НОЕМВРИйчета 2❤2❤ - ТЕМА 8

• 42 239
  • 733
  •   1
Отговори
# 360
Така и предположих, по две в стая- добре, но 5 в стая 🤪🤪🧐🧐 Малко ми е прекалено за частна болница, може и аз да греша. Дано имам късмет значи 😁

# 361
И аз съм така със сладкото😳
По принцип много обичам, но като забременях поне 6 мес почти не ми се ядеше и бях шокирана. И сега апетитът ми за шоколад се върна със страшна сила, не мога да спра. Ако знаете по колко Морени изяждам една след друга 🤦‍♀️. После, примерено, 2 дни не ми се яде и на следващия пак се започва. Просто имам нужда, сякаш си набавя енергия организма ли, не знам, но не е случайно да сме толкова много с еднакви пориви. 🤔
П. С. За Морени преди бременността не се и сещах...Слава Богу вече ми омръзнаха, ама пък сега карам на шоколад. Няма средно положение. 🙄🤭

# 362
  • София
Привет, честито на всички нови бебета! Да са живи и здрави ♥️!
Май скоро ще започнем да се преброяваме неродилите Blush
Аз също налитам яко на сладко. Единственият вариант да не го ям, е да го няма в къщи. Но като вляза в супермаркета и се награбвам редовно с шоколад Scream
Гледам за имената сте писали, ние още нямаме. Теоретично трябва да родя края на ноември и има време, но всъщност темата изобщо не се обсъжда в къщи и така си минават дните. Имаме нещо като къса листа, в която обаче нямаме съвпадение по предпочитания. Освен накрая като се роди човека да почна гледайки го да редя имената и на око каквото пасне, такова Smile
Аз продължавам да купувам по списъците. За болницата имам всичко, но за в къщи не. Чудя се какво да взема за през деня. Нещо в което да седи малкия, докато сме в хола. Колебая се между шезлонг и тези гнезда дето се предлагат. В шезлонг не може да седи много дълго в началото май?
ПС Rainbowww като каза Морени се сетих за предишната ми бременност. Морени не бях яла почти до тогава и след като родих, по време на кърмаческия период какво чудо погълнах. Зверски глад за Морени точно Joy. Как не ми изпадаха зъбите не знам.

Последна редакция: нд, 25 окт 2020, 03:11 от Margaritka79

# 363
Проблема със сладкото е и про мен. Обикновено преди цикъл хапвам доста шоколадови неща. Откакто забременях съм изяла няколко бонбона по празници. Много ми се ядяха плодове. Обаче от края на септември като се започна един шоколадов глад ... нз от какво е, но много ми се яде. Някой спомена тестени неща, аз цяла бременност изкарах на пици, бургери и такива.

# 364
За болница Надежда аз нямам лични впечатление, но ми се иска да споделя нещо, което зная от приятелка. Оставям какви са ги свършили по време на раждането, защото не съм лекар и не знам дали е било правилно или не. Но след това са казали, че бебето имало два завишени показателя (а моята приятелка е чела, че е нормално след раждането да са малко завишени и сами падат после) наблъскали бебето с антибиотици и й казали, че то остава безплатно, но тя ако иска да остане трябва да плати по 100 лв на вечер (май се седяли 7 дни общо). Накрая им казали, че е готова за изписване, а всъщност не са направили изследвания дали въпросните показатели са паднали.
Та казвам го това в смисъл, че може и някаква схема за вземане на повече пари от родителите да е, а може и наистина бебето да е имало нужда от този престой. Не зная, но аз бих била нащрек.

Някой беше ли на бебемания? Струва ли си?

Абе във фейсбук групата същте хора като тук ли са? Нещо не хващам връзката - различни теми се обсъждат, там като се роди бебе тука никой не го споменава... обърках се.

Последна редакция: нд, 25 окт 2020, 07:07 от Анонимен

# 365
Аз не съм със сигурност във фейсбук групата. Гордея се, че успях да се отърва от този вреден навик, да ровя, но това си е мое мнение и не бих продължила да коментирам по темата, тъй като социалната мрежа има върли фенове, които буквално живеят чрез нея, но даже не го осъзнават.
За сладкото и слабите ми ангели също няма да обяснявам. Само ще спомена, че снощи вечерях пържено тестяно изкушение с мед и пудра захар.
Резултат: цяла нощ гледам тв и се наслаждавам на едно ентусиазирано бебче Grinning

# 366
И аз за темата във фейсбук се чудех същото, даже обмислях да излезна от нея , че ми се струва , че "куцо и сакато е там "
За Надежда , абсол.тно вярвам , че бебчето е имало нужда от това . Лежала съм доста там , раждала съм там и по-скоро съм останала с впечатление , че все гледат да те изгонят по-рано за да освободят легло .

