Прахосмукачка робот - 20

• 64 247
  • 745
  •   1
Отговори
# 450
  • София
Здравейте,
поръчах коментирания по-горе XIAOMI MI ROBOT VACUUM MOP 1C.
Имам ли нужда от допълнителни резервни части? Да поръчвам ли от сега четчици, моп и т.н?

# 451
Ако ще поръчваш от Алиекспрес, поръчай още отсега. Нали знаеш, че идват бавно. Simple Smile
Филтър и четки не съм сменяла още, но е добре да има повече кърпи за мопа.

# 452
  • София
Благодаря! От Е МАГ поръчах.

# 453
.......но е добре да има повече кърпи за мопа.
Като каза повече кърпи за мопа, да питам, в контейнера за водата винаги ми остава по малко вода, никога не мога да я излея всичката. С времето не започва ли да понамирисва това и да придобива зеленикав цвят.
Сега процедирам така - като приключи с мопа, вадя кърпата, пера я, изливам водата и оставям контейнера в банята, че там е топло доста и чакам да изсъхне. Но отнема ден-два, че и повече понякога.
Може ли някой, който има от повече време робот с моп да ме светне кое точно не правя както трябва с тая вода.
А да, робота е S5Max.

# 454
  • София
.......но е добре да има повече кърпи за мопа.
Като каза повече кърпи за мопа, да питам, в контейнера за водата винаги ми остава по малко вода, никога не мога да я излея всичката. С времето не започва ли да понамирисва това и да придобива зеленикав цвят.
Сега процедирам така - като приключи с мопа, вадя кърпата, пера я, изливам водата и оставям контейнера в банята, че там е топло доста и чакам да изсъхне. Но отнема ден-два, че и повече понякога.
Може ли някой, който има от повече време робот с моп да ме светне кое точно не правя както трябва с тая вода.
А да, робота е S5Max.
Аз съм с Браава Джет М6, не винаги изхарчвам цялата вода в резервоара. Но пък я пускам поне през ден (то се оказа голям рахат), че досега не се е случило да замирише. Пък и то не е мръсна вода, а чиста вода с препарат.

# 455
Мерси, Sharky*
Значи да не го мисля толкова.

# 456
Аз не изливам останалата вода, но тя и не се задържа дълго – един контейнер ми стига за 2 до 3 почиствания.
Ползвам дестилирана вода и се надявам това да има значение.

# 457
И аз ползвам дестилирана вода, но нямам обяснение защо реших, че трабва да я изливам Grinning
Аз не всеки път използвам мопа. Събират се 1-2 пъти в седмицата и задължително поне веднъж аз действам с другия моп, така че ще си я оставям и аз в контейнера водата.

# 458
Е, аз редовно ползвам и мопа. Всеки ден или през ден.

# 459
Дами, дали можете да ми дадете повечко инфо за модела Xiaomi Roborock S55? Намерих я тук.
Колежка я има и казва, че е изключително доволна, цитирам: "Пускам си я, когато съм навън, минава килимите също, не се блъска силно по мебелите. Прави си карта на апартамента и мога и само определена стая да задам да почисти. Управлявам си я изцяло от телефона. Не е от тези, които само се програмират кой ден и в кой час да чисти, а мога по винаги да си я пусна от телефона." Щяла да се справи с 90-100 кв.м. наведнъж, пишело, че до 250 успява без да й падне батерията.

Дали някоя от вас я има и може да даде повече инфо?

# 460
Bambinnah,аз имам същата прахосмукачка. Потвърждавам инфото,което ти е дала колежката. Аз рядко я пускам в целия апартамент,докато чисти в едната стая,вдигам неща от друга стая,за да направя чистенето и безаварийно Grinning

# 461
Благодаря ти за бързия отговор!

Тоест, не ти е попадало нещо по-добре в този ценови сегмент или нещо със същите способности от по-нисък? Как е откъм резервни части, има ли нужда? И дали има сервиз някъде наблизо, за да няма нужда да се връща до Китай или знам ли...?

# 462

Тоест, не ти е попадало нещо по-добре в този ценови сегмент или нещо със същите способности от по-нисък? Как е откъм резервни части, има ли нужда? И дали има сервиз някъде наблизо, за да няма нужда да се връща до Китай или знам ли...?

Изборът на прахосмукачка беше на съпругът ми,но вярвам,че е взел най-доброто (по негови критерии), гледайки съотношение цена/ качество. Ползваме роботът вече 2 години,не ми се е налагало да търся сервиз, но след като се продават в БГ няма как да няма такъв.
Преди да започна да пиша в темата, резервни части купувах от немския амазон (засега съм купувала само резервни филтри, всичко друго пише, че е ок). Тези дни, обаче, ще поръчам и филтри от Али експрес, че вече обслужвам 2 прахосмукачки (купих и на сестра ми S5max) и искам да спестя малко пари Simple Smile

# 463
Благодаря ти наистина!

# 464
  • София

След като я купувате от бг търговец, трябва да има гаранционно обслужване, друг е въпросът ако наистина се наложи да се ремонтира...Чета лоши отзиви за повечето търговци, като изключим големите вериги.
Ако ще връщате в Китай, по-добре я вземете от АЕ, сигурно ще е по-евтина, а имат и сервизи в Европа, Полша, ащо не бъркам.
Препоръчвам една група във ФБ - https://www.facebook.com/groups/795791053941687/
Админът може да ви даде всякакво инфо за Шаоми, следи и цените и явно продавачите му дават купони за намаление. Има и адреси на сервизи в България, макар да не са много. Дори е направил видеоканал в Ютюб.

Последна редакция: пт, 18 дек 2020, 20:53 от Cuckoo

Общи условия

Активация на акаунт