НОЕМВРИйчета 2❤2❤ - ТЕМА 8

• 42 152
  • 733
  •   1
Отговори
# 510
Честито бебе Ивана, да е жива и здрава и носи радост на мама и тати.
От днес и аз влязох в девети месец. Утре съм пак на ЖК.
Относно киселинни, имах позната, която изкара много спокойна бременност като цяло, но последните два месеца имаше невероятни киселини, които не се повлияха от нищо Frowning1
Хубавото е, че малко остана, така че стискайте.

Последна редакция: вт, 27 окт 2020, 22:58 от m-angel

# 511
Бъди честита, Ивана! 💞🐣
Да ви кажа всеки ден по нещо ново ми се случва. Ето снощи или по-скоро ранните часове имах от тези предменструалните и то дълго време. В просъница си мислех,, започва ли раждането или май мн ми се пикае... ". Ставах до тоалетната, лягах и пак ги усещах, но не са били такива, че да ме събудят. Днес цял ден нищо, освен 2/3 пъти кръста, но за бързо. И пак съм си подвижна, и продължавам сама да се обувам, събувам, да се къпя бързо. Вечер ми е най-тежко, надуват ми се краката, заболява ме там долу и малкият много ме рита. Новото днес също е, че много ми се виеше свят и умирах почти през целия ден за сън. 🤷‍♀️
Та, като чета някои момичета как имат бая подготвителни с дни, се чудя при мен това чудо кога ще дойде. Все пак те спомагат за разкритие и после е по-лесно, долкото може да се каже. 🙄

# 512
Момичета,от сутринта съм с болки във влагалището.Не съм звъняла на следящия ме АГ.На някоя от вас случвало ли и се е ?

# 513
Момичета,от сутринта съм с болки във влагалището.Не съм звъняла на следящия ме АГ.На някоя от вас случвало ли и се е ?
Да, но не цял ден. Имаш предвид, че не спират или че усещаш неразположение някакво?
Аз също усещам и съм усещала, нормално е, но ако излиза извън норми болката, се обади на Аг. Особено, ако ти е трудна нощта и става много болезнено, даже отивай в болницата. В коя седмица си?

# 514
Да, но не цял ден. Имаш предвид, че не спират или че усещаш неразположение някакво?
Аз също усещам и съм усещала, нормално е, но ако излиза извън норми болката, се обади на Аг. Особено, ако ти е трудна нощта и става много болезнено, даже отивай в болницата. В коя седмица си?
Не е постоянна или нетърпима,но определено е адски дискомфортно.Това ми е втора бременност,но с първата не ми се е случвало.Иначе съм в 36+4 г.с.

# 515
Не е постоянна или нетърпима,но определено е адски дискомфортно.Това ми е втора бременност,но с първата не ми се е случвало.Иначе съм в 36+4 г.с.
Обсъждали сме тези болки - едните са тези пробождащите, които те сковават направо, все едно те режат отвътре, а другите са от тези тъпите да ги наречем. Аз бях питала аг и той с равен тон ми отговори:,, така ще бъде, нормално е". Въпреки че аз бях толкова шокирана в началото от това, което усещах. Не мога много да разбера по краткото описание, но предполагам едно от тях ще да са. И двата вида са нормални според мен - разтягат се връзки, натежава, притиска. Наистина е много неприятно.

# 516
Честити да са Дария, Димитър и Ивана ♥️♥️♥️ Здраво и щастливо детство им желая!
Следя, чета, но все по-малко време ми остава напоследък да пиша. С много контракции съм напоследък, а в събота вечер се наложи и до спешния кабинет да отида и ме оставиха под наблюдение за през нощта, като ми вляха и банка магнезий. В петък влизам в 9тия, но този път имам усещането, че няма да дочакам да минат последните три седмици до секциото.
За ФБ групите, няколко са. Аз бях в три, сега съм в две, активна съм в една. Честно казано на мен ми е по-удобно да пиша там, въпреки че отношението все още е доста суховато. В групата на сина ми, която поддържам вече 3 години, сме все още доста активни - обсъждаме различни теми, майтапим се, смеем се и се забавляваме. В тази група не знам дали ще се получат така нещата.

