Кой какво сервира снощи.........кой какво ще готви днес

  • 33 113
  • 729
  •   1
Отговори
# 135
  • Мнения: 9 456
Задуши хапките с лук и дом. пюре;
пак задушени хапки само с лук и мед - ама е сладникаво;
задуши ги със сметана, топено сирене и горчица - с кое да е, или с трите общо
Направи ги на шишчета с лук и чушка (може и без зеленчуците) и изпечи
С всяко от тези става. 
Верно, че са минали 15-те минути, ама  newsm78  Laughing

# 136
  • Мнения: 9 988
... ама ми помагаш много, защото тъкмо установих, че ще ги задуша с лук Mr. Green и моркови, че имам много. после ще докладвам.
Тенкюююю!

# 137
  • Мнения: 1 353
Вечеряхме пържени филии, защото имаше много стар хляб. а утре планирам пилшко с лук и доматена салата

# 138
  • Мнения: 711
Аз направих леща и кремкарамел.  Обаче като го опитах и
щях да повърна. Вместо захарта съм взела буркана със солта и да не ви казвам какъв вкус има кремкарамела ми. Ужас! Sick Но утре вече смятам да направя със захар.   chef

# 139
  • София
  • Мнения: 29
пържени яйца и домати:)))))))
плюс една круша:)  chef

# 140
  • София
  • Мнения: 3 875
Снощи супа топчета,за закуска -изненада от половинката,палачинки Crazy,а за обяд все още се чудя-нещо бързо,лесно и вкусно. newsm78

# 141
# 142
  • Мнения: 9 988
Задуши хапките с лук и дом. пюре;
пак задушени хапки само с лук и мед - ама е сладникаво;
задуши ги със сметана, топено сирене и горчица - с кое да е, или с трите общо
Направи ги на шишчета с лук и чушка (може и без зеленчуците) и изпечи
С всяко от тези става. 
Верно, че са минали 15-те минути, ама  newsm78  Laughing

докладвам, че ги задуших с лук, моркови, кетчуп/нямах доматено пюре/ и накрая топено сирене. Подправки - само сол. Много вкусно.

Днес ще си дояждам, вечерта - гювечета с кренвирши, картофи и козе сирене.

# 143
  • София
  • Мнения: 4 585
Снощи - крем супа от картофи и гъби, домати с лук и сирене, грозде и диня.
Днес - крилца на фурна, кюфтета по цариградски, шопска салата и крем.

# 144
  • Мнения: 1 546
Току що си извадих от фурната една разкошотия - ориз със зеленчуци и пилешко месце... Wink

# 145
# 146
  • Мнения: 1 052

Моята първа питка! Вчера я направих, и то благодарение на вас момичета! И даже се яде, както каза мъжа ми.

# 147
  • в баира
  • Мнения: 861
freak_man: Браво! По коя рецепта я направи?

# 148
  • София
  • Мнения: 3 680
Снощи бяхме на гости, хапнахме салтка домати и краставици и пълнени чушки с кайма и ориз. Днес правих миш-маш и боб с кисело зеле.

# 149
  • Мнения: 1 052
freak_man: Браво! По коя рецепта я направи?

Направих микс от форумски рецепти -
три, четири яйца (аз сложих три, но едното беше с два жълтъка),
прясно мляко 400-450 мл. което затоплих с
една супена лъжица захар, но може и малко повече захар да се сложи,
пресях брашното, около 1 кг., но май после в процеса на месене пое малко повече, и сложих при брашното
една супена лъжица сол и
една суха мая-Саф инстант (май е френска).

Замесих яко, докато като натисна с пръст, почти да не остане вдлъбнато. После оставих да встасва, около 40 мин., загрях фурната на 250, и сложих тавата с питката отгоре на печката, за да е на топло. После пак премесих, доста май, защото е почти на конци, и я нарязах на парчета които увих, като охлювчета. После пак втаса и бегом във фурната на 160 градуса. Един съвет от мен, започни да я правиш по обедно време, защото я опитахме в 10 вечерта. Успех!

Общи условия

Активация на акаунт