НОЕМВРИйчета 2❤2❤ - ТЕМА 8

• 42 226
  • 733
  •   1
Отговори
# 405
Аз съм от декемврийките с термин 06.12, но засега се очертава цезарово сечение заради серклаж и седалищно разположение.
Ако нямате против, бих се включила във ФБ групата ви. Следя ви активно отначало, въпреки че не присъствам на първа страница. Hug

# 406
Въпреки че доста повече чета, отколкото пиша, бих желала да се включа Simple Smile

Ок. Ще направя една фейсбук група тайна и ще почна да пращам линкове на лс. Като е готово ще пиша тука.
ПС
Направих и пратих линка към когото успях, явно има забрана да пращам много съобщения в един ден. Ще съм благодарна, ако някой пише дали е успял да я види и да поиска членство.

# 407
Добре, че писахте за ситуацията в Надежда. Утре трябва да попитам и аз в моята болница как протичат нещата към сегашен момент. Ако и тук няма да може да се носят после неща ще трябва май с куфар да ходя. А ако се наложи и да съм и секцио ще трябват още дрешки за бебчо, тези за изписването и куп допълнителни неща.
Рейнбоу с теб сме заедно, моят термин е 5.11. Вторник младежа беше 3200г и утре ще се мерим за разкритие, таза, шийката и там каквото още трябва да видим дали ще успее да мине естествено. Малко ми е спечено.
На мен пък ми се появиха стрии по паласките, до сега нямах нищо, мажа ги често дано после не си личат. Забелязвам, че гърдите са ми много подути едната ме боли дори, започнах да си мажа зърната с крем, защото бяха адски сухи. Като че ли и там тръгват някакви наченки на стрии ама здраве да е. Аз още от пубертета имах по дупето, преживяват се.

Sil_12 аз мислех да занеса поне на моята АГ нещо за почерпка, но да видим как ще е ситуацията като родя.
Друго да попитам кога стана самото записване на бебето (име и т.н.)? В деня на раждането ли те питат или като те изписват? Някой без сключен брак знае ли как става припознаването ( колежка ми беше казала, че се ходи в общината, из фб четох, че в болницата имало нотариус, който оправя всичко на място)

# 408
Ако не ви добавят до утре ми пишете утре. Днес вече не мога да отварям на лс.

# 409
Цвети, в Майчин Дом, София, има социален работник от 9.30 и от 13.30, всеки делничен ден. ММ отиде при нотариус със снимка на моята лична карта (реално трябваше само моето ЕГН) и за 2 минути декларацията беше готова. Слязох, взех я и я дадох на социалния работник. Там набързо попълних на гърба на декларацията, че ММ наистина е баща на детето, че няма да оспорвам бащинство и т.н.
След това, до 2 седмици актът за раждане ще бъде готов.
И аз се бях спекла как точно ще станат нещата, но е адски просто. Във всяка една болница ще обяснят какво е нужно, не се тревожи.

# 410
Момичета, не знам честитих ли ама да честитя на всички мами.
На другите още малко остана.
Аз сега се събуждам от следобеден сън, нещо ме наболява корема от сутринта, дано реши да тръгва бебка жива и здрава тази нощ че не се издържа вече Grinning Heart
Мъжо сутринта ме събуди в 8:30 ама пък снощи си легнахме в 20 тъй че.
Сложих нещата в един сак ама все си мисля че не ми трябват толкова много неща защото в списъка ня болницата има 2-3 неща и се чудя да махам ли да не махам ли..
Термина ми е 9 ноември ама всеки доктор казва че няма да изчака до термин.. един път имам доста води друг път намалели трети вика скъсена шийка.. абе общо взето всеки квото му изнася и ме напрягат.
Та затова давам зор да излиза вече че и като се залежа и почва всичко да ме боли.

# 411
  • София
Dagny, това с кръвното е притеснително, към какъв доктор си се ориентирала? В НКБ (трета градска) има добри кардиолози, но не знам такъв специалист ли ти е необходим. Казаха ли ти от какво се получава така? Дано се оправят нещата. А също и в Надежда бях ходила при една, която ми направи добро впечатление, заради неизяснена  болка в областта на сърцето , тя предложи тогава  да сложим холтер, който да следи пулса и сърдечната дейност 24 часа.
Знам, че е сериозно, но не знам как да реагирам като съм с пеленаче, което постоянно цока. Едвам пиша това съобщение.
Бях при христова от надежда в 32гс и бях с холтер и нищо. Просто хапчета. Каква е причината не знаем.
Сега ще видим къде да търся добър док. Не мога цял живот на бета блокер. Не знам ...

