Прахосмукачка робот - 20

• 62 608
  • 745
  •   1
Отговори
# 660
Здравейте! Купих на майка ми Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop Essential, но нейния телефон не е смарт. Дали може да я ползва без телефон?

# 661
  • ENGLAND
И аз с въпрос. Купих си Prscenik T850. Досега съм го пускала само няколко пъти, първия път още не бях свалила апа, мина кухнята, изчисти добре. Днес вече през апа го пуснах да си направи мап, мина половината кухня, засили се в коридора и след това започна да се чуди накъде да тръгне. Пуснах го в хола, карта се появи само на хола. Кажете ми как да си направи карта на етажа и да я запаметя? Откъде да започна? И това лутане след първата стая как да го избегна? Разцвъках апа, ама нищо не намерих. Така изглежда.

# 662
Да натиска бутона и тя ще си кара наред. Само не знам как ще се ориентира кога какво да сменя. Ако твоя телефон е смарт вържиго към него. Аз на свекарите робота съм го вързала с моят телефон имаме още един робот на село и той е към моя телефон и робота в къщи също е към моя телефон. Карам три робота без проблем 😁

Doret изтрий картата и робот да го остави да тръгне от станцията. Няма ликнижка с упътване към робота? Бутона Auto clean може ли да се пуска и спира? Да не би да иска да го маркираш? Auto clean имам предвид.

Последна редакция: чт, 18 фев 2021, 00:36 от Desislava Rangelova

# 663
Ще ме извинявате, но с апа и мапа и аз се залутах...

# 664
  • ENGLAND

Doret изтрий картата и робот да го остави да тръгне от станцията. Няма ли книжка с упътване към робота? Бутона Auto clean може ли да се пуска и спира? Да не би да иска да го маркираш? Auto clean имам предвид.

То само от Auto clean се пуска, прави карта, но не я запаметява. Преместя ли го и картата изчезва и започва отново да си прави карта, но нищо не запаметява. Как се маркира Auto clean? Аз очаквах повече бутончета, има няколко допълнителни неща като кликна горе в дясно, сетингите, но мап няма.
В книжката има само бутоните на дистанционното и как се връзва аппа с робота. Нищо подробно няма и в нета, видяла съм се в чудо.

# 665
Значи за да го пуснеш да чисти натискаш бутона auto clean и той тръгва така ли?
Може би този робот няма опция да запаметява карта и спирайки го за да го преместиш някъде той си тръгва отначало.

# 666
  • ...
Аз имам роборок и заради смяна на телефона не съм си инсталирала още приложението. Робота си чисти всеки ден без значение, че го пускам от копчето. Не мисля, че е голяма драма да не се ползва приложението, просто с него имаш контрол и когато не си близо до робота.

# 667
Може да си обменяме опит, ако възникнат някакви ситуации Simple Smile
Като стана дума, да питам - задавам чистене на определена стая, уж тръгва, но се връща на станцията. Трябва да я занеса до стаята, която искам да почисти. Дали има значение, че е тази стая е доста отдалечена от станцията ѝ?

# 668
Моето Шиоми нещо ми прави номерА. Моделът е Mi robot vacuum Mop P и като го пусна на комбинирана функция, или само да мие, не мие. Дори парцалът отдолу си остава сух. Иначе тръгва, обхожда си траекторията, но не мие. Идеи на какво може да се дължи и как да го оправя?

# 669
Мокриш ли го, или го слагаш сух?

# 670
Последно го прах, изсъхна и го сложих сух.

# 671
Не се слага сух. Мокриш, изстискваш и тогава слагаш.
Аз даже навлажнявам с разреден препарат за ламинат. И го пускам на максималната степен на миене.

# 672
  • ENGLAND
Значи за да го пуснеш да чисти натискаш бутона auto clean и той тръгва така ли?
Може би този робот няма опция да запаметява карта и спирайки го за да го преместиш някъде той си тръгва отначало.
Явно няма опция мап, но има запаметяване на време за чистене. Е, не е голям зор, аз така или иначе го пускам само като съм в къщи, че трябва да вдигам столовете в трапезарията. Обмислям и смяна на килима там, каквото падне всичко се залепя за килима и даже робота някои неща не може да ги изчисти. Чудех се дали няма някакъв спрей да не се залепват  трохичките по килима. Накрая и без килим ще оставя трапезарията.

# 673
Не се слага сух. Мокриш, изстискваш и тогава слагаш.
Аз даже навлажнявам с разреден препарат за ламинат. И го пускам на максималната степен на миене.

Мерси! Hug
Намокрих го. Мина ми през акъла дали да не го намокря, но както мина, така и замина.
Иначе и аз слагам по малко препарат в зависимост от това, каква повърхност ще чисти.

# 674
Благодаря за отговорите  Simple Smile
Надявам се майка ми да го приеме...
Хубави дни и здраве!

Общи условия

Активация на акаунт