НОЕМВРИйчета 2❤2❤ - ТЕМА 8

• 42 156
  • 733
  •   1
Отговори
# 525
Здравейте,
Честити бебета!

Ако някой ще влиза в Майчин дом планово да знаете, че искат PCR тест.

Малко са в "шок" всички лекари, защото не ти казват, че трябва, а като отидеш за прием ти го искат и дори получаваш едно конско "как така не си разбрал".
Правилото е валидно от 21.10, така, че ако сте имали преглед преди тази дата лекаря още не знаеш и съответно не ви е казал (както при мен) Simple Smile

# 526
  • Варна
Дух, Вихра и Буря са много яки имена! Даже обмислях Вихрен за нашия мъж, обаче не звучи толкова яко и мъжа ми не го хареса. Sweat Smile Той искаше нещо по-класическо и задължителния фактор беше да има хубаво галено име, защото като малък са го тормозили много за неговото име и му е деликатна тема.

Относно подаръците за лекаря/екипа и аз много се чудя! No Mouth Като гледам все се подаряват някакви сувенири, часовници, дървени табелки с име на бебето.. ама той човека толкоз деца е изродил, ако нареди по една табела за всяко, какво ще стане. Въобще не ми харесва идеята. Почнах да си мисля да занесем някоя премиум тортичка (не от тия с фондана ами наистина вкусна и майсторска), да се почерпят там и толкова. Thinking Не знам наистина...

# 527
На мен, пък изказвания в стил като го видях и разбрах, че това име му подхожда или не на бебето са ми супер странни. И как, пък се разбира? 🙄🤔

# 528
Относно подаръците - при първото ни дете подарихме на екипа сладкиши (макарон и други такива от 100 грама сладки). На лекаря една бутилка хубаво вино с подходящи сладкиши и сирена.
Лекарката, която ми следеше бременността, но не раждах при нея пак хубаво вино и сет от подходящи сирена за виното(тя не обича сладкиши)

# 529
Това с виното и аз си го мислех. Ще разбера дали си пада по вино и може една хубава бутилка вино със сирена. На екипа може би ще купя нещо сладко. Не знам и аз как да го направя, че този месец взех пари само за две седмици нормален болничен и яко сме се стегнали предвид и течащия ремонт все още у дома.

Герта, аз знам че Матей е Божидар, нали го коментирахме Simple Smile просто си мислех ако го видя и реша, че не е товя името.

Главата продължава да ме цепи Sad

# 530
Виното винаги е добър избор за подарък. За пари не ми говорете, че положението е трагично и то точно, когато забременях. 🤦‍♀️
Ние продължаваме да не говорим за името, явно в болницата ще се реши всичко. Сега се замислих и аз, че като спрях магнезия и свършиха кпнтракциите, а вече мн искам да си го видя и гушна 💞
Но все пак с него сме се разбрали, че ще изчака ноември и той слуша мама. 🤭
Междудругото аз не знам колко се дава при избор на акушерка и малко се притеснявам, защото тази нашата позната, с която говорих, каза след като родя, че ще говорим. Да минело всичко по живо по здраво.. ем то хубаво, ама аз сега съм на тръни. Знам ли как вървят цените... вече съм говорила и си я искам. Поне да имам познато лице и тя е от старите акушерки. От всичко друго съм се отказала, но от нея не искам.

# 531
  • София
Здравейте, редовно ви чета, но не смогвам с писането. Много сте бързи и много различни неща обсъждате, а аз съм без РС тия дни.
През бременността качих 17кг и оставих в болницата 7. Малко разочароващо, но квот такова. Сега с кърменето не се надявам да отслабна скоро. Лошото, е че нямам дрехи за зимата. Как ще я карам, не ми е ясно.
По темата с екипа и плащането. Аз мислих да съм без екип ама добре, че в последния момент, заради усложненията, си наех, защото на фона на леката ми бременност, раждането беше истински ад. Реално платих само 900 лв за екип и 210 за отделна стая, а се ползвах с много скъпи грижи: Функционален Окситоцинов Тест, простагландин, епидурална, 8ч присъствие и внимание за естествено раждане, секцио и втори доктор (водещия родилното) и други. Очаквах по-голяма сметка.
Много ми помогна анестезиолога по време на секциото, защото то не беше по вода, бебето се беше заклещило в малкия таз и дори трябваше да наклонят операционната маса с главата на долу,за да извадят беб. Аз хриптях в полусъзнание през цялото време, защото райският газ не ме хвана и човекът ми държеше да му стискам ръката и ме успокояваше.
Са... Знам че не се дават пари на докторите ама не мога ли да му напиша едно писмо, да мушна вътре едно сто лв и да го дам на следящата ми АГ на следващ контролен преглед, за да му го предаде? Много ли ще е неуместно?.. хич не ми се разнася с храни и напитки... Особено като знам как са луднали с короната и не им е до това.

