Прахосмукачка робот - 20

• 64 204
  • 745
  •   1
Отговори
# 525
От скоро имам Roomba.
От няколко дни забелязах или по-скоро дочух, че скрибуца. Почистих всички четки, но шума остана.
Чувам го най-често когато е на равно, и след като я спирах и гледах няколко пъти установих, че шума идва от едното задвижващо колело.
Някой с такъв проблем и решение?

Сигурно са се усукали космарлаци около оста на колелото. Аз моята съм я разглобявала, без частта с колелетата. Така и не разбрах как, но досега проблеми не е имало. Пробвай.

# 526
Така си помислих и аз, но там нищо не се разглобява. Много е недостъпно за почистване. Когато я обърна с краката нагоре, натисна и завъртя колелото се чува звука.
В голяма чуденка съм какво да правя.

# 527
Така си помислих и аз, но там нищо не се разглобява. Много е недостъпно за почистване. Когато я обърна с краката нагоре, натисна и завъртя колелото се чува звука.
В голяма чуденка съм какво да правя.

Ако е нова и с гаранция, свържи се с магазина или пък със сервиз. Ако не, започваш болтче по болтче да развиваш, но е доста сложно. Снимай си да помниш кое откъде е.

# 528

За сега само ги гледам, още изчаквам че много играчки по пода от дребосъците.

# 529
Здравейте, от няколко дни си имам помощник Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop 1C, въпросът ми е дали може да се използва отделно само за мокро почистване, без да прахосмуче?

# 530
Здравейте, от няколко дни си имам помощник Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop 1C, въпросът ми е дали може да се използва отделно само за мокро почистване, без да прахосмуче?
Мисля че може като изключиш силата с всмукване. Ако няма такава опция го включи на най-слабата степен

# 531
От къде поръчвате консумативи за Xiaomi Roborock S6 Max V?

# 532
Не виждаш смисъл от това една прахосмукачка да прахосмуче? Честно, не те разбирам.
Мисля, че има уреди само за миене, може би е по-добре да се насочиш към такъв.

От моя опит – наскоро ми се случи роботът да събере половин контейнер с някакви влакна от привидно съвсем чистата ми спалня. Явно при смяната на спалното бельо, вадене и прибиране на хавлии и дрехи са нападали разни власинки, незабележими с просто око...

# 533
  • София
Аз не бих пуснала само моп, без смучене. И моите наблюдения са, че въпреки, че я пускам първо да прахосмуче и веднага след като е приключила ѝ слагам мопа и повтаря маршрута, в контейнерът за боклук все се събира нещо - от мебелите, цветята, дрехите ни, докато се мотаем покрай нея, се спускат нови фини прашинки. Ако не смуче, докато маже с мопа, тя ще ги замаже по пода, ще ги разнася насам-натам. Не виждам смисъл да се спести това ... "усилие" за нея. Все пак функцията "моп" е просто влачене на един мокър парцал по току-що изсмуканата повърхност, няма "търкане" и "обиране".

# 534
Ама защо реагирате така на един прост въпрос? Жената така иска да си я ползва, не се палете. И аз я пускам винаги с всмукване и моп , но не намирам за нужно да поучавам някой защо той иска обратното. Не знаем колко е голям апартамента който обслужва тази прахосмукачка и е възможно да не му стига тока за да мине апартамента два пъти едно след друго. Ето ви например картата на едно от нашите 1C

Минава веднъж да прахосмуче, но батерията не е достатъчно голяма за да мине веднага след това и моп. Така че аз мога да го пусна, но той пак ще изчисти някаква малка част и ще се върне да се дозареди. Спирането на функцията за прахосмуче е или поне намаля ето на силата на вакуума пести все пак някаква част от заряда. Аз например така си обяснявам въпроса на Minion2729.

# 535
Въпросът ми беше от чисто любопитство. Реших, че е възможно да пропускам нещо. Смятам, че след като имаш нещо е хубаво да знаеш всичките му възможности и да избереш най-доброто  за себе си. Исках да опитам от всички функции които предлага преди да се спра на най-удобния вариант за мен.
Колкото до жаленето, не смятам че това би могло да ми е определящо във работата с нея.
Благодаря на всички за споделеното мнение!

P. S. Не искам да влизам в излишни полемики.

# 536
Ама защо реагирате така на един прост въпрос? Жената така иска да си я ползва, не се палете. И аз я пускам винаги с всмукване и моп , но не намирам за нужно да поучавам някой защо той иска обратното.

Защото това, което иска, е невъзможно. Производителят е заложил в продукта определени функции и няма как да се изключи основната от тях.
Затова пак ще предложа – да си потърси друг робот, който да става само за миене.

ПП За твоя случай – трябвало е да се спреш на друг модел, с по-мощна батерия, подходящ за по-голяма площ.

# 537
При този конкретно няма как, но има роботи при които си е възможно.
Ето при моят може

И аз си спирам вакума когато пускам функция търкане. А това 1C не е точно мое. И за целите за които е взето е напълно достатъчно. Нямам желание да споря с никой. Кой каквото си е харесал това си е взел и както иска така си го ползва.

ПП: Пък ако се окаже че не е преценил правилно ще си извади поуката за следващия. Тези машинки не са вечни все пак.

# 538
Xiaomi Mi vacuum mop Pro  е моя избор. Имам я от 15 дни и съм супер доволна.Сега с всяко пускане излизат нови въпроси. Кога се почистват сензорите и прави ли се нещо в настройките приложението след почитване? Кога и как да и акруализирам версията...

# 539
  • Русе
Сензорите, както и всичко останало е хубаво да се чистят редовно. Докато имахме куче чистих мухльото всяка седмица - четки, контейнер, филтър и забърсване с влажен парцал. Сега го правя по-рядко. От време на време го продухвам с въздух под налягане за да не се трупа прах по вътрешностите му.
Нищо не се прави в приложението след почистване.
Би трябвало да ти излезе уведомление в приложението, че има нова версия. Стандартно се актуализира.

Общи условия

Активация на акаунт