Тема за бързи въпроси и отговори ~ Всичко за нашите деца ~ Училищен блиц ~ Тема №5

• 56 049
  • 746
  •   1
Отговори
# 540
Предаде го следващия час. Тя му писа нова оценка, но не изтри старата. Искам да говоря с нея, но ме е страх да не направи така, че после само  двойки да има..винаги се има начин особено когато ученика не е отличник....Пък страшно ме е яд.

# 541
fionna7, вижте дали оценката е нанесена в ученическия бележник и с каква дата. Ако датите на вписване на двойката и извинителната бележка съвпадат, обърнете се към класния ръководител да изясни положението. Това на първо време.
Тревожното е, че всичко, което тук се споделя като проблем някакъв, в крайна сметка опира до това, че родителят се бои учителят да не навреди после на ученика. Което си е някакъв вид отмъщение на деца... Направо някаква устойчива тенденция. Sad

# 542
  • София
Е защо да Ви е страх? Колко е голямо детето? Да си говори с учителката, че е отсъствало и е било на лекар и затова е предало по-късно. Обикновено тези проекти са за определен период от време - примерно седмица или повече и ако е трябвало на мейл да изпрати примерно, е нормално да не го е обвързала с присъствието на детето. Но, ако се говори човешки с нея, не виждам защо да не прояви разбиране.

# 543
Имахме сходен казус в началото на миналата учебна година. Детето беше с разстройство и остана вкъщи за деня. да, но трябвало да се представи презентация. Всички подготвили презентацията отсъствали. Имаше вписано отсъствие в дневника за часа, и В СЪЩОТО ВРЕМЕ , за същия час, забележка, че е без домашно! Laughing
Писах на г-жата й, че няма как хем да има отсъствие, хем да има забележка, че без домашно- да си избере кое от двете, и тя изпадна в затруднение. Коригира на няколко пъти . ту забележката, ту отсъствието изтриваше, пък накрая махна забележката и остави отсъствието. `

# 544
Аз имах следния случай. Синът ми имаше слаба оценка по математика, на поправката още една. След много колебания, като Вас, писах на учителката. Поспорихме малко и едната двойка премина в тройка. Сега има петици, т.е. не му отмъщава.

# 545
Ако има оценка за непредаден проект при отсъствие, бих говорила с учителката. Може да е недоразумение.... Но да споря за оценка от контролно, пък дори и слаба, не бих. Така е преценила, така е оценила.

# 546
Ключовата дума е поправка. Който разбрал, разбрал. Няма да изпадам в детайли.

# 547
Нямам намерение да споря. Така си преценила, така си направила. Казвам личното си мнение, че аз за оценка няма да се разправям с учител. Поправка или не, учителката преценява. Все пак тя е тази, която учи 5 години как да преподава и оценява.

Ако е, като в случая като с непредставения проект при отсъствие, е съвсем различно.

Ключовото не е поправка, а
Поспорихме малко и едната двойка премина в тройка.

# 548
,,Soul Free. Ако двойката беше за контролна, тест, изпитване, никога не бих реагирала. Но при положение, че аз го накарах да й пише, че ще отсъства и ще го предаде следващия час и тя лайкна коментара-знак, че е прочела съобщението...Като го предавал тя му казала: Аз вече ти писах двойката...Как да  замълча. Но съм малко високоговоряща по принцип...и затова още се въздържам да говоря с нея...чакам още да се успокоя..

Последна редакция: вт, 22 мар 2022, 20:45 от fionna7

# 549
Фиона, това казвам и аз. В този случай трябва да се говори.

# 550
Здравейте. Да питам нещо.
Когато в един час изпитват ученикът върху два урока една оценка ли се пише или две.
Изпитвали го днес по география върху два урока и две оценки нащракала госпожата.

# 551
Бре! Чак пък две..... Ако са шестици, няма лошо. Wink  Принципно една е оценката, независимо през какъв материал те разхожда.

# 552
Тъй, тъй. Двойки са. Sunglasses
То ако бяха шестици нямаше да питам. Grinning

# 553
Правят каквото си искат. И моят малкият има:
- Две еднакви оценки, за един час. Четворки
- двойка, че беше болен 2 седмици и не отиде на контролно. Писах, говорих, госпожата не изтри двойката. И с оценки 6,2,6 ми писа 4 за срока. Теглих й една майна, няма да си кося нервите, защото някаква си комплексарка си изкарва нервите в службата.

# 554
Децата трябва ли да носят още маски в училище, или с новата заповед отпадат и тези ограничения.

Общи условия

Активация на акаунт