НОЕМВРИйчета 2❤2❤ - ТЕМА 8

• 42 237
  • 733
  •   1
Отговори
# 375
  • София
Духче, по-добре да направим група и линк да се пуска на лично съобщение, така поне ще се отсеем и опознаем по-активните.

# 376
  • София
От както родих и съм вкъщи, пулсът ми постоянно е над 100. Чудя се какво е това ново двайсе сега?! Никога не съм имала висок пулс. Все ми беше около 60-70...

# 377
  • Тук... някъде
Dagny, говори с АГ за пулса - дали не е докато тялото влезе в релси и премине към един кръвоток, както преди бременността 🧐

# 378
Според мен е нормално във фб да са повече членове, аз лично тук си направих профил, когато видях 2те чертички, но ми беше много по-лесно да споделям и да питам, не като във фб. Там дори  ми е някак враждебно, гледам много да не се включвам в темите.

Мисля, че на някоя лекция за кърменето ни бяха казали, че може черен шоколад, по 1 кафе, но поне първите 7 дни без него, както и ядки без фъстък. Определено и мен ми е малко спечено, дали ще имам кърма, дали ще мога да кърмя, пози, кремове за зърна .. абее лудница ми е. Чета в темата на октомврийките понякога, кой как се е справил.
Аз от тази нощ започнах с контракциите, няма болка като тези подготвителните са ми, твърд корем за няколко секунди, 2-3 имах до сега. Обвзе ме паника 😱 Уж утре съм на преглед и тонове, да видим какво ще ми кажат. Усещам и леко напрежение в кръста, но за сега нищо общо с менструални болки, както ми обясни АГ.

Момичетата, които вече родихте, имахте ли болки или не е задължително да има?

# 379
Аз се сещам за друг въпрос към вече родилите.
Нужно ли е за болницата да вземам шише и биберон? Колко комплекта дрешки за бебчо си взехте, одеалце необходимо ли е? Предполагам, че има значение в коя болница се ражда, но в моя списък пише само "бебешки дрешки" Thinking

# 380
Рози, искаш ли да направиш групата? Мога и аз или някой друг ако има желание - просто да не става двойна работа
Ангелче, благодаря, че попита. Пулсът ми тези дни май е нормален, вчера сутринта кръвното ми беше високо, но като цяло вчера и днес се чувствам учудващо Ок. Дори тренирах лекичко и двата дни.
Не, все още нямам дата за секцио. В четвъртък влизам в 37 г.с. и ще правим вагинален преглед на шийката. Лекарката иска все пак ако има индикации, че омеква и се скъсява, да изчакаме със секциото. Като цяло на мен ми се ще да започне някакъв родов процес, да се подготви малкият, че се случва нещо ново и тогава да направим операцията. Не зная до колко подобен вариант е възможен, да се чака до последно. Иначе аз не знам как се усеща получаването на разкритие, но вчера много интензивно така имах болка във влагалището и точно сякаш нещо се къса и отваря. Но може и да си въобразявам.

# 381
Ейнджъл, от опит с единия зайо за 24 часа са нужни 2-3 комплекта дрехи. Вкъщи е с боди с къс ръкав + ромпърче. В болницата ги обличаха само в ромпърче или боди и ританки, защото беше топло. За шише и биберон според мен би трябвало да ви дават, все пак трябва да се стерилизират.

# 382
Духче, аз ходих на Бебемания и откровено нищо не си харесах. Имаше само една мадама, която правеше ръчно изработени одеалца и още един щанд за пелени от бамбук и еко памук, които ми харесаха и впечатлиха. За хората, които ще ползват Медела, там имат намаление от 20%, но пък аз нали съм фен на Ремедиум - ми в Ремедиум е с 10 лв. по-евтина. Останах с ужасното впечатление, че хората ходят само за мострите и си тръгват с огромни торби само с мостри, без да се интересуват от продуктите. Аз лично не съм такъв човек и ако не се кефя на нещо, няма да ходя да ми обясняват на щанда му. Но пък намерихме своето легълце там от една бг фирма, която беше направила брутални намаления. Просто се напрегнах отделно и от това колко агресивно си промотират нещата повечето фирми и честно казано едва ли бих посетила втори път.

