НОЕМВРИйчета 2❤2❤ - ТЕМА 8

• 42 276
  • 733
  •   1
Отговори
# 300
Ооо, Бъбли, съжалявам, че преживяваш такива тревоги, но сега си и доста по-чувствителна. Знам, че звучи лесно, но все пак се опитай да не се тормозиш с такива мисли.Ти вече си добра майка и занапред ще бъдеш, така че не се поддавай на мрачни вътрешни терзания! Много бързо ще отшуми всичко и ще се приберете вкъщи здравички и весели, горе главата! 💪💪💪 ❤️

# 301
Diamond,Nonny честити бебчета! Живи и здрави да са ви!
BubblyFogg, моята дъщеря много се задавяше и ми бяха казали да я изправя ако е в легнала позиция и да и вдигам ръцете. По този начин дробовете поемат повече кислород и винаги и е помагало.

# 302
Добре дошли на Радина и Николай 💗💙
Здрави и силни бебчета да са 😊😊
Браво момичета, геройски се справяте, дотук не усещам никаква драма 😁
А аз се чувствам все по-неподготвена, страхлива и мързелива 🤨

# 303
  • София
При всяко отваряне вече виждам, че се е появило ново човече, много е зареждащо 😍
Честито на всички мами, бързо да се възстановявате и да си гушкате вкъщи здравите дребосъчета!! 😇

Ако имате време, вече преминали през това, споделете мамчета, какви са процедурите от приемането в болницата - настаняване, има ли бръснене, клизми, поставянето на катетър как е при секциото, махането му, през колко време ви проверяваха за разкритие и само вашия лекар ли го прави или отдолу бърка кой завари 😁 , как протичат визитациите и прочие - всички тези неща, които са еднакви за всички, защото е ясно, че всяко раждане е индивидуално.

# 304
Да е честита Радина! Да расте силна, здрава, смела и игрива за радост на мама и тате! Леле, момичета много се радвам!
Ние още сме в Надежда, обаче още само няколко часа 💞. Днес ни изписват и вече нямам трпение да си ходим вкъщи. Матей е супер-хапва си, спинка си, чат пат мрънка. Създава ми ядове, че едва го събуждам да яде... Но той все пак се роди в началото на 36та седмица и е една идея по-летаргичен все още. Иначе сме смее и е много мило, защото се усмихва основно на кака си и батко си по вайбър 😊😊😊💖. Засега успявам само да го кърмя, дано и така да се задържат нещата. Ел.помпа на Медела обаче, не успява да ме изцеди... Понеже младежът не става за хранене, а ще ми се спраскат гърдите реших с помпата да търся облекчение- уви... Дано тази вкъщи да върши по-добра работа, че не се виждам иначе. Поздрави от нас с Матей Simple Smile

# 305
Бъбли, много съжалявам, че преживяваш такива негативни емоции. Дано скоро се възстановиш. И мен ме е страх да не задавя бебето.
Ние дилема с името имаме. Т.е. аз, баща му едва ли дилеми преживява. Нали щеше да е Божката, обаче татко му друго иска, обаче аз в началото на бременността като получих една паник атака и се зарекох, че всичко ако е наред ще в Божидар. Обаче веднъж татакото вика "просто вярвам, че му пасва на съдбата и на характера (другото име)" и викам 'каква му е съдбата и характера?"  И той "Ами да е мъжко момче и мъж на място" и така както другото име не ми харесваше изобщо така взе че ми хареса. Добре, ама както не съм религиозна, така си вярвам в някакви неща. И ми е малко криво щото нали уж се зарекох за Божидар и малко ме е страх да не стане нещо. От друга страна аз мн си го свързвах името с бебето и даже така си го наричах. Ама след онзи разговор преди месец и нещо някак си спрях и вече я няма онази интуиция за бебе Божка.

# 306
Духче, вижте и други имена, които означават същото дар от бога. Може да му хареса някое на мъжа ти. Има няколко, освен Божидар. Като Теодор, Богдан сега тези ми хрумват. Нашите с Герта Матей и Матея означават същото.

# 307
Бъбли, знам, но на него му харесва Боил. Наистина в съчетание с фамилията му звъчи доста добре. То преди и Божидар, той го беше избрал, просто аз мислех, че е момиче и се съгласихме, че звучи много яко Божидара, Дара, Дари. И така, казахме си, че ако е момче, ще е Божидар, ако е момиче Божидара. Обаче първо на него му харесва повече за момиче и второ търсил в съчетание Божидар с фамилията му, имало няколко, а Боил нямало нито един. Аз не го чувствам грешно, работата е, че вече нищо не чувствам и много се обърках. Преди категорично бях против Боил, звучеше ми грубо, грозно и изобщо не като за моето дете. Сега вече и двете ми звучат еднакво добре.

