Вегетарианска тема - 14

• 27 705
  • 794
  •   2
Отговори
# 690
  • The QC to be!!!
Сложих да сваря ориз с мляко. Млякото се пресече! И реших да му сложа лук, чесън, домати и сухи гъби, подправки и като стана почти готово всичко, наръсих с пармаджано! Стана един вид ризото Simple Smile Спасих го да не отиде в кофата. Става за ядене.

Не съм опитвала такова кокосово сирене, но предполагам, че ще се разтопи. За това вместо кокосово сирене сложи тофу и сол. Ако намачакаш повече тофуто, да е като извара, стават банички с извара Simple Smile но без. Simple Smile Ако сложиш яйца, става си почти същото като баница със сирене и яйца. Има виган варианти на яйцата, с тях можеш да заместиш яйцата. Но какво прачи да се пробва с това кокосово сирене една малка в тиган и ще стане ясно?!

# 691
Точно това идвам да напиша, сложи тофу. Аз правя често баница с тофу, яйца и соево кисело мляко. Когато искам да няма и яйца, слагам картофено пюре. Не знам дали нашият вкус с времето се е пречупил, но си ни е много вкусно 🙂. Непременно осоли тофуто, както е писала Бейби.
За Виолайф фетата - не знам дали ще се разтопи. Може и да стане. Аз съм правила с техните кашкавали пица - става много хубаво. Но върху пица разтапянето не е проблем, а е желано 🙂

В нас вчера:
Закуска: снощно мюсли тип морковен пай
О: веге Болонезе
В: дояждане кой каквото си намери из хладилника

Ir74, и ние с детето правихме лимонови мъфини. Бяха веган, кокосово-лимонени с парченца черен шоколад.

Днес мисля да правя киш с праз и спанак и евентуално леща. Да видим. 🤔

# 692
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
задушени цели картофи със сирене
зелева салата с целина и морков
едни хрупкави неща, които ги има в китайския ресторант, забравих как се казват, вместо хляб ги дават

за вечеря ще се дояжда, евентуално броколи ще задуша.

# 693
  • София
Днес сармички от кисело зеле с киноа, морков, лук, чушка и и подравки- сминдух, магданоз, кимион.
Богата салата ( рукола, чиа, домат, настърган морков, лук, червена чушка, краставица, зародиш), варени яйца и хляб с каламата.
Плодове- пъпеш, киви, ябълки и мандаринки.

# 694
Индийско къри с червена леща в инстант пота.

# 695
Agent, как прави кърито в ИП?

Може ли рецепта за лимоновите мъфини?

У дома мързеливи сарми - много  праз, кисело зеле нарязано, манатарки, басмати в ИП за 30 мин и става чудно.
Крекери от лимец с много ядки и семени, зехтин и подправки.
Баница с кори и мързелива.
Печени орехи, картофи на едро и задушени и запечени, зелена салата, салата зелен боб с чесън, руска салата веге.
Десерт в чаша с извара, сметана и бисквити.

# 696
Нивеа, не знам дали е към мен въпроса за мъфините, но аз правя по тази рецепта:

https://thevegan8.com/easy-vegan-lemon-cake/

Пека във форма за мъфини, излизат точно 12, слагам парченца черен шоколад 85%. Обикновено намалявам захарта в рецептата. Понякога правя с наполовина пълнозърнесто брашно.

В нас вчера киш и леща.

Днес за закуска овесени палачинки, солени и сладки.
Обяд: буритота със софритас, черни бобчета, доматен ориз, авокадо, халапеньос, домати, кориандър, царевица, марула.
Вечеря: дояждахме киш и леща

# 697
  • на острова на мечтите
У нас картофи на пещ с дърва, артишоци пак в пеща и броколи със сладък картоф.
Wednesday, много привлекателна рецептата. Ще пробвам.

Последна редакция: нд, 07 фев 2021, 23:40 от danilu

# 698
  • София
Пак пекох тиква и част от нея отиде на крем. (пасирани тиква, овесени ядки, прясно мляко, захар, ванилия, чиа, тъмни стафиди). Мнооого вкусно.

Последна редакция: пн, 08 фев 2021, 00:27 от Мигла

# 699
Nivea, заповядай:
https://pipingpotcurry.com/red-lentil-masoor-dal-instant-pot/?jwsource=cl

Последна редакция: нд, 07 фев 2021, 23:44 от Agent Provocateur

# 700
Картофени бухтички, детето ги яде с ябълков мус, аз с рукола и козе сирене

Зелева салата с морков

Полента със запържени гъби

Шоколадов сладолед - получих машина за Коледа, на вкус стана супер, но консистенцията не беше ок, пак ще тествам.

# 701
# 702
Направих червено зеле с булгур и нахут, по идея на тити. Много, много ни хареса! Влиза в редовни рецепти у дома. Благодаря за идеята!

# 703
чушки с доматен сос
паста с пармиджано
запържени зеленчуци с ориз и едно яйце
картофен огретен
зелена салата

за довечера ще се дояжда.

# 704
Wensday & Agent, благодаря за рецептите.

Днес елдени флейкс със сирене и масло, крекери с лук и морков.
За вечеря печени червени чушки с праз, яйце и сирене.
За утре вероятно азиатски нудъли със сладко кисел сос.

Общи условия

Активация на акаунт