Вегетарианска тема - 14

• 27 715
  • 794
  •   1
Отговори
# 675
В нас днес:
Обичайната овесена каша с плодове и т.н
Супа жълта леща с арабски подправки
Картофи на фурна
Кюфтета от сладък картоф и тофу
Салата с печен патладжан (имах замразен), домати, чушка, пресен лук, авокадо, китайско зеле

# 676
  • София
Ася, зелевата салата каква е, рецепта?
Уензди, тази овесена каша ми напомня малко как не можех повече от година след като родих да спра да ям преди обяд накиснат овес в мляко със сушени плодове . Излапах един тон от тези готови пакети.
Лещата с арабските подправки ми звучи апетитно.

# 677
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Мигла, тукашната зелева салата е сладка, но моите родители я харесва. Може по няколко начина да се направи: зелето си настъргва с Вьорнер и се претриването със сол.
1. Вариант: слагат се стафиди или захар, долива се вода да покрива зелето и се оставя 1-2-3 дена да омекне. Зависи колко е топло
2. Вариант на свеки: залива се с прозрачно газирано с вкус на лимон и вода 1:1 пак да го покрие, престоява пак няколко дена до омекване.
Меко е, но не е ферментирало.

Ако попадна на крехко зеле си го правя по нашенски.

# 678
Мигла, ние от много години с мъжа ми закусваме овесена каша. На мен понякога ми омръзва, тогава ям някакъв сандвич. Уиквндите правя и нещо различно, заради детето. Обикновено палачинки или бухти. Пак овесени 😅 На мъжът ми обаче никога не му писва кашата. Всеки ден си я прави/му я правя  еднаква. Дори в дните, когато имаме друго за закуска, той мрънка, че искал да си яде кашата. 😂

# 679
Вегетарианска кето торта с малини

Последна редакция: вт, 02 фев 2021, 20:39 от gabrielatsulin

# 680
  • София
Уензди, супер сте. Хапвайте. Полезна е. Аз само  след раждането закусвах..иначе сутрин закуската ми е чай с плод или кефир.Синът ми пък подобно на вас закусва 90% попара с био домашен мед и козе сирене.
Днес имаме много неща. Добавих и домашен едър селски  бял боб яхния.
Габриела, тортичката е страхотна изглежда апетитно, не бих я нарекла обаче  веган с това яйце. С кокосовото мляко ще има силен вкус на косос.

Последна редакция: вт, 02 фев 2021, 19:42 от Мигла

# 681
Брауни от боб
Хумус от боб
Пица
Шакшука
Зелена салата
Пълнозърнест ориз

# 682
Овесена каша, сандвичи с бобен хумус, корнфлейкс
Просо с червен боб и печени зеленчуци - гъби, праз, червено зеле, отгоре с дресинг
Бърза пица върху бутертесто

Ася, браунито с боб има ли млечни или яйца в него? Аз все не нацелвам сполучлива рецепта.

# 683
За последните няколко дни:

Салата от леща, чери домати, червен лук и краставица.
Крем супа от праз, тиквички и картофи.
Постни лозови сарми с доматен сос.
Мусака от праз, гъби, червени печени чушки, маслини, сирене и заливка.

# 684
# 685
Здравейте,

Съвсем нова съм във вегетарианството и имам нужда от вашата помощ. Много ми се е прияла баница със сирене, но тъй като не мога да ям млечни, си купих violife бяло сирене на кокосова основа. Много е вкусно и наподобява мазното фета сирене. Възможно ли е с 2 яйца и това сирене да стане сносна баница с готови кори?

Предварително благодаря.

# 686
Не пречи да пробваш Hands V сподели дали се е получило Simple Smile
Аз не съм тествала, защото освен млечни не ям и яйца, а и май не ми се занимава.
Според мен кокосовото "сирене" е доста по безсолно от обикновеното и за да постигнеш вкуса на класическа баница трябва да слооиш доста повече или да го посолиш натрошено в купа предварително.

# 687
не мога да помогна с веган кухнята.

днес правих антипасти: чушки и гъби, жулнати в тигана и мариновани с оцет, чесън и сол. към тях и сушени домати.
ядахме с полента и хумус от боб

остана малко боб и смятам да го направя със зеле довечера
мъжът ми планира мляко с ориз, да видим...

# 688
  • София
И аз не съм в час с такова сирене.
Днес нямах възможност да готвя и затова
обяд- салата авокадо, варено яйце, домат, каламата, зародиш с хляб
десерт- плодова салата- киви ябълка чиа боровинки мандарина
вечеря - палачинка на руло с крема сирене и горски ягодки

# 689
  • Калифорния, САЩ
Лимонови мъфини.
Миш маш с праз, който подлучих с  чесън и заквасена сметана.
Зелена салата с авокадо.
Салата домати, краставици, маслини и зелен лук.
Тофу мариновано с териаки сос и зеленчуци на тиган.
Печен карфиол.
Таратор.

Общи условия

Активация на акаунт