# 367
За Надежда мога да ви кажа аз,  че си откарах  близо месец. Стаите са единични, двойни или тройни. Стаята с пет легла е нещо като гара разпределителна, там настаняват ако няма места в другите и при първа възможност те местят. Това е на третият етаж, където е патологията и лежиш преди раждане. След като родиш /със секцио/ изкарваш близо 24 часа в реанимация, където всички са в една голяма стая. Ама то нищо не разбираш, защото си толкова упоен, че ти е все едно къде си. След това те местят на втория етаж, където са и бебетата. На момичетата, които родиха с мен им дадаха бебетата почти веднага, след като бяхме раздвижени. Разбира се можеха и да ги оставят, ако не се чувстват добре. Аз и през двата ми престоя бях в единична стая и не съм платила нищо извън тези 2200 за раждане. Да, мацката, която е платила тези суми е била придружител, защото е останала в болницата след изтичане на клиничната й пътека. За ест. раждане се стои 3 нощувки, а за секцио 4. А относно бебетата, грижат се отлично за тях. Пускат им се изследвания редовно и не изписват болни или непроверени бебета. Изключително съм доволна от тях. Единият ми близнак изкара 48 дни, другият все още е там. До колкото разбрах, обаче са позатегнали мерките и вече всички са си изолирани по стаите. На нас ни спряха и свижданията в неонатология, но няма как важното е всички да са добре и здрави.

# 368
Може, може, аз не твърдя нищо лошо за болницата. Просто ми беше разказано това и реших да споделя като информация. Напълно е възможно бебето да е имало нужда от това лечение.
Да и аз нещо тая фейсбук група не я усещам

# 369
  • Тук... някъде
Аз съм във фейсбук групата, но не пиша там - тук ми е някак по-уютно 😊
Сладко проядох от месец някъде, когато ми започнаха и киселините от плодовете- преди това само те ми се ядяха.
не знам защо си мисля, че тоя глад за сладко е заради ниския хемоглобин(моя си теория), но и не изпитвам угризения, че съм омела цял шоколад след вечеря 😄 И без това после докато кърмя, сладко само на картинка ще гледам, така че сега си хапвам, когато ми се прияде.

# 370
Thinking
А защо не трябва да се яде шоколад докато се кърми?
Ако не се лъжа Ася Демирева в едно видео обясняваше, че няма ограничения в яденето по време на кърмене. Можело и по едно кафе да се пие, както и зелен чай.
Не било необходимо да се спират и бобовите култури.
Разбира се това не важи ако майката има някаква стомашно-чревни проблеми, но това пък няма нищо общо с кърменето.

# 371
  • Тук... някъде
Мисля, че спада към алергените, а и превъзбужда доста. Предполагам, че в малки количества няма да навреди.
Когато за пръв път ядох шоколад след месеци, в които изобщо не ми се ядеше сладко( най-много бонбон по повод, когато някой ме почерпи), бебка беше толкова превъзбудена в корема ми- салта, ритници с часове... затова си е мое решение докато кърмя да се въздържам.

# 372
  • София
И аз това си мислех, за фейсбук групата. Ужасен хаос е, има и други хора освен тези, които сме тук... някаква пълна неразбория е и щях да ви предлагам да си направим наша си, затворена група.
Някак си аз съм от тия с фейсбук с много рестрикции и не мога да се отпусна така да споделям в група, в която свободно може да влезе който и да е.

С групата на каката, аз.може и да съм ви казвала, с времето останахме 90-тина човека и повечето се познаваме и лично вече, вътре сме структурирали всичко по теми, а не всеки да си пляска каквото му скимне на стената. И така. Аз съм малко Монк и групи тип Майките на София не са ми по вкуса:)

Иначе за сладкото - мен такъв глад ме гони периодично... Да стигнем до там, че да заредя в нас с най-ужасния шоколад Милка и да омитам един голям за една седмица.... Simple Smile Ама и аз ще огранича сладкото покрай кърменето, макар че човек си има нужда. Но опитът ми дотук говори, че за мен това е от храните в графа „Внимавай с мен„. Но това човек трябва сам да определи, няма такова правило като това може и това не миже по време на кърмене.

# 373
Аз също ще се радвам да си останем някъде хората, които пишем тук, но само тези, които наистина си пишем. И аз имам навика да съм много открита с хората и да си говоря без да си давам сметка колко народ чете без да се показва. Искате ли да си направим група, ще сложим линка на първа страница, но само администратор ще одобрява нови членове, а другия вариант е на всички, които са си дали термина в началото на страницата и си пишем редовно на лс да се споделя линка към групата Simple Smile

# 374
На мен ми беше интересно и затова попитах. Живот и здраве за първи път ще кърмя, а сладко мога да кажа, че проядох с бременността. Преди това мнооооого, много рядко съм изяждала по едно парченце шоколад в рамките да кажем на седмица, а вафли даже нямах идея какви се предлагат в търговската мрежа.
Духче, как ти е пулса? Имаш ли вече дата за планово секцио (не бъркам, нали).

Общи условия

Активация на акаунт