НОЕМВРИйчета 2❤2❤ - ТЕМА 8

• 42 081
  • 733
  •   1
Отговори
# 630
Аз съм решила, че ще раждам със секцио (дано да не ми се объркат плановете само). И двамата доктоти при които се следя ме навиват да е нормално, но не не искам. Предпочитам да изтърпя болките след операцията, но да съм спокойна, че с бебето всичко ще е наред .... чакаме го от 7 години.
Момичета според вас в какво е по удачно да бъде бебето като се прибираме от София до Бургас - в бебешко кошче за кола или в зимния кош на количката? Притеснява ме факта, че  в кошчето няма да е изцяло в хоризонтално положение ... 🤔

# 631
Аз мисля, че е задължително да е в кошче за кола. Ние също ще пътуваме около час и малко, 80 км. Ако те притеснява, спирайте за почивка на един час и извади бебето от коша. Ние превозихме малкия, когато се роди и не съм забелязаля да има проблем.

# 632
Доколкото знам не трябва да стои в кошчето за кола повече от 30мин без почивка, а за съвсем новородено, пък още повече. Особено важно е положението на тялото на детето - да не му килва главата, да не е седнало, да има удобна подпора и т. н. Ако имаш вече педиатър, поразпитай за всеки случай. Ако бях аз, щях да го сложа легнало в зимния кош, твърде крехко ми се вижда за столчето, но моят съвет е да питаш специалист.

# 633
И аз мисля, че най-добре е според закона да е в кошче за кола.
Потърси ако някой може да ти услужи, аз бих но не зная кога ще ми трябва на мен, моята количка е със зимен кош, който е и кош за кола, минал е Краш тестове и в същото време е зимен кош за количка, бебето е изцяло легнало в него.

https://www.baby.bg/bebe-confort-kosh-za-novorodeno-windoo-plus- … igital-black.html

# 634
Рейнбоу, то няма как да е седнало в кошчето за кола. По-скоро е под ъгъл 45 градуса приблизително. Пълното сядане на 90 градуса е след шестия месец.
Аз съм виждала да ги возят дори в тези кошчета из града, вместо в зимен кош, което според мен е неправилно. Щом може да е изцяло в хоризонтално положение защо да се мъчи?

# 635
Благодаря ви за съветите Helinor, Rainbow, Дух 🌷.  Може би ще е най- добре да се консултирам с педиатърката както казвате. И според мен ще е по- добре за него в коша на количката, но пък от друга страна според закона трябва да е в кошче за кола, ама защо всички ги правят така извити точно на гръбчето ... 😕

# 636
Лина, моите ще ги прибирам след няколко дни живот и здраве от София към Варна. И аз си мислех за зимните кошове, но за съжаление ако ни спрат глобата е голяма, а и не е безопасно за децата. Ще пътуват в кошчетата за кола, на които съм купила едни подложки и що годе са в легнало положение. Иначе ни препоръчаха на 2 часа да спираме и да ги вадим от кошчетата.

# 637
Правят ги извити, точно за да са предпазени бебетата като в черупка на яйце. Плюс това новородените, първия месец са все още в ембрионална поза, гръбнака им не е изпънат. От една странна не е ок бебето да седи повече от 2 часа в кошницата, трябва да се спре и да се извади за 15 мин почивка и пътуването се удължава, но коша на количката пък е напълно не пригоден като безопасност в кола. Не дай си боже, да стане нещо, вие може супер внимателно да карате, ама всякакви идиоти има по пътя. Коша на количката, няма почти никаква защита да осигури при удар, нито може хубаво да се обезопаси с коланите, нито детето е закопчано, за да не хръкне от удърната вълна.

# 638
Диди, какви са тези подложки? То при нас реално няма да е много времето, но все пак.

# 639
Лина, моите ще ги прибирам след няколко дни живот и здраве от София към Варна. И аз си мислех за зимните кошове, но за съжаление ако ни спрат глобата е голяма, а и не е безопасно за децата. Ще пътуват в кошчетата за кола, на които съм купила едни подложки и що годе са в легнало положение. Иначе ни препоръчаха на 2 часа да спираме и да ги вадим от кошчетата.

Диди, такива ли са подложките, които си купила https://www.pakostnik.com/bg/universalna-podlozhka-za-stolche-za-kola-lorelli

# 640
Да, точно тези са, които Лина е показала Wink

# 641
Еее момичетаа не родих днес🤣🤣
Отидох с 1 см разкритие съм напълно зряла плацента, най-вероятно не са били води защото докторката каза че води да искам може тя да влезнела в тях 🤣🤣🤣
Изнервих се на едни сирийци в болницата..
Ии така от мен продължаваме да чакаме 🤣🤣

# 642
Аз лекичко съм на тръни, цяла вечер съм с болезнени контракции , но не са регулярни на 12, 15 , 19 мин .
Сега влезнах да взема душ и накарах ММ да свали багажа ми в колата , че ако се наложи да тръгна към болницата ще трябва сама да се закарам защото няма кой да гледа малката. Имам още няколко дни до плануваното секцио и много се надявах да остискам. 🙄

# 643
Еее момичетаа не родих днес🤣🤣
Отидох с 1 см разкритие съм напълно зряла плацента, най-вероятно не са били води защото докторката каза че води да искам може тя да влезнела в тях 🤣🤣🤣
Изнервих се на едни сирийци в болницата..
Ии така от мен продължаваме да чакаме 🤣🤣
Значи на твоето бебе не му харесва днешния ден за рожден ден Stuck Out Tongue Winking Eye
Kokondrella И аз от Понеделник уж с 3 см.разкритие, с едно хубаво бъркане (да го беше хванала и изкарала), от което си помислих, айдее до ден-два  ще влизам в екшъна,  но още не съм Sad
ivanamar стискам ти палци, нека нещата да минат леко и да се случат по най добрия начин за бебо и теб Kissing Heart

# 644
Стискаме палци да устискаш..
Аз вече за 3 път ходя с фалшива тревога, уж не съм от тия дето се панират за всичко ама и всеки ден по няколко пъти чувам айде бе не го ли роди вече викам айде то е концерт пожелание.
Одеве излизам от болницата и мъжа се провиква в двора на болницата понеже се забавих айде бе не роди ли вече, хората го гледаха странноаз най-тактично му отговорих че дъщеря му се бави не аз 🤣🤣

Общи условия

Активация на акаунт