметка се спрях на Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop Cleaner (1С) . Чудех се и за Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop Pro, който може да се намери за около 500лв в алиекспрес, но ми е по-лесно да поръчам от Емаг, тъй като не е за мен. Помогна ми това ревю-доста подробно сравнение между двата модела:
https://youtu.be/y_ZpHxLJVf0
От него излиза, че 1С се спрява по-добре с чистене на килими, а Mop Pro-при чистене с моп. Ще пиша отзив, след като пристигне.

# 440
Здравейте, и аз си закупих Xiomi 1С на черният петък от Емаг за 399лв. Изключително доволна съм от уреда, пускам го всеки ден. В приложението и а опция за задаване на виртуални стени.

# 441
  • тук-там
Моята Конга нещо.... ми се сърди. Имам нов интерфейс, но който пише, че е 2372!  Лута се.... Май ще трия всичко.

# 442
Идвам с въпрос/проблем на roomba 981:  от известно време е шумна и забелязахме, че в режим auto е вечно на power boost, а би трябвало да е така само върху килими. Рестартирахме, ресетвахме, сменяхме режими.. няма ефект. Почистена е, има батерия. Четохме в приложението, че може да е свързано с гумените валяци или капака над тях. Уж всичко видимо изглежда наред. Не знам какъв й е проблема. Имате ли някакви идеи как може да се оправи?

# 443
Здравейте, поръчах Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop 1C, не е пристигнал, но сега реших, че искам да го ползвам на вилата извън София, а там няма Wi Fi. Доколкото разбирам обаче, интернет ще ми трябва за първоначалната настройка, тогава може би ще използвам hotspot от интернета на смартфона. А после не е необходимо да е свързан постоянно с интернет, нали?

# 444
  • София
Sis22, и според мен там е проблема. Аз съм с 980, бях си взела гумени четки от алиекспрес и тогава забелязах същото, което описваш. Разкарах ги, купих си оригинални и нямаше проблем. Ако си е с оригинални четки, то тогава провери хубаво ли са почистени космите, сваляш страничните капачета на четките и почистваш и там. Капака над тях същото трябва да затваряш с лекота, нужно ли е усилие, значи нещо не е наред и ще работи на power boost, дори и да не е на килим. Това са моите наблюдения, дано се окаже нещо елементарно и при теб.

# 445
От къде ги купихте оргиналните и какви пари?Миете ли ги на течаща вода?Като получихте китайските сравнихте ли с оргиналните,имаше ли някаква видима разлика?

# 446
  • София
crefani, аз взех робота от тук:
Скрит текст:
От там взимам и консумативите, които са ми нужни. Нищо не мия под течаща вода, филтрите издухвам или сменям, за 3 години веднъж съм сменила гумените четки, страничната не съм я сменяла още, съвсем леко се е разрошила, но нищо впечатляващо. Бях взела цял комплект от Алиекспрес, но след като забелязах това с постоянно включения power boost не съм експериментирала повече. Така и не пробвах страничните китайски четки, филтъра също бързо замених с оригинален.
Видима разлика...ами не са като две капки вода, но няма кой знае каква разлика, паснаха си и реших да пробвам. Но в крайна сметка прецених, че няма да рискувам “здравето” на робот, за който дадох почти 2к лв /тогава беше най-новия модел на пазара/ заради някакви консумативи и си купувам оригинални.

Последна редакция: ср, 16 дек 2020, 21:15 от jijibiji

# 447
Jijibiji, благодаря ти! Не сме с оригинални четки в момента. Действително се замислихме дали не е от тях. Ще купя оригинални и ще стискам палци да е ОК. И мерси за линка 🤗😎

# 448
Аз имах 7 години 6 -та серия на айробот и миех под течаща вода четките  с веро 1 път в седмицата.Въртях два комплекта.Като изпера едните ги оставям да си съхнат и слагам другите.Като купих тогава робота дойде с резервни оргинални четки.Този купих преди почти месец - 971 модел 20година.Поръчала съм от али експрес но не са дошли още.
Не се стърпях и ги изпрах четките на новата,е по внимателно ,поизцедих ги и ги сложих след 1 часИмат обаче едни дунапрени вътре,старите нямаха.Та с тия дунапрени не знам ,малко трудно се перат и чистят.

# 449
Здравейте, поръчах Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop 1C, не е пристигнал, но сега реших, че искам да го ползвам на вилата извън София, а там няма Wi Fi. Доколкото разбирам обаче, интернет ще ми трябва за първоначалната настройка, тогава може би ще използвам hotspot от интернета на смартфона. А после не е необходимо да е свързан постоянно с интернет, нали?
Ако искаш да му зададеш график и други екстри ще ти трябва приложението и интернет. Ако няма да му правиш график обаче няма нужда. Натискаш копчето и той пак ще си изчисти. С хотспот от телефона не знам дали ще стане, но не прече да се пробва.

Общи условия

Активация на акаунт