Девойки сладки, вие не спите, аз спя като пор. Но пък съм изместила часа на обичайно лягане от 11:00 в 01:00, което е нетипично за мен. Снощи за първи път в живота си виках полиция заради шум, не обичам такива изпълнения, ама съседите се бяха напили зверски и крещяха на терасата - да си крещят и пеят, ама поне вътре вкъщи. И не спряха след забележка от наша страна. Та тъкмо се събуждам и идвам при вас на отчет. Grinning Аз съм човекът, който не яде сладко и не му се яде, обаче как меля тестоооооо и картофи, хора, нереално е, едната вечер изпращах МП за пърленки до Фантастико, които си изядох само с мерудия, снощи на пица. Изобщо това бебе ако не стане бебе гигант заради хранителните навици на майка си, ще съм изумена.

Колкото до фейсбук групата аз се джойннах, мислейки, че ще ми е полезна. Еми не ми е. Даже съм ѝ спряла известията, защото ... просто не намирам нищо полезно, всеки си пуска снимки на корема, на прането, на подутите крака, което в моята глава е прекалено личен акт и като цяло са неща, които мен лично не ме вълнуват. Мислех си, че само аз така се усещам. С времето тук ми остана мястото, което ми е полезно и реално ми е приятно да си говоря с вас и се интересувам от историите ви, независимо, че не бях кой знае колко активна (до голяма степен заради и аз не знам депресия ли беше, какво по-точно беше), а по-скоро се засилих на последната права, докато взе да ми харесва най-после бременността. Та бих се включила във фейсбук група, която е по-отбрана, и е само с наши хора.

Дагни , теб те следя изкъсо, защото аз съм в близка до твоята ситуация. Искрено стискам палци да падне пулса до нормален. Може би постепеннно ще се нормализира. При мен следим кръвно, което напоследък скача доста, но все още е под контрол заради Допегита. По-скоро ме притеснява сърцебиенето мен, защото в случаите на високо кръвно съм с пулс 110 обикновено. Още не сме включили бета-блокер, надявам се да го избегна, защото знам, че не е окей за кърменето. Малко ме спича и обстоятелството, че и двамата ми родители са хипертоници, а аз съм с ниско кръвно, и някакво такова се чувствам все едно ще го отключа с бременността. Ти как се справяш там, спряхте ли бета - блокера и хаповете за кръвно, за да кърмиш?

Съжалявам за дългия пост, ама много неща имах за казване. Grinning

# 383
Ахахаххахахахах айде сега за подутите крака да не се съдим хахай и аз веднъж си ги пльоснах там преди месеци Grinning

Благодаря, че разказа за бебемания. На мен все пак ми се иска да ида. Примерно видях, че Бебо има щанд там иска ми се да взема някоя мостра да видим дали ще ми харесат, защото точно за тях много се колебая.

Хора много ми се яде, не знам какво става, ни съм постоянно гладна, особено сутрин. Не спира да му се яде. Тренирах и пак ядох кисело мляко и фурми.

# 384
Снощи вечерях стабилно, преди лягане изядох една филия, в 4 часа се събудих, бодувах 1 час и реших, че няма да го бъде -  станах и сгънах още една филия, и преди малко тъкмо закусих Grinning

Заради кръвната захар и кетоните ми ограничиха силно сладкото, а така ми се е приялоооо - сладко и тестяно, направо си мечтая вечееее

Ахахаххахахахах айде сега за подутите крака да не се съдим хахай и аз веднъж си ги пльоснах там преди месеци Grinning

Благодаря, че разказа за бебемания. На мен все пак ми се иска да ида. Примерно видях, че Бебо има щанд там иска ми се да взема някоя мостра да видим дали ще ми харесат, защото точно за тях много се колебая.

