💪"Игри на волята: България" - сезон 2, тема 8 /18.10. - 25.10.2020/

• 61 394
  • 1 662
  •   1
Отговори
# 1 530
Аз не се вълнувам толкова кое племе ще се разпадне и кое не, защото симпатизирам на отделни играчи, а цялостно погледнато битката е индивидуална, накрая си сам с възможностите си.
Цялото недоволство е поради факта, че се обезмисля всичко, което отборите са постигнали до момента. Все едно изтриваме всички победи и постижения, и една битка решава бъдещето.

Аз съм на обратното мнение - за всяка една битка, която са спечелили ловците до момента, са получили съответните предимства. Спечелили са териториална битка - отишли в резиденцията, спечелили са номинационна битка - не са изпратили човек от тяхното племе на елиминация за съответната седмица и по този начин повече членове от тяхното племе са се добрали до втория етап на играта.

Аз лично нямам проблем ако ловците се разпаднат, залогът в следващата битка е точно такъв - ако ловците са последни, нека се разпадат. Залогът е различен в различните игри.

И накрая - победителят ще е само един, а не цялото племе, та да има някакво значение кое племе в първия етап е било най-силно.

# 1 531
  • Sofia
Пак уточнявам кой какво казал няма никакво значение, жълтиците си бяха негови и никой не можеше да му каже какво да прави с тях, както и дали да раздели храната със съотборниците си.
Пусни си ако искаш и повторението да видиш, че съм прав.

Точно защото си спомням въпросната сценка кристално ясно и даже се сещам за конкретните реплики, разменени между участниците, ти казвам, че интерпретираш ситуацията по много грешен и алогичен начин. Simple Smile
По мои спомени, Ивайло, с характерната му дразнеща интонация, се провикна: "Тошкооо, моля те, пусни се и дай ние да победим, че сме умрели от глад до тая река. Прояви човечност! С парите, които спечелим, ще нахраним цялото племе. Много те моля!".
И Тодор се пусна точно 3 секунди по-късно. Сега, дали се отказа, поради благородни подбуди, или просто не издържаше вече (малко вероятно), няма как да разберем, разбира се. Но е факт, че обра овациите на снимачния екип за постъпката си, а после – дори в племето на Рибарите го хвалеха колко е достоен и щедър. Поощриха и Ивайло, че се е сетил да подкани Тодор да се пусне.
При това положение, Александър не можеше да задържи грошовете за себе си. Да "не можеш" много често означава не да нямаш правото, а по такъв начин да си притиснат от обстоятелствата, че да се окажеш с вързани ръце и да не разполагаш с реален избор. Ако беше решил да тарикатее и да използва жълтиците за своя изгода, негативите от това негово решение щяха многократно да надвишават евентуалните бъдещи ползи, които все още бяха твърде мъгляво понятие на онзи ранен етап от шоуто. Ако беше отказал да сподели "плячката" със съотборниците си, най-вероятно щеше занапред да бъде скъсан от номинации на племенните съвети, щеше да изгуби уважението / симпатиите на останалите играчи и най-важното – щеше да понесе тежестта на зрителското неодобрение. И то – за нищо и никакви грошове, с неясна полза, или по-скоро – полза, изцяло манипулирана от продукцията, в зависимост от конкретната ситуация.
Е, че е луд – луд е, ама явно не е чак толкова тъп.

# 1 532
Оф, не мога да гледам повече Станимира - ще си тегля ножа!
Как пък не уцели кое върху кое - всичко е с цвят и фигури - ниво първи клас....

Направо ми идваше и аз като Александър да почна да се самонаказвам - двоумях се между това да си заблъскам главата в масата или да си изкарам сам очите.

Смайли, май не разбирате същността на възмущението ми.
Ловците, по-точно членовете на това племе са си извоювали с битки и пот на Арената да имат предимство във втората фаза. Така ли е или не е така? Обаче всичко това се захвърля и ги разпределят точно тях по другите племена, за да ги гонят после (примерно). Това ли са заслужили за безбройните си победи до тук?
Тогава какъв е смисълът от първата фаза с три племена?
Аз съм на 1 място за феърплея, справедливостта и ясните и открити правила. Чак на 2 място идват симпатиите ми към Ловците.

