Вегетарианска тема - 14

• 27 680
  • 794
  •   1
Отговори
# 90
  • Калифорния, САЩ
Две баници - една класическа (за подарък) и една на тиган - за нас.
Мляко с разтопен шоколад.
Печени с подправки картофи на фурна.
Брюкселско зеле с чесън на тиган.
Бобена салата с лютеница, силантро (кориандър листа) и червен лук.
Гъби на тиган с пармезан отгоре при сервиране.
Зелена салата с авокадо и краставица.
Домашна салца (силантро, лук, домати, лайм, сол, малко люта чушка).

# 91
  • София
Ир, с какъв тиган готвиш?

# 92
  • Калифорния, САЩ
Ир, с какъв тиган готвиш?

С керамичен на Тефал. Много хора не харесват марката. Аз стм ок.

# 93
# 94
  • на острова на мечтите
Днес тиквеник с оризови кори... ММ дето не яде тиква се разсърди, че съм му оставила малко.... Тази вечер иска още..
И тиква с маслини....
Мишо, ама не се ли вкисва супата...

# 95
  • София
Юфката ми с тиквички, яйца, мляко и козе сирене
Салатата ми с киноа ( червена чушка, салатен лук, кисели краставички, настърган морков, бурканче каламата, сол, розов домат).

Отделно доизяждахме кафява леща.
Брестовица, орехи, сладолед, чай.

# 96
Ето го стека от целина..)

# 97
  • София
Много красиво. Бих хапнала с удоволствие подобна гозба, но поне 2бр.

# 98

Салата от сварени яйца и кисели краставички с майонеза

# 99
@danilu
Тя е в хладилника супата, как ще се вкисне? Застройвам само това, което си сипя в паничката и ще ям в момента. 3-4 дни спокойно издържа...

Снощи си направих печена тиква. Наръсих един пакет меласа (мусковадо) и половин пакет палмова захар на дъното на тавичката, наредих обелените парчета тиква отгоре (заедно я няколко парчета обелена ябълка), настъргах около 5 см пръчка канела, налях малко зехтин и малко вода и я оставих час и половина във фурната на 180°. След това я залях със сметана и сега единственият проблем е как да се въздържа да не я изям за ден-два... Simple Smile А ябълката, колкото и да е странно, стана по-вкусна от тиквата. Слдващия път може да пробвам да опека по същия начин цяла тава ябълки.

# 100
mi6o_i_pe6o, интересна рецепта за печена тиква. Сооред мен, би била готова и за 20-30 митутки при 175° С с вентилатор. Меласата е на основата на захарно цвекло, нали?
За супи съм чела, че е добре да се изяждат до ден след приготвянето им, независимо, че се съхраняват в хладилник. Всъщност, за доста продукти/ ястия е препоръчително това.

За днес запеканка с картофено тесто и зеленцуци с извара и яйце.
Скрит текст:

# 101
  • на острова на мечтите
У наше село се готви всеки ден.... Паста и спагети, се ядат веднага... Ако останат от обяд се пържат вечер...  Имаме приятели, които я хвърлят пастата,ако остане.... Аз не обичам да хвърлям.... Супа готвя толкова, колкото да се изяде веднага...
Снощи омлет и салата...

# 102
  • София
Мишо, че това не е печена тиква а цял десерт с тиква. Звучи страхотно вкусно. Сметаната разбирам, че се слага след изпичането?
Днес ще пека зеле на фурна с малко ориз, доста подправки, лук и морков.

# 103
  • София
И аз купих голяма четвъртина бяла тиква. Утре ще се пече. Част от нея ще стане на сладки с шоколад и орехи.
Иначе още се яде крем супата.
Салати разни - нахут и домати, зеле и краставици. Много плодове и зеленчуци сурови (явно имам нужда от минерали, защото голяма част от зеленчуците ги изяждам още при рязане на салатата)

# 104
  • София
Аз си купих,мм де я купи книга с рецепти за ведическа кухня.
Ще споделя като направя няколко

Общи условия

Активация на акаунт