Енгин Акюрек в "Дъщерята на посланика". Нови и стари проекти – Тема 402

• 40 176
  • 738
  •   1
Отговори
# 375
Добро утро,

Сет.

Момичета, Hug

Здрав и спокоен ден.

# 376
  • Пловдив

Здравейте, добро утро и от мен, добро утро от Санджар, Наре и Мелек.
Успешна сряда на всички.

# 377
Добро утро! Hug
Сърдечно благодаря на целия екип от неуморни момичета, които превеждат за нас любимия ни филм! Sparkling Heart
Желая ви прекрасен, усмихнат и късметлийски ден! Flowers Hibiscus Flowers Four Leaf Clover Flowers Hibiscus

# 378
  • Варна
Приятелите се събират в Бодрум .

Момичета , както сме казвали и преди друго е да гледаш на собствения си език , за което още веднъж благодаря. В този филм всяка реплика ,всеки диалог има значение .
Няколко ми направиха впечатление .
Единия момент е ,когато Елван каза на Наре ,че компаса на Халисе е Санджар . Ако някой е против него става враг номер едно , ако е добър с него е най-добрият . Тук виждам връзка с Каврук . Каврук мисля ,че ще спаси живота на Санджар , това може би ще помогне Халисе да приеме връзката между Каврук и Зехра .
Втория момент беше , на сватбата на Каврук , разговора между Наре и Санджар ,в който Наре каза ,че от онова място е гледала как Санджар казва да на Менекше . Тук мисля ,че осъзна грешката си ,че не е попречила на Санджар да се ожени .
Третият момент думите на Мелек ,че да скриеш истината е толкова лошо , колкото и да излъжеш . Още една грешка на Наре , която също мисля , че осъзна .
За сега това е от мен .
Бъдете здрави !

Последна редакция: ср, 28 окт 2020, 11:27 от Blak kristal

# 379

Здравейте момичета Two Hearts

Първо да си уважа ден сряда с любимия комисар!

Аз също гледам серията на български по-бавно, просто защото в къщи правим ремонт /по никое време!/ и положението е трудно за комп , още повече пък за филм.

Благодарности  за превода! Two Hearts

Ще изгледам докрай серията и ще я коментирам тогава, но това което написах след руския превод си остава в сила.
Честно казано малко ми е трудно да разбера  какво казва, прави или иска Наре.

Думите ѝ за "милостта и справедливостта" също не ми е ясно в какво точно обвини Санджар и защо точно заради това не можела да му прости.

Той всъщност жертва себе си /т.е. даде в жертва любовта и живота си/ в замяна живота на Мелек.
Съдържанието на  живота  му - това са Наре и Мелек да са близо до него, за любовта е ясно.

Значи Санджар моли Аллах за справедливост и я получава. Животът на Мелек.  Наре защо е недоволна отново?

# 380
  • Пловдив

Хайде, новият брой излезе:

Животът е кратък,
Птиците летят - Джемал Сюрия

# 381
  • Варна
Марта , според мен Наре има предвид ако Санджар е помолил бог за милосърдие , тоест бог да му прости греховете и да им върне Мелек . Мелек се върна и бог е чул молитвата . Така щом бог му е простил  и тя би имала причина да му прости .Справедливостта е ясна .

# 382

Вече днес, сценаристката Айше Ферда Ерйълмаз има РД.
Да е жива и здрава, да ни напише, вероятно е написала вече с колежката си, хубаво продължение на историята.

Вай, бе - значи рожденичка! Да е жива и здрава!
И Санджар Ефеоглу има рожден ден! 
Даде му тя изпитание точно на този ден - но както се казва "geçmiş olsun".

Марта , според мен Наре има предвид ако Санджар е помолил бог за милосърдие , тоест бог да му прости греховете и да им върне Мелек . Мелек се върна и бог е чул молитвата . Така щом бог му е простил  и тя би имала причина да му прости .Справедливостта е ясна .

Ами, съгласна съм, но Санджар направи повече - жертва себе си и получи справедливост.
Мисля, че това е много по-ценно.  Санджар се счита за отговорен за всичко което е преживяла Наре, след като не ѝ е повярвал.
С това той изкупва вината си пред Аллах. Друг е въпросът дали я изкупва пред нея - явно не.
Какво повече трябва да направи този мъж, че Наре да му прости.
Вече е ясно какво - за да ѝ даде свобода истинска, Акън трябваше да си замине в буквалния и преносния смисъл завинаги.  Санджар тръгна с него.
Сега Наре е абсолютно свободна - дали ще прощава или не, дали ще остава или не, решенията ще си ги взима сама.

Това, че Санджар ще скочи също от скалата го бях писала още след първите серии. Ако имам време бих се поровила да си намеря пост.
Първо исках той също да гледа отгоре и да види и почувства.

Последна редакция: ср, 28 окт 2020, 13:47 от Марта_49

# 383
Чаках го този превод, защото и само на картинки, епизода страшно много ми хареса, това написах в предния си пост.
Току-що изгледах преведения епизод, доста си поплаках, много силен, много емоционален, с перфектна игра на всички! Все още не мога да сложа в ред мислите и чувствата си, защото пиша буквално минута след края на епизода! Както пише Кристалчето, много силни диалози, много на място казани думи, аз само ще добавя, че с този епизод направиха подобаващ финал на сезона, както беше запланувано. Аз лично, имам усещането за развитието на тази история така, сякаш ще гледам нов филм, много неща ще се променят и сценаристите добре ни подготвиха за това. С нетърпение очаквам новия епизод...всъщност, с нетърпение  очаквам всеки следващ епизод!

