НОЕМВРИйчета 2❤2❤ - ТЕМА 8

• 42 267
  • 733
  •   1
Отговори
# 315
Герта , когато имаш възможност , драсни два реда как е положението сега в Надежда . Пише , че бебетата са постоянно с майките си е стаята , това означава ли , че като се наака си го миеш ти в стаята и с твоя козметика ли е миене и мазане на дупето или ви оставят тяхна ? Мокри кърпички носиш ли си ? Изобщо каквото се сетиш ще ми е полезно , че аз раждах оредният път когато акушерките си се грижеха за къпане и преобличане и бебетата спяха при тях , а не при майките .

Духче , абсолютно същото нещо се случи с предишната ми бременност . Направих поредният опит и се случи така , че бях в чужбина и в една много голяма катедрала се зарекох , че ако този път забременея и е момиче ще я кръстя Дара . Е забреме ях , оказа се момиче и много бързо харесахме и избрахме друго име . Добре ама цяла бременност ме гложди , че все пак съм се зарекла . В деня на раждането щом ми я подадоха и ме питаха как се казва без никакво колебание казах , че това е Дара.  
Та напълно те разбирам , но съм сигурна , че щом видиш бебчо веднага ще разбереш кое е неговото име 🤗

Последна редакция: сб, 24 окт 2020, 09:21 от ivanamar

# 316
Ох много ви благодаря, момичета. Благодаря! Да, още не сме решили нищо окончателното Simple Smile))

# 317
Лелеее какво правите вие бе?! 🙀🙀 един ден не съм влизала и всички сте родили...
Честито на новите мами, здравички и пухкави бебенца. 💙💜

Започнах да се плаша, уж бях една от първите термини в групата, а толкова бебета вече са тук 😚😚 нямам търпение вече, но младежа не иска да излиза още. Понеделник съм на преглед,  ще се бърникаме за разкритите и ще мерим шийката. Страх ме е да не пренося остават ми 10тина дни до термин (някоя мама, на която й се е случвало ще сподели ли какво следва, ако се случи?). Предната вечер имах няколко контракции, мисля че не бяха истински понеже нямаше болка просто корема ми като една топка. ММ както спеше скочи по едно време награби багажа за болницата, а аз умрях от смях понеже беше по боксерки 😂😂, но готов да тръгва. Освен този случай не съм имала контракции от началото на месеца.

Духче аз съм в подобна ситуация, още в 6м. избрахме за име Александър,  преди 2 седмици мм цъфна с ново име Калоян (с буквата на баща му). Хвърли ме в тъча... Бяхме се разбрали да не кръщаваме на никой. Не знам какво да правя, не че не ми харесва и Калоян, но не го чувствам, че е точно за това човече. Бях се настроила вече, говорех му с това име... Дайде ми съвет как да постъпя, това е нещо, с което не може да се правят компромиси 😔

Последна редакция: сб, 24 окт 2020, 10:17 от Cve7i

# 318
Лелеее какво правите вие бе?! 🙀🙀 един ден не съм влизала и всички сте родили...
Честито на новите мами, здравички и пухкави бебенца. 💙💜

Започнах да се плаша, уж бях една от първите термини в групата, а толкова бебета вече са тук 😚😚 нямам търпение вече, но младежа не иска да излиза още. Понеделник съм на преглед,  ще се бърникаме за разкритите и ще мерим шийката. Страх ме е да не пренося остават ми 10тина дни до термин (някоя мама, на която й се е случвало ще сподели ли какво следва, ако се случи?). Предната вечер имах няколко контракции, мисля че не бяха истински понеже нямаше болка просто корема ми като една топка. ММ както спеше скочи по едно време награби багажа за болницата, а аз умрях от смях понеже беше по боксерки 😂😂, но готов да тръгва. Освен този случай не съм имала контракции от началото на месеца.

Духче аз съм в подобна ситуация, още в 6м. избрахме за име Александър,  преди 2 седмици мм цъфна с ново име Калоян (с буквата на баща му). Хвърли ме в тъча... Бяхме се разбрали да не кръщаваме на никой. Не знам какво да правя, не че не ми харесва и Калоян, но не го чувствам, че е точно за това човече. Бях се настроила вече, говорех му с това име... Дайде ми съвет как да постъпя, това е нещо, с което не може да се правят компромиси 😔
Хаха, Цвети, явно много от нас са в такива дилеми и се надяваме на някакъв съвет. А реално отговорът се решава от майката и бащата,даааааже мен, ако питате малко повече от майката 🙄 Много зависи от нагласата на мъжа ти, например моят беше съгласен с първоначалното име, а после го настроиха и сега дори не знам. Поговорте пак, твоето мнение също тежи, ако не можеш да възприемеш името Калоян, друго с К дали ще можеш? Или просто не искаш да е кръстено на някого? Като е само една буква, какво те бърка дали е на баща му, ако е стойностен човек и не се е месил в избора на име, направи му кефа, казвай, че е на него, пък само ти ще си знаеш, че просто това име ти е харесало и си угодила на мъжа ти. Аз, например, моят избор не съм склонна да го сменя, но и предложение за различно име не съм получила, така че... Ще видим накрая какво ще става.