# 308
Момичета, много благодаря за пожеланията Simple Smile Скоро и вашият ред ще дойде, а това е огромно щастие.
Ivanamar да на един термин сме Simple Smile започни лека полека да се подготвяш, че моята мома ме изненада. Wink
Бъбли много е хубаво чувството, но едва днес започвам да го усещам. Вчера нямах сили да се зарадвам дори. А и вдигнах температура след раждането и сега съм на антибиотик. Никой не се е родил научен, но ще се справим! Hug
Ох гърдите са ми като пресъхнали кладенци. Нямам нито коластра, нито кърма. Днес ще се мъча с помпата. Отделно бебка е много мъничка и не може да засуче...едвам си отваря устата. Като ни ги носят имат и АМ, но и от него не иска. Не знам просто. Днес ще отида до стаята за кърмене и дано там да ми кажат къде греша.

# 309
Дух, и аз щях да се главоблъскам с името като теб в това положение, обаче приеми го така, че той така или иначе е Божи дар и с името Боил, ще изпъква сред другите. А и смятам че е един вид съдба, пък, баща му да хареса точно това име, значи има нещо. Мисли в тази посока.
Аз много се дразня на мъжа ми, че уж не харесва името, което бяхме избрали, но не ми и предлага друго, а аз вече ще раждам. Нищо различно не може да ми дойде, поради простата причина, че вече съм си наумила за 1я вариант. Така че вие поне си имате избор!

# 310
Дъгичке, мен просто мъничко ме притеснява типа "заричане", който си бях направила, ама тогава вярвах, че и двамата сме съгласни с това име. А аз не обичам да се налагам, вярвам в хармонията и свободата в двойката. Искам той да си го чувства и да си го харесва името и никога няма да кажа "Не, това ще е". Дори ако е щастлив ще приема неговото предложение. Просто ме гложди онова "заричане", "ако е добре, ще е Божидар"... което е малко глупаво, ама то опре ли до хора, които обичаме и най-нерелигиозните сред нас изведнъж почват да се молят, та то и аз така. Но и Боил не чувствам чак толкова нередно.

# 311
  • Тук... някъде
Добре дошла и на Радина ❤ Да е здравичка, а мама Nonny да се възстановява бързо и леко!

# 312
Дух, според мен има време за наричането, т.е. докато не се е родило бебето и поело първа глътка въздух,  то името можеш да го промениш.  Важно е като го родиш и наречеш (кажеш) името , да не го промениш и също ти като майка да го почувстваш и да ти излезе от душата. А относно,  че ще му промениш съдбата-едва ли, дори тази чуденка за името може да е знак Simple Smile
На мен Боил по ми харесва от Божидар, звучи ми по мъжкарско, а след като ще е мъж е хубаво да е по твърдо и тежко име. Нежните имена са за момите Simple Smile
Бъбли, това задавяне с дъщеря ми от лакомия да яде,  и на мен беше голяма травма, дори и сега малко се страхувам и се моля да не ми   се случва вече. Стоях, ревях и се чудех как ще я изгледам, И как другите хора са изгледали по големички вече деца Simple Smile , минава и ще се справиш. Да знаеш че това е в началото, след като мине месец, два, три и нещата се подреждат.

# 313
Дух, Боил е много хубаво име и не е често срещано. Близо звучи до Божидар, поне първата сричка е еднаква хихи. А ти пак може да си му казваш Божи дар....
Аз имам същата дилема, тъй като преди да забременея се зарекох за името и сега не го иска ММ това име.

Бъбли, бебето като спи настрани ли е, иначе по гръб може да се дави. Пробвай настрана да спи подпряно с нещо на гръбчето. Wink

# 314
  • София
Бъбли, хем си те представих в какво състояние си, хем ми стана много мило като чета как си подскочила:) Нормално е, ще свикнеш!
И аз първият ден с каката търсих акушерките, защото хълцаше и не знаех какво да правя Simple Smile Първите месеци има да се плашим за много неща, за жалост или не, ама е част от пътя, който има да извървим. Все пак ми звучи като да гледаш ведро на нещата, евала! Не забравяй, че си най-добрата майка за своето дете.

Общи условия

Активация на акаунт