Въобще не се захвърля нищо. В първата част се бият не за друго, а за да са на резиденцията. Те са нахранени, отпочинали и тренирани. Де факто имат преимущество пред всеки друг от участниците и това никой не може да им отнеме. Не мисля, че ще е голяма драма, което и племе да се разпадне. Миналата година от разпадналите се прабългари имаше трима, които стигнаха до крайния етап на играта. (или четирима бяха?)

# 1 533
  • София
... за всяка една битка, която са спечелили ловците до момента, са получили съответните предимства. Спечелили са териториална битка - отишли в резиденцията, спечелили са номинационна битка - не са изпратили човек от тяхното племе на елиминация за съответната седмица и по този начин повече членове от тяхното племе са се добрали до втория етап на играта.

Аз лично нямам проблем ако ловците се разпаднат, залогът в следващата битка е точно такъв - ако ловците са последни, нека се разпадат. Залогът е различен в различните игри.

И накрая - победителят ще е само един, а не цялото племе, та да има някакво значение кое племе в първия етап е било най-силно.

Напълно съм съгласна с това, обаче често не става ясно какъв е залогът, защото или няма ясни правила, или ги уточняват в движение според сценария. Поне такова усещане остава у зрителя.

Никога не казват какво е предимството например при съюзническите битки. Да не говорим как предимствата са несъпоставими. Не казаха и че победителят ще може да избира член от друго племе, когато Милен стана рибар.
Не уточняват и предварително например може ли да си усукваш въжето около ръката като Иванка или не може.

Сега казват какъв е залогът, но дали всичко казват?

# 1 534
Пак уточнявам кой какво казал няма никакво значение, жълтиците си бяха негови и никой не можеше да му каже какво да прави с тях, както и дали да раздели храната със съотборниците си.
Пусни си ако искаш и повторението да видиш, че съм прав.

Точно защото си спомням въпросната сценка кристално ясно и даже се сещам за конкретните реплики, разменени между участниците, ти казвам, че интерпретираш ситуацията по много грешен и алогичен начин. Simple Smile
Александър не можеше да задържи грошовете за себе си.
Black Cat, аз мисля също като теб! Мнението ти съвпада напълно с моето виждане на нещата.

# 1 535
Независимо от разпределението на племената, надявам се следващите отпаднали да са Алекс, Ивана и Симона.

Алекс се спаси само защото Мира за пореден път демонстрира липсата на елементарна мисловна дейност.

# 1 536
  • София
Дяволче,аз те разбирам.Миналата година нямах фаворит и ми беше като комедийно шоу.Тази година обаче веднага се залепих към ловците и ме боли,и не е справедливо.
Аз съм запалена по този вид игри,тук съм била автор на темите за Сървайвър.Тогава паралелно вървеше Биг брадър,който се гледаше масово,Публиката на Сървайвър е специфична-само тази публика ще те разбере защо не е честно и е лишена от всякаква логика първата фаза на играта.Останалата ще те пита -какво от това,нали всеки влиза индивидуално.
Аз вече съм стабилна,защото за разлика от теб,отварям спойлери и знам,че моите хора ще са в точното племе-на жътварите.Видя как трепереха да спасят Ивана,че ако останат 4-ма -няма как да не избухнем,ако разпаднат ловците.При жътварите е любимецът на продукцията,сега ще ги подсилят доволно.При рибарите все пак ще има 4-ма ловци-няма да им е много лесно на жълтите,ще има съспенс.
Разбрах как ще се случи разпадът-с една игра.Занев ми е разказал как се прави игра,с която Таяк се разпада-трудно,но става.Още повече ,че тук имаме и Йо.
А за сестрите изобщо не ми пука кога ще им кажат и как ще реагират.Аз съм сигурна,че конкретно ловците са в осъзнатост далеч преди днешната сценка,която им се наложи да изиграят.