# 384
  • Варна
Наре според описанието е боец ,честна, умна , справедлива и прави всичко, което си науми .
В последните две серии Санджар със своите действия наруши зоната и на комфорт . До сега тя е трябвало да се бори за всичко и срещу всички , иначе не би оцеляла и опазила детето си през деветте години след падането от скалите . Тя не е свикнала да получава толкова лесно каквото и да е . И думите и го доказват , като казва на Санджар ,че е трябвало да се карат за попечителството , да му се ядосва и накрая пак да замине ( защото е боец и ще се бори до край), но с яд в сърцето . Но тази реакция на Санджар не е очаквана от нея . Сега започва да разбира защо се е влюбила в Санджар . Корените които търси , планината  на чиято гръд може да поплаче , семейството което винаги и е липсвало .  От друга страна обрича на същото и дъщеря си .Това противоречие в самата нея не и позволява да прости . За това говори и въпроса на Санджар , останал без  отговор " Да кажеш ,че заминаваш ли не си готова ? Или да заминеш ? " Не иска да заминава ,но не може да го признае пред себе си .

НаМуКа ТаЙоКе , съгласна съм с теб 👍. Чакам озета за малка подсказка на къде ще тръгне сериала .

# 385

Хайде, новият брой излезе:

Животът е кратък,
Птиците летят - Джемал Сюрия

Flowers Bouquet

Да допълня.Не съм гледала преведената серийка.
Цитат
Санджар се счита за отговорен за всичко което е преживяла Наре, след като не ѝ е повярвал.
С това той изкупва вината си пред Аллах.
Парадоксът е, че всички сме грешни.Човекът, който осъзнава, че е сгрешил, иска прошка от отсрещния, от Бог.

За да ти даде Бог справедливост, значи, че ти е простил греха.

А Наре, според мен,:hugs: счита себе си безгрешна или май вече се съмнява, след думите на дъщеря си.

Последна редакция: ср, 28 окт 2020, 16:41 от harmonia_dd

# 386
  • Пловдив

Феновете честитят РД на Санджар.

# 387

Момичета Two Hearts Върнах се в старите си постове и установих, че каквото съм написала тогава - към днешна дата не се отказвам от нито една своя дума.
01.01.20г.

Цитат
Да, възможно е от бедната селска къща да отидеш в богатия конак и да "бъдеш" принцеса, но трябва да имаш осанката на принцеса, поведението на принцеса, възпитанието на принцеса и най-вече сърцето на принцеса.
Иначе си оставаш просто -  Менекше... Менекше, което ще си прикрива характеристиката още известно време, но все някога ще си покаже истинското лице.
Тежко  му и горко тогава на Санджар.

Класата си е класа - едната с големи за размера ѝ чехли /дори и с това подсказват, че не е в обувките на господарка на къщата/, другата с високо вдигната глава - влезе и излезе точно като принцеса.
Тази сцена и съпоставката между двете е като да сравняваш шампанско и айрян.

01.01.20г.
Цитат
Мисля си, че идеята на противопоставянето е друга.
Прословутото червено коланче.
Менекшето го притежава наистина, но самата ѝ същност е фалшива. ЧК не е равнозначно на чистота, честност, душевност, възпитание, излъчване.

Санджар трябва ето това да проумее - жената е личност.
Проумее ли го - значи има надежда да се бори за любовта си, ако ли не - ще си остане "затворен" и вързан с ЧК за жена си.

Виж, ако Менекше беше бедно момиче, но с добро  сърце и чиста душа - да, тогава бих приела правото ѝ да се бори за Санджар. Но до този момент тя се проявява като една лицемерка, отделно където ми се струва и психически неуравновесена.

Да видим новите два персонажа което ще се появят в историята - приятелката на Наре и  един красавец. Дано поне те да са в лагера на добрите, че лошите вече са с превес. Отделно дето много хора слагат и Санджар в тази група и искат Наре и Гедиз заедно.
Ами той светът е един, но хората го правят различен.
Може да нямаш нищо, но в същото време да си богат и обратното да имаш всичко, но да си беден.

Богатството това е дом, където те чакат любимите хора. За Санджар това беше къщичката в маслиновата гора. Бедна, но вътре беше Любовта/Наре. На нея не и пречеше бедната обстановка, защото тя имаше Санджар. В нейния богат свят какво имаше - непрекъснати пътувания /някой би ѝ завидял за това/но имаше ли дом, имаше ли любящо семейство? Не. Имаше баща готов да я продаде за пари и "брат" -насилник и лъжец.

Дали семейството на Санджар и той самият не са били по-щастливи когато са били бедни? Сега вярно - имат конака на Гедиз, има го коня Гедже, има го орталъка в голям печеливш холдинг.
Е, и какво от това? Има ги Санджар и сега трябва да ги сподели с жена си и родата ѝ.

Ако Гедиз му отнеме Наре - направо го виждам на скалата. Ама това ще е много рано в историята. Да постои на скалата, проумявайки цялата истина.
Дано да не е и чак на края.

# 388
  • Варна
Привет, момичета и по едно чайче вечерно време Smile

не съм изгледала серията още и няма да се включа на тоз етап, ама ви чета Smile

# 389

Момичета Two Hearts
Тази ще е бременна и в трети сезон... Ей - на, драсвам с пръст на клавиатурата.

Общи условия

Активация на акаунт