Хора много ми се яде, не знам какво става, ни съм постоянно гладна, особено сутрин. Не спира да му се яде. Тренирах и пак ядох кисело мляко и фурми.

# 385
    На щанда на Бебо не се спрях честно казано, но видях, че имат някаква промоция за мокри кърпи на едро. Масово се минаваше през уотър уайпс, пуфис и мустела за мостри.

На мен да ти кажа не ми се яде, защото явно бебето е високо и каквото и да хапна, после с часове се чувствам сита и препълнена, та обикновено чакам съвсем да огладнея, за да замезя нещо.

# 386
    Ангелче и мен от много време ме гложди този въпрос. Накрая подготвих дрехи за 3 дни понеже за сега ще съм естествено ( в отделни торбички съм сложила боди с дълъг ръкав, ромпър, чорапки, пеленка) подготвила съм още в нас, ако се наложи таткото ще донесе заедно с дрехите за изписване, не ми се носят и тях в началото. Допълнително съм взела шапка и ръкавички, знам, че в много болници не ги слагат. За бибероните съм малко с друго мислене аз, мисля да опитам да сме без, ако започне да смуче пръст чак тогава ще дам. Купила съм 1 само, защото таткото я хареса, но нито съм я отворила нито съм я стерилизирала, така че за болницата няма да вземам.

Аз се сещам за друг въпрос към вече родилите.
    Нужно ли е за болницата да вземам шише и биберон? Колко комплекта дрешки за бебчо си взехте, одеалце необходимо ли е? Предполагам, че има значение в коя болница се ражда, но в моя списък пише само "бебешки дрешки" Thinking

# 387
    За три дни, това колко комплекта са? Както казва Диди, трябва да са минимум 6. Аз съм купила два биберона, така бяха в комплект и едно малко шише.
    Дрешките за изписването и аз няма да ги вземам.

# 388
    Ако някой друг освен мен се гласи да ражда в Надежда, там вече искат целия багаж, който е необходим , да си носиш с постъпването, не позволяват после да ти носят отвън, включително и стекче с малки водички за тези със секцио. Това са им новите мерки - на сайта са. Все пак се надявам ноември да се поотпусне малко положението. Иначе за патологията потвърждавам това, което каза Диди - стаята с петте легла е за по бързооборотни пациентки, ако се застоиш те местят, когато нямат легла настаняват и в единички без доплащане - аз така лежах веднъж. В следродилното не знам как е, надявам се след месец да го видя.Също - едва ли е от голямо значение, но храната е супер, доста вдигнаха нивото и можеш да избираш от определени менюта, абе - като хотел си е направо. Това знам, че са глезотии, но за месец лежане си оказват влияние и дребните битовизми.

# 389
    И на мен ми е много уютно тук да си пишем, даже не членувам в групата във фб. Единствената група, в която съм влязла е,, мами без цензура", защото много ме забавлява. Мъжът ми все ми се смее, като ме види на телефона,защото пак съм била в бг-мама.😄
    Утре влизам в 39та седмица, стискайте палци да успея да родя ноември, защото октомври хич не ми е любим. Ако ме питате защо - идея нямам, така го усещам. Но, ако родя октомври, пък сигурно ще го заобичам. 🤔 Абе все пак стискайте за ноември, терминът ми е 6.11.Аз да се оплача - чак накрая ми се нацепи корема, защото доста се смъкна и натежа. Толкова време нямах нищо и баш в последните дни 🥺, но в крайна сметка това е положението. Аз си продължавам с леките менструални от време на време. Снощи даже имахме гости, излизах малко, стояхме до към 2 и нещо. Чувствам се герой. 😄И нали се сещате, че преди да изчистя и оправя всичко, не си легнах, защото съм куку с това хигиенизиране. 🙄

Общи условия

Активация на акаунт