Вегетарианска тема - 14

  • 27 682
  • 794
  •   1
Отговори
# 105
  • Мнения: X
@Катерица
Ами не знам, моята фурна няма вентиалтор, но пък има таймер. Завъртам го до край - 90 минути - и си лягам пред компютъра... След това като се сетя -  отивам в кухнята да видя какво се е получило. И резултатът е приятно мека, печена тиква, без следи от изгаряне.

А какво им е на супите в хладилника? След като вкусът е същият, не се усеща да започва да вкисва, защо да не стоят няколко дни? Аз се сещам преди 2-3 години дори бях направил спаначена супа, когато ми дойде музата за гладуване. Сипах я в буркани, които сложих във фризера и така изкара две седмици, докато бях само на вода. После я размразих и я използвах за захранването.

@Мигла
Дори сметаната я слагам на всяка порция, която си сипя, да не се цапа и да остава по тавичката. Страшно вкусно е, но и страшно калорично. Аз се успокоявам, че до 2-3 седмици започвам голямото есенно гладуване, а цяло лято карах основно на салата от краставици и белени розови домати плюс плодове за десерт. Така че ми се полагат поне 2-3 тикви със сметана тази зима... И може би дори един чийзкейк ще си направя за Нова година...

Последна редакция: сб, 31 окт 2020, 20:56 от Анонимен

# 106
  • Мнения: 9 152
Harpalike, и аз се хващам, че налитам на суровите зеленчуци още докато ги режа.
Ей, сега за вечеря правих салата. Ами гледах бързо да нарежа всичко, че много ми се хрупаше.
И не е от някаква нездрава лакомия.
Взех си Мумио, да видим как ще ми повлияе.

mi6o_i_pe6o, много вкусно звучи описанието на тиквата.

midnightStar , ще се радвам да разкажеш повече за рецептите от ведическата книга. Аз се интересувам от ведическите знания.

# 107
  • Мнения: X
За вечеря имаше разни гъби на тиган с масло, чесън, лук и магданоз. Напоследък всяка седмица си правим. Миналата си бяхме набрали и манатарки... ммм. Утре ще правя нещо с нахут, бях забравила, че съм накиснала (в хладилника) и се наложи спешно да го слагам да се вари. Май ми се яде хумус.

Аз съм лакомия голяма и винаги хрупам докато режа зеленчуци. Simple Smile

Катерица, и аз съм си взела Мумио. Laughing Още не съм го започнала.

# 108
  • на острова на мечтите
  • Мнения: 6 365
Храната е енергиен източник. Подложена първо на топлинна обработка, после оставена да се окислява, макар и в хладилник... Няма да е вредна, но ще е далеч по-малко здравословна и полезна.
За какво ще ползвате мумио!?

# 109
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
Ведическите рецепти аюрведа ли са?
Аз имам такава книга за готвене според дошите, вкусни стават, но вкъщи сме с различни доши, та рядко готвя от нея.

90 Мин за тиква ми се виждат много. Майка ми също готви така до атомарен разпад, аз въобще не харесвам така готвено, тя твърди, че моите неща за полусурови 🤣
Всеки както си е свикнал.

Бананови сладки
Шокосладкиш
Наложено сирене
Пържени филии
Кестени, изпечени в тиган - вчера бяхме в гората и събрах половин кг. Дребни са, но се белят лесно.

Имам 3 тикви от градината, една е узряла. Другите няма да успеят. Трябва да измисля какво да ги правя.

Последна редакция: нд, 01 ное 2020, 10:10 от asyalein

# 110
  • София
  • Мнения: 5 246


Днес правих тази салата (тофу, зародиш, лук, червена чушка, авокадо, маслини, половин краставица, градински домати)
Отделно варих кочани царевица. Доизяждаме печеното зеле от вчера.
Градински ябълки, чай и сладолед.

# 111
  • Мнения: 9 152
danilu, Мумио си взех за общ тонус, подпомагане на имунитета, понеже има силни антивирусни, антибактериални, анти- свободни радикали свойства. Съставките транспортират до клетките необходимите хранителни вещества( витамини, микроелементи), и се свързват с тежки метали и свободните радикали, като подпомагат изхвърлянето им.  Профилактично е и срещу злокачествени тумори, а също и много полезно при костни проблеми - артрози и болки в опорно двигателната система.