# 517
Оф писах писах и с тия изтръпнали ръце го изтрих Sad

Лили, браво! Важна стъпка сте направили. Аз още си мисля върху думите на Герта как като го е видяла и е решила, че не е Божката.
Какво ще правя ако и аз така реша? Хаха ще го оставя с номер и бащата да го мисли.

Аз обичам смислени и нестандартни имена, ама никой не ми се връзва. За момиче бях харесала Вихра или Буря, Синаница също. Мъжът ми ми се изсмя и каза, че съм луда. Накрая се обединихме около Дара от Божидара. А то с пишка...

Сестра ми с първото дете качи 30 кг и в болницата свали 15 казва, че са основно лимфа и вода. А с второто в свалила 6 ама е качила 15. Та исках да попитам онези от вас, които вече родиха колко свалихте и кога спаднаха отоците?

Много искам да взема на лекарката нещо символично, обаче не знам какво. Та не харесва бебета хахаха намира ги за скучни Grinning то и аз не ги харесвам, намирам ги за досадни ама хахаха мое ще си е.

Имах гадна нощ. Вчера се пресилих и днес ме боли яко кръста.

# 518
Днес и аз не се чувствам особено приятно. Уж само два/три пъти ставах до тоалетна и горе долу съм спала, но се чувствам все едно влак е минал отгоре ми.
Корема ме боли. Направо е буца.
Чакам пред кабинета за ЖК и се ядосвам.
Тази сутрин си видях документа, който ми дадоха да попълня за плановото секцио.
Избор на лекар 500 лв, избор на екип 900 лв (а до онзи ден беше 750).
Не че издребнявам, но предположение, че изрично питах лекарката дали мога да си избера анестезиолог, отговора беше, че не. Били с намален персонал и мога да си избера само лекар, а останалите, които се паднат на смяна.
Та в такъв случай се питам, защо ще ме карат да плащам за избор на екип, като то е само избор на лекар.
Ще питам, а както не съм в настроение и може и да се скарам.
Trollface

# 519
Ангелче и аз съм със страшно главоболие тази сутрин. Мерих кръвното беше ок.

Много тъпо това с парите и аз бях много неприятно изненадана, че пак си и поплаках за тия тъпи пари.

# 520
Ох момичета... с тия пари голяма драма! Успокоявам се с това, че иде зима, няма къде да се ходи и парите ще отиват главно за манджа и за сметки, ама пък идват празници... 🤯 За раждането освен избор на екип и стая исках и акушерка ама... май ще се отказвам от нея - 250лв са си... 🤷🏻♀
А за име и ние още нищо не сме измислили... 🤦🏻♀  Аз лично се двоумя между Йоан и Росен(на баща му) ма и за двете не съм много сигурна и разчитам като се роди и го видя дали няма да ми просветне нещо или да си дойде с името за още по-лесно 😁 (е естествено ако се роди на Свети Мина  няма да е Минчо, но има алтернативи🤣) Харесват ми също Максим, Самуил, Матей, Виктор, Дарин... баща му нищо не предлага на него всичките имена които предлагам му харесвали 🤣 Майка ми си му вика Йоанчо откакто забременях и като чели свикнах това име да чувам, а пък аз много искам да зарадвам мъжа ми и да си е на него... абе 🤦🏻♀ като измисля нещо ще ви кажа за сега никакво решение не мога да взема 😂

# 521
Ейй, избирайте ги тия имена, че не остана време 😆

Аз, ако ви кажа колко малко свалих в болницата, ще ви отчая напълно 😂
То, нормално да са малко. Качих само 8 кг. , бебка беше малка, но пък само 3 килца?!?!?
Не, че им се кахъря, ама се чудя.
Водите ми бяха намалели, преди раждането, бяха си направо под нормата. Ама, бебе 1750, плацентата, другите гадории?!? Може и кантарът да ми прави шеги. Аз не го ползвах домашния, а само този при АГто, защото мисля че дават разлика, но пак не си обяснявам как само 3.