# 1 537

По мои спомени, Ивайло, с характерната му дразнеща интонация, се провикна: "Тошкооо, моля те, пусни се и дай ние да победим, че сме умрели от глад до тая река. Прояви човечност! С парите, които спечелим, ще нахраним цялото племе. Много те моля!".
И Тодор се пусна точно 3 секунди по-късно. Сега, дали се отказа, поради благородни подбуди, или просто не издържаше вече (малко вероятно), няма как да разберем, разбира се. Но е факт, че обра овациите на снимачния екип за постъпката си, а после – дори в племето на Рибарите го хвалеха колко е достоен и щедър. Поощриха и Ивайло, че се е сетил да подкани Тодор да се пусне.
При това положение, Александър не можеше да задържи грошовете за себе си. Да "не можеш" много често означава не да нямаш правото, а по такъв начин да си притиснат от обстоятелствата, че да се окажеш с вързани ръце и да не разполагаш с реален избор. Ако беше решил да тарикатее и да използва жълтиците за своя изгода, негативите от това негово решение щяха многократно да надвишават евентуалните бъдещи ползи, които все още бяха твърде мъгляво понятие на онзи ранен етап от шоуто. Ако беше отказал да сподели "плячката" със съотборниците си, най-вероятно щеше занапред да бъде скъсан от номинации на племенните съвети, щеше да изгуби уважението / симпатиите на останалите играчи и най-важното – щеше да понесе тежестта на зрителското неодобрение. И то – за нищо и никакви грошове, с неясна полза, или по-скоро – полза, изцяло манипулирана от продукцията, в зависимост от конкретната ситуация.
Сравни си двата коментара и ще разбереш, че нямат нищо общо. Ивайло  подвикна Тодор да се пусне, за да вземат грошовете да за хапнат нещо. Това е факт. Преди това обаче Александър пита Тодор как е и той каза горе-долу. След това му и каза нещо за грошовете, а бе едни грошове или нещо такова.
От хвата и от изражението на Тодор обаче през цялата игра аз останах с впечатлението(може и лъжливо да е), че той беше изморен. Вече, защо се е пуснал няма значение. Победата на Александър по никакъв начин не бива да се омаловажава, нещо което ти явно направи с предния коментар.
Грошовете си бяха негови и той можеше да прави с тях каквото си поиска и реално никой не може да му търси сметка затова.
Този коментар е окей и реално и аз бих постъпил така, което е логично, но никой не го е задължавал или накрал да разбира, че трябва да се разделя с грошовете си, както ти каза в предния си коментар, такова нещо не е имало. Както и съвсем очевидно му омаловажаваш победата.
По същата логика да омаловажим победата на Ваня, защото Станимира каза, че се е пуснала нарочно ?
Дори от предаването му казаха да си ги пази, защото не знаеш кога можело да ти се наложи да плащаш с тях. След това го и питаха дали иска да ги дава за храна, само за него или и за цялото племе.
Да е факт е, че това не беше много избор и щеше да е излезе като пу****, но реално жълтиците и избора си бяха негови, което породи моя предишен коментар.
Ако коментара ти беше като този, нямаше да пиша.
Между другото това е добре, че се споменава, защото доста от племето му бързо го забравиха това. Както и представянето му по онова време в предаването. Да той никога не е бил на нивото на 1 Тодор примерно, но играеше повече от прилично.

# 1 538
  • Sofia
А между другото, аз имам друго чудене!
Спойлер!!!!
Скрит текст:
От картичката за РД на Тодор, разбрахме, че Ваня и Тодор са в едно племе с Вайс, Влади, Любо и Джери. Т.е. стават жътвари. От снимката от промото, разбрахме, че и Симона е станала жътварка. Така, аз дотук наброявам трима ловци станали жътвари. Ок, по пътя на моята логика - останалите трима (Боби, Лазаринов и Йоана) са станали рибари.
Та, чуденето ми е следното: С кой акъл тъпите жътвари не са взели човек за пъзелите след всичките си провали?!?
Значи ли това, че рибарите са имали първия избор (т.е. О, ЧУДО! са победили на битката в понеделник) и са се оказали изведнъж страшни стратези и първият им избор е била Йоанна?!?
И в крайна сметка има ли логика в това, което написах ???  Joy

Скрит текст:
Ама тя нали и Катя беше с жълт екип,та явно ще имат човек за пъзелите.
Обаче аз вече съвсем се убърках.Уж ловците се разпадат.Как тогава попада Катя при жътварите?   newsm78 

# 1 539
Спойлер!!!!
Скрит текст:
От картичката за РД на Тодор, разбрахме, че Ваня и Тодор са в едно племе с Вайс, Влади, Любо и Джери. Т.е. стават жътвари. От снимката от промото, разбрахме, че и Симона е станала жътварка. Така, аз дотук наброявам трима ловци станали жътвари. Ок, по пътя на моята логика - останалите трима (Боби, Лазаринов и Йоана) са станали рибари.
Та, чуденето ми е следното: С кой акъл тъпите жътвари не са взели човек за пъзелите след всичките си провали?!?
Значи ли това, че рибарите са имали първия избор (т.е. О, ЧУДО! са победили на битката в понеделник) и са се оказали изведнъж страшни стратези и първият им избор е била Йоанна?!?