Последна редакция: ср, 28 окт 2020, 10:23 от Dagny

# 532
  • София
Хора, за тия ПСР-и в Майчин дом как не мирясаха, не знам, толкова жалби отнесоха и продължават. Този тест се прави задължително от здравното заведение, не трябва да си го плащате. Изключение могат да правят само частните болници заради шантавите им таксички.
И аз вече се вкарвам във филм с парите, че все изниква нещо, както сме подготвени, ама... да сме здрави.

Дагни, леле ти какво си преживяла. Бъдете здрави!

# 533
Доколкото знам, в Шейново избор само на акушерка е около 200 лв. А защо да не се дават пари на доктора?! Подарих му  на единия преглед обичайното вино и бонбони, но това е нищо за грижите. След серклажа обмислях ваучер за скъпа необичайна вечеря, но реших да го попитам могат ли със съпругата да отсъстват 2 часа от вкъщи, защото имат 2 малки деца. Е, той каза, че има толкова пациентки, че не може да си позволи да не е на разположение постоянно.. Rolling Eyes Освен това, се оказа, че не пие алкохол. Затова ще му подаря или ваучер за широк кръг магазини, например в някой МОЛ, или директно кеш. Това отделно от избор на екип 900 лв.
Мен ме притеснява обстановката в болниците и се моля доктора да се опази здрав докато ми дойде времето, че ако не е той ще бъде огромен стрес.

# 534
Честито бебе Ивана, да е здравичка и засмяна!
И аз се чудя за почерпките, на един от прегледите при моята АГ една мацка с новородено чакаше пред кабинета с торбичка на Douglas. Парфюм или козметика е малко странно за подарък ако не знаеш предпочитанията на човека, но пък като лежах в отделението всички доктори идваха силно парфюмирани на визитация, явно им е защита срещу болничната миризма. Аз имам доста хора да черпя, репродуктивния лекар ще е с нещо символично - картичка с благодарност и снимка на бебето или кутийка с отпечатъци на ръчички и крачета, нещо такова - то и не знам дали ще мога да му го дам лично, а за останалите може би ще заложа на тези кошници с бонбони и шоколади - има и в солен вариант с вино и мезета. Освен тези от родилното съм решила и от патологията цялото отделение акушерки да им взема нещо, че доста грижи положиха за мен жените и преди и сега тази бременност.

# 535
Аз лично не съм сигурна, че в принципите ми влиза даването на пари на ръка. Особено пък в частна болница, но и в държавна също. Не бих го направила.

# 536
На финалната права вече повечето сме се "ошушкали" с парите, ама какво да правиш тая година излезе много кьопава с всичките му истории и последици покрай вируса. При нас в предвид, че бременността беше много непланирана и точно месец преди да разбера си купихме нова кола, в която вложихме почти всички спестявания, положението е същото, добре, че реално всичко имахме от каката, и разхода беше едни дрешки. Като слушам цените в София особено в частните болници 😏.
Аз след първото раждане, бях занесла торта и почерпка на етажа, а на доктора бяхме направили една кошница с вино, сирена, деликатеси, разни такива истории. Абсолютно против съм даването на пари на ръка.
Аз с първото раждане качих към 30 кг(2-3 седмици преди секциото като показа кантара +28 кг. се депресирах и не се качих повече😁), но си мисля, че беше и защото спрях цигарите, беше зимна бременност и стартирах с ниски кг. за телосложението ми. До втората година, когато забременях бях 7-8 кг над предишното ми тегло, но си изглеждах много добре спрямо ръст-кг., бях качила един размер за дрехи.
Сега 37 г. с. съм + 11 , влизам си във почти всичките дрехи от преди бременността просто защото те бяха вече по-големи. С раждането ще видим какво ще сваля, за мен цифрите на кантара са си просто цифри честно казано. Какво като показва по-малко, ако не можа да си закопчая дънките, по ми е важно как изглеждам в огледалото и дали се харесвам.

# 537
  • София
И аз съм много против даване на пари и тн. Даже съм скептична спрямо подаръците, бих и предния път дадох нещо символично.
Да, лекари са, ама ми е малко като.... Да дам подарък на майстора, който ми е оправил колата, задето си е свършил работата.

Нося обикновено нещо дребно и символично, не бих се хвърлила във ваучери за магазини, козметика и тн.

# 538
Много ме депресирате с това, че по време на кърменето не се отслабва

# 539
  • София
Дух, не е гаранция. Аз пак казвам, около мен все примери, че се отслабва.
Аз първия път след раждането бях качила 11кг, свалих 6 и до края на 3 месец бях по-слаба, отколкото като забременях. После като минах на безмлечна диета съвсем се стопух, Но там се оказа, че съм имала проблеми и затова. Почти всички, които познавам, покрай кърменето и разходките се стопиха.

Общи условия

Активация на акаунт