НОЕМВРИйчета 2❤2❤ - ТЕМА 8

• 42 254
  • 733
  •   1
Отговори
# 330
Въобще не съм съгласна, че трябва да е кръстено на мъжката страна, това са стари обичаи. Ако трябва да се спазват, ще се спазват всички бабини неща, а не само тези, които са изгодни. Майка ти го е казала, защото е тактична, и моята ми каза да избера неутрално, но не ми идва отвътре. За мен най-важно е да ти идва от сърцето, да го усещаш. А най-добре е, ако името много харесваш и човека, на когото го кръщаваш.Нормално е да се впрегнеш, затова ти разказах моя случай с външното влияние. Когато нещата изведнъж се променят, намирисва на гнило. В случая най-важни са взаимоотношенията с половинката, но ако се поддава на манипулации, изманипулирай го и ти като жена. Бъди хитра в името на мира в семейството ти. 🙏😏

# 331
А, Дух, няма да си ти последна. Вероятно ще съм аз, защото моят термин е началото на декември -   04 декември. Така че, споко.
Относно името Божидар на мен лично повече ми харесва, ама то си е ваше решение.
Ние също сме в дилема и най-вече май аз. ММ ми е дал пълен кардбланш да мисля. Аз харесвах много едно име от години. Той каза да не е с буквата на баби и дядовци, че да не си мисли някой, че го фаворитизираме. А въпросното име е с буквата на баща му. После аз предложих още две и сега се колебая между три и трите с букви на хора от родата. Едното кажи-речи направо на мен с една буква разлика. Той самия не предлага, а само изказва мнение за моите предложения. По-често в началото му се струва, че името не е най, най.
Първото дете не е кръстено на никой, но в значението му има символика за нас. Настоявах за него.
Вероятно и сега последната дума ще е моя. Само да знаех какво искам. 🙄

# 332
Дами ,някой да се ориентирал към Токуда за раждане , аз съм при др Нашар?

# 333
  • Тук... някъде
Това за имената, когато единия иска (или е под външно влияние) да се кръсти на определен човек, а това не допада на другия, е много неприятно, особено към края на бременността и то при положение, че вече е било взето решение за име на по-ранен етап. Така,че ви разбирам напълно за колебанията, които имате! Дано да успеете да вземете решение без да има излишни драми.
Нашето име е с буквичката на майка ми( защото нейното е изключително рядко срещано и странно за повечето хора), по желание на мъжа ми, а аз си имах намислено на нея, така че се улучихме.Понеже не сме споделяли на никого как ще се казва бебчето, майка ми ще се притесни много, че е на нея, а не примерно на свекърва ми, но това си е нашия избор, а и със сигурност няма да има сръдни от страна на свеки- не се меси изобщо в отношенията ни и не дава акъл( а и ММ няма и да й позволи), само пита дали ще й даваме бебка да я гледа 😄

# 334
Винаги съм казвала, че за да не се меси свекър или свекърва в отношенията на младите, отговорността е на мъжът.
Ако той удари с ръка по масата и не позволи, ще спрат и опитите от другата страна.
При нас никой не се меси за нищо, но мъжът ми е железен. Не се подава на чужда обработка, дори и от моя страна Joy
Та така. Нашето име е избрано и си чака бебчето. Драми с това нямаме.
Бъбъл, изписаха ли ви? Как е у дома?

# 335
Винаги съм казвала, че за да не се меси свекър или свекърва в отношенията на младите, отговорността е на мъжът.
Ако той удари с ръка по масата и не позволи, ще спрат и опитите от другата страна.
При нас никой не се меси за нищо, но мъжът ми е железен. Не се подава на чужда обработка, дори и от моя страна Joy
Та така. Нашето име е избрано и си чака бебчето. Драми с това нямаме.
Бъбъл, изписаха ли ви? Как е у дома?
Не, мила още сме тука. Не вярвам да ни пуснат скоро. Мен ме следят за кръвоизливи още след махането на тампонадата и за температури. Също съм 3 пъти дневно на инжекции окситоцин, което ми разказва играта от контракции и болки.
Малкото човече си е 6 точки. Добре си е, но заради мен ще постоим вероятно. Разбрах, че ще ни кажат в деня на изписването, което не в много ОК, но в момента не мога да мисля дали има някаква логика или не. Може и да има.
Момичета , вие които сте със секцио или били някога, на колко врмее сменят превръзката на операцията. Трябва ли да се тревожа, че 2 дни е една и съща? Тая вечер ще питам на визитация, но реших да се допитам до вас.