# 412
Ами в моята болница няма проблем да се оставят нещата на рецепцията и да ни ги носят в стаята и тя е частна като Надежда. Иначе аз нямам намерение да давам пари на ръка. Ще дам нешо символично на лекарката.

И аз ходих на бебемания... Нищо не видях интересно и не купих.

Ой добре че отворихте дума за записването аз нищо не зная..нито за записване нито за тази еднократна помощ за раждането. Наясно ли сте ?

Последна редакция: нд, 25 окт 2020, 16:42 от Анонимен

# 413
Макар моят термин да е все още далеч, куфарът ми е готов. За жалост трябва да взема и дрешките за изписване на бебка, и моите, заради новите мерки в Надежда, които не вярвам да се променят до края на ноември.
Аз имам освен стягания на корема, които не са все още болезнени, и болки в кръстта като при цикъл, но не са постоянни, а  на моменти. Странни усещания имам и в родовия канал, като бодежи.. Какво ли може да е и защо се получава?!?!?
Относно новата група.... Моля да включите и мен! Бих била безкрайно благодарна!

# 414
  • София
За еднократната помощ ми казаха в Шейново.. като бащата ходи до общината с неговата си лична карта и с на жена си да си вземе акта за раждане след две седмици от припознаването, да попита за помощта и му я давали нз място.
Ще говоря от личен опит другия вторник, дали е така

# 415
... за тази еднократна помощ за раждането. Наясно ли сте ?
Държавната или общинската? Че се оказа, че в не всяка община е предвидена такава. За София се "мисли" от 03.2019 г

# 416
За името не знам, може би във всяка болница да е различно. Мен ме питаха за името веднага щом се роди, бях още на операционната и под упойката. След това като ме изведоха, мъжът ми дойде в стаята /то сега няма да може, заради Ковида/ и каза, че отива да го запише. Дадоха му някакви документи мисля и той ходи в общината. Самият акт за раждане си го взех няколко дни по-късно. Ние си имаме брак, не знам как стоят нещата с припознаването при тези, които са без. В болницата всичко ще ви обяснят. Не се притеснявайте.
Документи за еднократна помощ подадох след около 20 дни в дирекция Социално подпомагане по постоянен адрес. Също така и от Общината получих 100 лв. Доколкото си спомням, защото честно съм позабравила, носиш акта за раждане и личната карта и на място ти дават да попълниш някаква бланка по образец.

# 417
Ние също нямаме брак и бяхме направили декларацията предварително, тъй като баща им е извън страната. На вторият ден след раждането дойде една жена и попълних разни документи за имената и актовете за раждане. Те бяха готови след около седмица. За помощта поне във Варна документи се подават в дирекцията по социално подпомагане с актовете за раждане и лична карта. Подадох средата на септември и я изплатиха онзи ден. За майките с близнаци, да знаят, че има две помощи Wink

# 418
Ок. Ще направя една фейсбук група тайна и ще почна да пращам линкове на лс. Като е готово ще пиша тука.
ПС
Направих и пратих линка към когото успях, явно има забрана да пращам много съобщения в един ден. Ще съм благодарна, ако някой пише дали е успял да я види и да поиска членство.
Не съм от най - активните но от време на време побликувам. Просто все ме плашеха лекари с кръвно, отоци и куп неща и така и не смеех много да пиша, ще се радвам да се присъединя във ФБ групата. Терминът ми се разминава 11.11 13.11 и 18.11 при различните лекари

# 419
  • Варна
Шокирахте ме, днес не съм влизала цял ден и гледам 47 нови публикации. Бях сигурна, че има поне 3 бебета. Grinning

Много добра идея за групичката във фейсбук! Аз първоначално бях член само в една ноемврийска група във ФБ. Честно казано бях потресена от всичко там - от непрестанно повтарящите се постове, от отношението на мамите една към друга, от глупостите, които се пишат. Един път стана скандал, че имало татковци в групата и направо щяха да се изколят 2-та лагера. Аз се включих с един малко саркастичен коментар и ме баннаха. Grinning Няма място чувството ми за хумор там. Тогава намерих друга ноемврийска и една октомврийска група и се включих, но само ги следя без да пиша.
И чак тогава, сигурно вече в 4-5 месец, реших да видя за какво става въпрос в този форум. Преди това не бях влизала никога - имаше много лоша слава в нашия дом и мм беше категорично против да го чета. Ами тук е много по-яко всичко и бях супер приятно изненадана! Не само, че ви чета, ами и пиша почти редовно. Hug
Та, благодаря за поканата и ще се радвам да пишем там! Направо зарязвам другите групи! Grinning

Общи условия

Активация на акаунт