# 319
Здравейте момичета ,
И аз да се похваля сутринта в 5 часа със спешно секцио се роди синът ни Преслав. Роди се в 35 г.с +1 , 3630 кг, 50 см Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 320
Здравейте момичета ,
И аз да се похваля сутринта в 5 часа със спешно секцио се роди синът ни Преслав. Роди се в 35 г.с +1 , 3630 кг, 50 см Simple Smile Simple Smile Simple Smile
Какъв голям юнак! Нека расте здрав и силен! 🐣💕

# 321
Здравейте момичета ,

Честита ви радост! 😊
Да ви е много здрав и само радост да ви носи юнака! 🌷

Леле вече май ме хвана параноята , че може да родя по- рано след този бебевалеж тези дни 😂  Днес дезинфекцирах пералнята и започвам да пера бебешките дрехи и да стягам багажа за болницата ... 😁 а мъжо е впрегнат да сглобява кошарата. Снощи даже и фотосесия направихме 📸, че не се знае кога ще дойде големия ден .

# 322
Момичета някоя от вас има ли напоследък лоши сънища на какво се дължат дали е от напрежението и от чакането.
Бяхме на преглед онзи ден 3200 е малката с доста големи бузи крака и сочеше лицето и така се беше огънала, на 27 съм на тонове.
Казаха че имам доста води и няма да изчака до термин и си я чакаме всеки момент, нямам търпение вече че доста се поизнервих, а тези лоши сънища ме съсипват.
ММ пък снощи се поду от зъб просто...
Доста съм се напрегнала.

# 323
Здравейте момичета ,
честитоооо Simple Smile Живи и здрави
абе, накрая аз ще си остана самичка тука да си кукувам. Добре че и ангелчето е някъде около мене с термин-а, ако не ме предаде и тя

ПС
бясна съм от тая дебилщина в АГ болници да приемат вирусно болни пациенти. Добре че съм в частна, там слава Богу не вярвам някой да посмее да ги задължи каквото и да е.
Олигофрени!

# 324
Честито, FBID.
Да е жив и здрав Преслав.

Духче, спокойно. Яко съм стиснала кълки и не давам да излиза още 19 дена Blush

# 325
  • Тук... някъде
Честит да е Преслав! Голямо момче ❤

# 326
Честит Преслав, здрав и щастлив да е 💙

# 327
Здравейте! Аз съм от септемврийските мами, която по неволя стана юлска мама. От време на време ви чета и си позволявам да се включа по темата за избор на име.
Нашия татко е много спокойна натура и все казваше че има време да мислим име, а аз давах зор защото цялата бременност изкарах по болници и на легло. Все се надявах, че ще добутам до август ама не и не.
Та бях някъде седмия месец и с големия ми син - голям голям на 5 години- седнахме да мислим име на бебето. Аз изреждаха имена, той слуша и коментира. Обикновено, че не му харесва. Спря се само на едно и каза така ще се казва бебето. Та нали малкия избърза и по време на контракциите една от акушерките ходи да ми донесе телефона да се обадя на мъжа ми да решим как ще се казва мъника. Решихме го 20 Мин преди да се роди. Нямаше много време за умуване. Баткото кръсти малкото си братче. Това е историята на нашето чудене за име. Simple Smile
Леко раждане на всички мами!

# 328
Честит Преслав да е много здрав Hug

# 329
Честито за новото бебче 💙.

По въпроса с името, мен ме е яд, че в началото двамата веднага се влюбихме в едно и също име. Бяхме написали 5 имена всеки и на двама ни първото беше Александър. Миналия месец дойдоха родителите му да помагат за ремонта и хоп вече сме с друго име. Е дали не са му наговорили нещо.. Беше твърдо решен, че иска да си носи неговото име да не взима чужда съдба и да е име, което лесно може да се каже на английски - Алекс. Нямам нищо против баща му, напротив, но бях си харесала за момиче с К. А и самият факт, че ми го казва 2 седмици преди термин ме изнерви допълнително. Според майка ми трябва да е кръстено на някой, а понеже е първото в рода едва ли не е задължително да е на баща му ( тя може би е първият човек, който не настоява да е на нея 😂😂).

Общи условия

Активация на акаунт