# 336
През ден се сменя превръзката. На 3ти и 5ти ден, а на 7мия си я свалих и пръскам спрейче.  Нямам конци за сваляне аз, та не се наложи да ходя да ми ги махат...пък и разрезът изглежда много фин.

# 337
Да е живо и здраво бебенцето Преслав 👶 !
За имената съм късметлия и аз като Helinor. Мъжа ми е възпитан, че майката ги решава тия неща и не се меси. Но той все пак има много хубаво име, благодарение на майка му, която напук на всички се е тръшнала и не се е поддала на роднинския натиск - предвид алтернативното му име какво е щяло да бъде - евала на жената. Ако сте убедени, че по определен начин трябва да се казва бебето, значи това му е името, разни обричаници, заричаници и фамилно-политически фактори са нещо временно, а името е за цял живот и е важно детето да си го носи с радост и да му отива.
За термините - аз май не съм се записвала официално в темата - моят е на 28-ми ноември, ако реша секцио ще е 16-20 ноември, това ме слага в последните ноемврийски редици.

# 338
Честито на всички мами, които вече са видяли своите съкровища, а на съкровищата пожелавам здраве, слънчево и щастливо детство и безброй сбъднати мечти!
[quote author=vessy.k link=topic=1260274.msg41610802#msg41610802 date=1603548684
За термините - аз май не съм се записвала официално в темата - моят е на 28-ми ноември, ако реша секцио ще е 16-20 ноември, това ме слага в последните ноемврийски редици.
[/quote]
Моят термин също е определен за 28.11., та ще си пъшкаме заедно. При мен не се знае дали раждането ще е естествено или секцио, защото до началото на месеца бебка беше разположена седалищно, а и върви със седмица по-напред в размерите си. В края на другата седмица сме на ЖК и ще направим план за раждане и ще видим дали, как и кога ще се случват нещата. Готова съм на всичко, за да родя живо и здраво това прекрасно създание!!!
Пожелавам на всички леки оставъчни дни до термин, защото моите нощи, а и дни, започнаха да стават доста трудни и тежки, но пък с такава усмивка, любов и щастие минавам през тях, че само жена, която е мечтала да бъде бременна, би ме разбрала.

# 339
  • София
Честит Преслав! Какъв голям мъж Heart

Венито, аз съм се насочила натам. И предния и този пътсе следя при Кирякова. За Нашар съм чувала само хубави неща.

При мен за пръв път се усетиха по-стабилби контракции, сега на тоновете в петък се видяха, ама докторката не се притесни, после ме гледа и на ехограф и шийката. Девойките ги измери по 2400 всяка, дано поседят още поне 2 седмици на топло. Ако до 10-15 ноември нямам наченки на раждане ще играе ножа и така. Глася се психически, само до там Simple Smile Дрехите за бебетата са изпрани и това е , утре може би ще изпера и количката, другите неща да ги оправят докато ме няма. Багажа не смея още да си го стягам хахахах

# 340
Това с месенето от страна на роднините и кръщаването на някого е много неприятно. При нас слава Богу никой не дава акъл за името

# 341
Момичета да ви питам купили ли сте термометър за бебоците и какъв? Аз още не съм взела и не знам дали трябва да е някакъв електронен или от тези стандартните Neutral Face извинявам се за въпроса

# 342
Момичета да ви питам купили ли сте термометър за бебоците и какъв? Аз още не съм взела и не знам дали трябва да е някакъв електронен или от тези стандартните Neutral Face извинявам се за въпроса

Имам електронен за ухо на Браун , доволна съм

# 343
Днес купих за 4.5 лв от Лидъл електронен.
Леле хора адски много ми се яде сладко през целия ден.

# 344
  • Варна
Дух и аз съм така със сладкото. Четох в книгата на Олга Дукат, че може да е липса на магнезий... Да ама пия един магнезий и пак ми се яде сладко. Sweat Smile Няма оправия.

Общи условия

Активация на акаунт