Скрит текст:
Обаче аз вече съвсем се убърках.Уж ловците се разпадат.Как тогава попада Катя при жътварите?   newsm78 

Скрит текст:
Само предполагам, че Катя може да е пленена както се случи с Александър в миналия сезон.

# 1 540
  • София
Скрит текст:
Обаче аз вече съвсем се убърках.Уж ловците се разпадат.Как тогава попада Катя при жътварите?   newsm78
Скрит текст:
Ами точно, нищо не се връзва.... А и аз все си мисля, че Катя не е била жътварка, само нарочно е облякла техен екип... дори и след края на ИВ примерно. Не мисля, че може да си позволи да прави такъв спойлер и да не я санкционират здраво

# 1 541
  • София
Спойлер!!!!
Скрит текст:

Скрит текст:
Обаче аз вече съвсем се убърках.Уж ловците се разпадат.Как тогава попада Катя при жътварите?   newsm78

Има начин
Скрит текст:
Може Йо да е дръпната от рибари,но после разкриват драмата и разделят двете сестри

# 1 542
  • София
Ахаа,
Скрит текст:
и Катя всъщност на снимката позира с екипа на сестра си ?
Или пък я пращат нея в жътвари, пък Йо остава при рибарите??? Ама така жътварите ще станат с един в повече...

# 1 543
  • Sofia
Скрит текст:
Миналата година Александър беше пленен,но бяха останали съвсем малко славяните.

Кали,дано си права и само за снимка да е облякла екипа Катя.
Ама ще видим.

Другият вариянт е да са я купили.Thinking

# 1 544
  • Sofia
Сравни си двата коментара и ще разбереш, че нямат нищо общо.
Не виждам противоречие между двата ми коментара. Simple Smile Допълват се или по-скоро – вторият е пояснение към първия.
Какво значи да "омаловажавам победата му"? Аз съвсем ясно посочих, че според мен, победа въобще нямаше. Невъзможно е да омаловажавам или подценявам нещо, което не се е случило.
Естествено, че от продукцията ще му задават провокативни въпроси и ще се пробват да го изкушат да не постъпи правилно. Те на всички участници прилагат тези похвали. Нали трябва сеир да има.
За втори път споменаваш битката между Ваня и Станимира, но аз лично не мога да направя никакъв паралел между двата казуса. Те, двечките, не са се договаряли публично едната да падне за сметка на другата, нито пък, че спечелената награда ще отиде за благото на противниковото племе. Ваня не е искала нищо подобно от Станимира. А и на всички ни беше ясно, че Ваня най-вероятно ще издържи мнооого повече време от къдрокоската.
Уместни сравнения с разисквания казус, обаче, са битката "Влади vs Ивана" и симулираните закуски, предложени на Йоанна.
Ако Влади демонстративно беше паднал, когато Ивана го помоли да ѝ предостави победата, много ясно, че никой нямаше да ѝ признае заслугите в последствие. Тя даже, веднага след края на битката, с опулени очи, го пита, дали се е предал нарочно, понеже го е помолила. На което той най-чистосърдечно си призна, че не е, а можеше и да излъже, реално погледнато.
Същото е и при Йоанна – и на нея ѝ беше даден избор дали да хапва вкуснотии, в присъствието на съплеменниците ѝ, ама трябва да не си с всичкия си, че да се съгласиш на подобна "оферта". Моето подозрение е, че дори съотборниците ѝ да нямаха представа за въпросните закуски, тя пак не би решила да се възползва от възможността да се нахрани тайно, защото брутално би настроила зрителите срещу себе си. Та, уж има избор, ама май не съвсем.
Както и да е. Приключвам по темата "Александър", че много ми опротивя тоз' човечец и изобщо не искам да се сещам за него.

Скрит текст:
Ами точно, нищо не се връзва.... А и аз все си мисля, че Катя не е била жътварка, само нарочно е облякла техен екип... дори и след края на ИВ примерно. Не мисля, че може да си позволи да прави такъв спойлер и да не я санкционират здраво
Скрит текст:
Добре, де, ама – дори и да е надянала Жътварския екип само за снимка, това не е ли пак вид спойлер? Един вид, наклонява настроенията на публиката в определена посока, макар и грешна, примерно?

Общи условия

Активация на акаунт