Днес сготвих къри- ризото с тиква, нахут, лук  и манголд.
За закуска палачинки. Кой с каквото ги иска. Шипков мармалад, крема сирене, соев кремвирш, зеленчуков пастет...
Плодова салата с грозде, сини сливи, овесени ядки.
Вчера хапнах първата райска ябълка.🙂

Последна редакция: нд, 01 ное 2020, 17:01 от Катерица

# 112
  • Русе
  • Мнения: 6 339
Боб чорба по манастирски


Славянски гювеч

# 113
  • на острова на мечтите
  • Мнения: 6 365
Ок, Катерица...
И у нас стар фасул..с червени чушки...не ми се играеше да ги пълня, та ги задуших и после добавих стария фасул... Утре боб чорба...
Салата от червено цвекло....
Имам и резене за утре...
Импровизиран тиквеник.

# 114
  • The QC to be!!!
  • Мнения: 5 345
Нищо не съм готвила, мързеше ме Simple Smile Но ви прочетох хубавите манджи и искам да кажа за живеещите в Германия, че може да намерите мумие във всеки руски магазин, или поне във всичките руски магазини в които съм пазарувала съм го виждала.

Скрит текст:
Някои хора го разтварят в крем който ползват за лице и си мажат лицето и гушата. Аз пробвах, но миризмата му ме влудяваше. Пробвах и да добавя розово олио, уж да помогне с миризмата, до някъде помогна, но като позсъхнеше намазаното по лицето ми, пак усещах миризмата на мумие и спрях, дразнеше ме. Плюс цената на олиото от рози (истинското) си е солидна и в пъти по скъпо ми излизаше това мазане. Не видях да има кой знае каква разлика. Мазах се към 3 седмици, 2-3 пъти в седмица. Може би не съм се мазала достатъчно...  Но видях огромна разлика в кожата на лицето си след 1 месец ползване на Vicks VapoRub. Осъзнах от какво ми се изгладиха началните бръчки по челото може би след още един месец. Ползвах го всекидневно по няколко пъти защото имах ужасна настинка и не можех да дишам, а и кашлях. Благодарение на него поне дишах, и не говорех като под вода, а и намаля кашлицата. Първата седмица го ползвах поне по 10-15 пъти на ден, смърдях та не се дишаше около мен. След това разредих, но вечер си цапотех и гърдите обилно. 

# 115
  • Мнения: 9 152
Baby*, Понеже е спам за темата, ще го сложа в скрит текст.
Скрит текст:
Не можах да разбера, Vicks VapoRub си го мазала с цел изглаждане на бръчки ли?
Нали е показан при настинка?

# 116
  • Мнения: X
Аз разбрах, че се е мазала заради настинката и впоследствие е установила и неочакван ефект – изглаждане на бръчките на челото. Може и аз да го пробвам. Simple Smile
Отворих моето Мумио. Мирише ми на кравешки изпражнения. Scream

Манджа със зеленчуци, червен ориз и нахут; поширани яйца в млечен сос с магданоз и чесън; варени кестени; 2 тави гранола; чипс от кейл. Утре смятам да правя кюфтетата на фурна на Мигла.

# 117
  • Мнения: X
Храната е енергиен източник. Подложена първо на топлинна обработка, после оставена да се окислява, макар и в хладилник... Няма да е вредна, но ще е далеч по-малко здравословна и полезна.
Е, чак пък толкова... Вече 34-та година не съм близвал месо, яйца или риба. Не ям нищо, съдържащо маргарин, палмово масло, изкуствени оцветители, овкусители и подсладители. Всеки ден пия профилактично астаксантин. Спя по 8-9 часа на вечер и лятото всеки втори ден съм на плажа (тази година - 43 бани), където плувам по 2-3 километра в морето. Все ще преживея някак вредата от замразената за няколко дни храна. И без това както съм я подкарал, скоро Дънкан МакЛауд ще започне "бате" да ми вика... Grinning

По темата: хапвами си картофената супа, остана и за утре. За десерт - печената тиква със сметана. Поне до вдругиден няма да се налага да готвя.

# 118
# 119
  • Мнения: 12 472
Мишо, за пръв път чувам за астаксантин. Може ли повече инфо?

Погледнах в гугъл, но личното мнение ми е по-интересно..)

Общи условия

Активация на акаунт