За пари недейте да ми говорите. Цялата бременност ме ошушка. На месец давах по 700 лева за лекарства, инжекции и прегледи. Не работех и си внасях сама осигуровките. Болнични започнах да ползвам накрая - та малкото, което имах спестено, си замина.
Малката да ми е здрава. Ще е трудно, докато започна работа, но ще се справим. 🤗

# 522
Ох момичета... с тия пари голяма драма! Успокоявам се с това, че иде зима, няма къде да се ходи и парите ще отиват главно за манджа и за сметки, ама пък идват празници... 🤯 За раждането освен избор на екип и стая исках и акушерка ама... май ще се отказвам от нея - 250лв са си... 🤷🏻♀
А за име и ние още нищо не сме измислили... 🤦🏻♀  Аз лично се двоумя между Йоан и Росен(на баща му) ма и за двете не съм много сигурна и разчитам като се роди и го видя дали няма да ми просветне нещо или да си дойде с името за още по-лесно 😁 (е естествено ако се роди на Свети Мина  няма да е Минчо, но има алтернативи🤣) Харесват ми също Максим, Самуил, Матей, Виктор, Дарин... баща му нищо не предлага на него всичките имена които предлагам му харесвали 🤣 Майка ми си му вика Йоанчо откакто забременях и като чели свикнах това име да чувам, а пък аз много искам да зарадвам мъжа ми и да си е на него... абе 🤦🏻♀ като измисля нещо ще ви кажа за сега никакво решение не мога да взема 😂
Виктор има имен ден на св. Мина Simple Smile, а Матей на 16.11. Тъй че, има реален шанс детенце да си дойде с име, което харесваш Simple Smile
Дух, то Матей пак си е,, божи дар,,, т.е. не съм пренебрегнала заричането си с виждането на двете чертички. Тогава беше и началото на Великденските пости ( които аз спазвах до края). Ден преди да науча за бебчо се зарекох, че ако забременея по постите, ще ги изкарам до край. После чух сърчицето му на Благовещение. Много, ама много силно вярвам в символите и знаците, затова при всички случаи исках да си спазя думата. Таа... Матей ми дойде,, дюшеш,, алтернатива и като го погледнах такъв мъничък, червен и беззащитен - познах Матей. Божидар е някак по-тежко...

# 523
Да, темата с парите е много деликатна.
Не че ми свидят за раждането, но търся справедливост.
Сега попълних документите на АГ. Сумата, която ще платя в крайна сметка е 700 лв (960 по здравна каса, а моята част е 700 - нещо такова ми обясни).
Аз си гледам кантара в нас. На ЖК ме теглят с всички дрехи и с обувките. Еми днес бях с маратонки, които само те са 1 кг Confused
Започнах 67 кг, смъкнах до 61-2 кг до четвърти месец, а днес съм 78 кг. Не че  са много, но последния месец качих много. Започнаха да ми се подуват краката и ръцете, но малко, така че мисля, че е нормално.

# 524
За кг. бях качила 22 кг., в родилното оставих 8, като 3 от тях беше бебето Simple Smile През първите 3-4 месеца след раждането, кг.почти не помръднаха и се бях отчаяла, че ще си остана дебела лелка, но след това , дали защото спрях непрекъснато да ги мисля и започнах да свалям. Та на първата годинка вече си бях във форма Simple Smile
Gerta  И аз съм за името Матей, още преди 6 години като забременях, но не знаех пола, мислех ако е момче така да се казва. Е роди се момиче, а за момиче бях харесала друго име, но през годините така и не ми допадна на сърце друго име за момче, а има много хубави имена. Та като разбрах, че съм бременна и дата термин 16.11 (не че е сигурно че ще се роди на термин), след това и момче и си казах това ще е. И аз  вярвам в символиката Simple Smile, а сега чакам с нетърпение да благоволи да се появи вече. Simple Smile
От както спрях магнезия и контракциите спряха, а цяла бременност ме стягаше корема и треперех Sad,  кога ще е това раждане вече Stuck Out Tongue Winking Eye

Общи условия

Активация на акаунт