НОЕМВРИйчета 2❤2❤ - ТЕМА 8

• 42 236
  • 733
  •   1
Отговори
# 390
Аз ще вляза да помрънкам малко. В Четвъртък бях на последния преглед при АГ. Всичко ок,даде ми документите за приема в болницата,пусна ме на тонове и дотам. Бебка не е червена от 3та ФМ като бях в 32г.с, беше 2.200кг тогава. Нито да провери за разкритие,нито дали шийката се е скъсила. Никакъв видеозон, не мери кръвното, нито килограми, колко съм качила,нито обиколка на корем :/. Разочаровах се,а толкова разчитах на нея. На всичкото отгоре ме вика утре пак на тонове,защото бебка спеше и бяха равни около 130 бяха. Събуди се чак 2-3минути към края

# 391
Здравейте прекрасни! Аз не съм от най-активните, но ви чета с удоволствие и съпреживявам и добрите и лошите ви моменти. 😘😘😘. Винаги сте ми били много полезни със всичко, което сте споделили. Много от АГ-тата не засягат доста от повдиганите тук въпроси. Не съм активна защото нямам какво да споделя. Карам изключително лека бременност и не искам да товаря никого с нея. Ще се радвам да бъда член на новата група. Тази във фб е наистина доста различна и има разнообразен контингент. Понякога е забавна, друг път трагична.. Всъщност даже са две групите с ноемврийски бебета за 2020г. Пожелавам на всички неродили леко доискарване до желаните дни и едно прекрасно и незабравимо раждане. А на вече родилите да сте здрави, щастливи и с лекота да си гледате бебчетата.

# 392
Момичета,
Аз съм сигурна, че след като се появят малките човечета всичко е много прекрасно (доколкото може да бъде, разбира се), но изпадам в лека депресия като си мисля как ще ми липсват малките сладки движения, които си усещам в корема и някак си ми става доста тъжно Sad
Не мога да си обясня кога минаха всички тези месеци и че ще се събудя един ден и няма да усещам нищо там, а до мен ще има 2 пухкавелчета. Много са ми смесени чувствата по темата.
Говорих си с приятелка за това и тя ми казва, че всичко е етапи, първо ще ми липсва това, после ще ми липсва да е бебе и тн, и тн, и е абсолютно права, но се чудя винаги ли ще се депресирам така след всеки етап? Sad

# 393
При всеки е индинидуално. Аз не се депресирам след края на определен етап, защото знам, че идва друг, който е по-интересен, забавен и изпълнен с нови предизвикателства.
Харесва ми, когато бебето поотрасне и може вече да се общува с него макар и на примитивно ниво.

# 394
  • София
Misery, като споменах пулса, пропуснах да кажа и за кръвното: то беше много и за дълго високо от края на осми месец докато родих. В болницата, на постъпване в събота беше около 145/95 и не им хареса, за това в понеделник ми предизвикаха раждането. Докато си правих разкритието беше 160/100. А като се наложи секциото и ми сложиха спинална упойка и падна доста (тя има такъв ефект по принцип). После да четирите дни престой след раждането, кръвното беше 120/80 по всяко време на деня. Бета блокера го спрях още в четвъртък като вторник и сряда взимах намалителна доза. В петък на изписването ми беше 130/90 и докторите малко се зачудиха що така ама ме пуснаха. И вчера сутрин като ме стегна главата.... Ужас. Такава болка не е било от много време. Бях сигурна, че съм приключила с кръвното след раждането ама като го мерих: 150/100 и пулс над 100. И е така от вчера сутрин (ако не и петък вечер) без да слиза, въпреки че си продължавам допегита 3х2...
Озадачава ме тоя пулс.. не е характерно за мен.
Иначе сме изцяло на кърма и не мога да си върна бета блокера... А и не искам. Това е робство. Трябва да търся добър док да ми помогне ... И сега не знам кое по напред..
При теб не са толкова зле нещата доколкото знам, дано и не станат!!!

# 395
  • Варна
Здравейте момичетаа,
Отново да честитя на всички родили мами и да им пожелая бързо възстановяване и много прекрасни моменти с малките бебчета ❤ Не ви споменавам по имена,че да не забравя някой,но ви следя и се вълнувам заедно с всички вас.
За имената - аз също съм от желаещите да кръстим бебчо Божидар,но в последствие решихме да е на баща ми Тодор и малкия живот и здраве ще е Теодор 😊
Аз съм с термин 30 ноември и сигурно ще останем 1 шепа мами да чакаме и да се вълнуваме с вас,освен ако не ме резнат ,защото бебока върви голям,в 34+2 беше 3 кг. и очакваме да стигне до към 4 кг.
За сладкото и на мен много взе да ми се яде сладко,но и цялата бременност карам на тесто от всякакъв вид.Толкова сигурно не съм изяла през целият си живот.

