Вегетарианска тема - 14

• 27 697
  • 794
  •   1
Отговори
# 150
danilu, много изящен, красавец!
Изглежда мило създание Heart Eyes Blush

За днес пекох запеканка с настъргани моркови и  червено цвекло, яйца, лук, настъргано тофу с чушка, със заливка от яйце, елдено брашно и големи резени домати на кръгове отгоре.

# 151
  • The QC to be!!!
Синьо
Скрит текст:
да, той не седи в клетката, с изключение на нощем когато спи в нея.
Катерица,
Скрит текст:
нашето пернато не е баш като другите нормални папагали, той е най активния вид от всички видове и са като навити на пружина нон стоп нещо да правят. Погледни в ютюб има много видеа на дивотиите на този вид - white bellied caique.

Оооооо danilu, вие си имате приказливец!
Скрит текст:
Нашия много ядки не яде, и от семките само лимец, ужас и олелия беше като отказа да яде всякакви семки, включително и слънчогледови. Но нашия нон стоп е извън клетката и му се налага даже да хвърчи добри разстояния през ден - имам метална powerball по която той много тича, и съответно аз като я извадя и я види, и аз тичам и той след мен хвърчи. След 4-5 тигела вече ще спука тениската и почва да не може да ме достига, но аз гледам поне 10 тигела да направим, защото заради факта, че яде храна от масата, държа да не седи по цял ден на едно място, а намираме начини да го предизвикаме да лети допълнително на нормалните му летения - следва ни където и да отиваме. Понякога взимам една отверка по която той си пада, и отивам в най отдалечената част на стята от него и му я показвам - идва с невероятна скорост. Много е мрънклив като му се дояде нещо и ако не му дадем, просто не спира да мрънка, може час и повече да мрънка, че нещо не сме му дали и ни подлудва буквално. От бебе е такъв. Един път не можахме да улучим точно какво му се яде, беше бебе (всеки път е едно и също - отваряме всички шкафове и хладилника и той отива и показва какво му се яде), и половин час отваряхме и затваряхме хладилника и шкафовете докато в един момент се сетихме, че сме скрили черешите от него, че ги нахапва само след първата изядена. Като ги видя, бяха невероятни радости, той е много вокален и за всичко което се радва си показва. Дадохме му само 1 череша и се окроти.

"шкембе чорба" от кладница е супер, найстина. И ние сме на гъби, задушени с лук, чесън, чушка и подправки, после ги сложих във фурната в тава и отгоре настъргах сирене и кашкавал.

# 152
Днес опитах постното зеле с ориз - ама много вкусно се оказа, чак забравих да го снимам..))

# 153
  • на острова на мечтите
Да, бърборко е нашето пиле! Много е смешен. Имитира ме. Свири алармата. Мелодийката от семейство Адамс...
Вкусно стана печеното броколи. Първо го мариновах с олио,сол и пресован чесън. Малко го поизгорих, но после добавих малко вино и спасих обяда...

# 154
  • Калифорния, САЩ
Печена тиква.
Един кекс с тиква също ще направя.
Топли сандвичи с яйца и кашкавал.
Тиквички на тиган с чесън, лимон, сол и зехтин.
Салата домати, сварени яйца, зелен лук, маслини.
Зелена салата с авокадо и маслини.
Круши, къпини, диня.

# 155
Печена тиква.
Круши, къпини, диня.
Не че нещо, колежке, но като те чета, сещам се за един "истински случай":

Мъж отива при личния си лекар с оплакване от болки в стомаха.
- Какво яде и пи снощи? - пита го доктора.
- Вечерях сирене бри, сьомга с аспержи, пармезан и сметана, за десерт - чийз кейк с боровинки и с кафето - един малък "Шартрьоз".
- А бе, тука да не ти е фейсбук! Какво яде те питам?
- Шкембе чорба, свинско със зеле и компот от сливи, пих две чаши "Пещерска гроздова"...

Наистина ли искаш да кажеш, че за един ден си приготвила две салати, два десерта, сандвичи, основно ястие и три вида плодове?!?

По темата: днес си напрвих салата от един розов домат, една краставица и зехтин. Изядох 100 гр. бразилски орехи и изпих половин литър прясно мляко. Сложих да се пече тиква, за да имам десерт за следващите 3-4 дни. Имам още един домат и една краставица, така че е ясно какво ще ям утре Simple Smile

# 156
  • Калифорния, САЩ
Печена тиква.
Круши, къпини, диня.
Не че нещо, колежке, но като те чета, сещам се за един "истински случай":

Не, не искам да ти го кажа. Написала съм го. Салатите ще са всъщност три - две бяха за обяд, и една ще е по-късно за вечеря. Готвенето ми е хоби, това са само нещата, които съм сготвила / приготвила без животински продукти. Има и от тях, ама не е за тази тема.
 Ако нещо друго те интересува - насреща съм да отговоря (само че може да е с десетина часа разлика, поради разликата в  мое и твое време).

# 157
Baby* - с такова птиче, при теб е винаги забавно 🙂
Влюбих се в спонтанността му и начинът, по който показва настроенията си💗

За утре мисля да готвя савойско зеле, но още не съм решила по коя рецепта🙂

# 158
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
А сега знам защо нямам птичета. Ще полудея 🤪
Един час да мрънка за череша?! Аз съм звукочувствителна, има дни, в които не издържам радиото в колата, заради рекламите 🤣

Зеленчуково къри с кокосово мляко ( патладжан, чушка, зелени и червени домати, червено цвекло, нахут)
Мляко с ориз

Вчера купих и почистих брюкселско зеле и го замразих. Много го обичам, но получавам жестоки болки в корема. Сега ще видя като е било замразено дали по-добре ще ми понася.
Другите зелеви не ми правят такъв проблем.

Савойското тук го готвят със сметана и пийп, но постно мен не ме засища, с ориз също, не го готвя.
Става обаче на кимчи, крехките листа.
Също вътрешните съм ги правила на японски пици, външните на руладини ( не са обаче постни)

Последна редакция: чт, 05 ное 2020, 09:18 от asyalein

# 159
  • София
Еха, и аз не съм правила отдавна брюкселски зелчици. Дали да не потърся. Спомням си, че и на кимчи ставаха доста добри.

Днес ще правя пици.

# 160
  • на острова на мечтите
Днес спагети от грахово брашно. С гъби порчини. За втори път правя. Да видим как ще се приемат.
Салата от червено цвекло за мен.
За довечера ще го мъдря следобед.
Ася, папагалите са много ангажиращи. Все едно още едно нервно дете....
Приятен апетит и приятен ден!

# 161
  • София
Много вкусни неща готвите.
Днес пекох пица с лук, чушка, кашкавал и настъргана тиквичка. Поднесох със салата снежанка.
Вечерята е от вчера броколите на гъста супа с картофи, морков,  лук босилек и зехтин.
Днес съм само на плодове (истински български градински  ябълки и грозде)  и чай с овесено мляко. Друго не ми се яде.

# 162

Яйца със зелени чушки, кокосово масло и маслини.

# 163
  • Калифорния, САЩ
Още малко тиквички на тиган.
Пица.
Зелена салата с авокадо - любима.
Паниран кашкавал в кори за баница.

# 164

Общи условия

Активация на акаунт