# 396
Супер, радвам се, че специално тук прочитам хубави думи за Надежда.
За багажа-да, аз сега дори от чанта за ръчен багаж скочих на сак, защото трябва да взема и дрехи за мен и бебка за изписването, като под изписване визирам по-скоро излизането от болницата 😁
Реално, доколкото разбрах от обновената информация изписване няма.
Имам въпрос към раждалите там -  когато таткото дойде да ме вземе, да носи ли някаква почерпка за персонала? В тази ситуация ще ни позволят ли да им я дадем или според вас не е добра идея ? 🧐

# 397
Ок. Ще направя една фейсбук група тайна и ще почна да пращам линкове на лс. Като е готово ще пиша тука.
ПС
Направих и пратих линка към когото успях, явно има забрана да пращам много съобщения в един ден. Ще съм благодарна, ако някой пише дали е успял да я види и да поиска членство.

Последна редакция: нд, 25 окт 2020, 14:35 от Анонимен

# 398
Dagny, това с кръвното е притеснително, към какъв доктор си се ориентирала? В НКБ (трета градска) има добри кардиолози, но не знам такъв специалист ли ти е необходим. Казаха ли ти от какво се получава така? Дано се оправят нещата. А също и в Надежда бях ходила при една, която ми направи добро впечатление, заради неизяснена  болка в областта на сърцето , тя предложи тогава  да сложим холтер, който да следи пулса и сърдечната дейност 24 часа.

# 399
  • София
Момичета,
Аз съм сигурна, че след като се появят малките човечета всичко е много прекрасно (доколкото може да бъде, разбира се), но изпадам в лека депресия като си мисля как ще ми липсват малките сладки движения, които си усещам в корема и някак си ми става доста тъжно Sad
Не мога да си обясня кога минаха всички тези месеци и че ще се събудя един ден и няма да усещам нищо там, а до мен ще има 2 пухкавелчета. Много са ми смесени чувствата по темата.
Говорих си с приятелка за това и тя ми казва, че всичко е етапи, първо ще ми липсва това, после ще ми липсва да е бебе и тн, и тн, и е абсолютно права, но се чудя винаги ли ще се депресирам така след всеки етап? Sad

Права е приятелката, но усещането е само временно и за кратко. На мен в бебешкия период на дъщеря ми, най-силно ми повлия отбиването. Много тъжно ми беше за ден-два. Сега пък като е голяма и гледам детско-бебешките снимки и ми е става криво колко бързо растат. Но след края на всеки един период започва нов и носи нови вълнения и моменти на щастие (+трудности Grinning), така че празно няма, не се притеснявайте Blush

# 400
За тази седмица ми е насрочено секциото, но някак си всяка нощ не мога да заспя и изобщо да спя, защото си мисля, че ще тръгне раждането през нощта....

# 401
Момичета, не мога да отговоря на лс та, явно съм достигнала лимит. Диди ми писа, че не е видима, сега ще я направя видима за всички и като се съберем ще я затворя пак. Защото не зная поради каква причина не се вижда от тези на които пуснах лс.

# 402
  • София
Духче, мерси! Аз уикендите действам със закъснение, че сме напред назаф, а и вчера и днес каката си е поканила приятелки и тренираме упорито за.многодетно семейство Stuck Out Tongue Winking Eye

Та сега виждам. Ще вляза в групата Ей сега и ако позволиш, ще организирам малко пространството да няма хаос:)

# 403
Потвърждавам, вече се вижда Wink

# 404
Ох, да помрънкам малко. Имам 3 седмици до термин, но вече искам да се ражда това бебе.  Хващат ме лудите, чувствам се като инвалид вече, търпението ми е на изчерпване, а дните и нощите не минават. А отделно и някой познат като започне: айде още ли го носиш тоя корем, няма ли вече да раждашш, колко още имаш. Та дори и свеки онзи ден е питала  мм, кога ще раждам Fearful Аз съм бременната, а имам чувството,  че правото да полудявам ми го вземат другите. Обяснявам че идеята е за естествено раждане, т.е. чакаме и съответно и ние не знаем кога Angry Тези дни се самоизолирах в къщи че ми писна да чувам едни и същи въпроси като излезна навън.
А от няколко дни всяка вечер се приготвям, че може да тръгна за родилното Joy и на сутринта леко разочарование Stuck Out Tongue Winking Eye Чисто полудях вече. Утре имам час при АГ което ще ме изражда (падна ми се на първото) та дано ми каже окуражаващи неща.
Мислите ли в деня на изписването,  когато връчат бебето на бащата ,да оставяте почерпка или някакъв подарък на персонала и какво , че с този вирус незнам дали приемат ?

Общи условия

Активация на акаунт