Вегетарианска тема - 14

• 27 515
  • 794
  •   1
Отговори
# 705
  • The QC to be!!!
Гювечета по шопски - саламурено сирене, кашкавал, малко лук, домати, яйце, чубрица само за подправки.
Зимна салата от домати от консерва + праз+ зелен пресен лук.
Виган руска салата.
Качамак, но по скоро като много гъста крем супа с шарена сол, чубрица и саламурено сирене.

# 706
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Бейби, коя марка домати ползваш за салатата и от къде ги взимаш?

# 707
  • София
Картофена супичка със зехтин  /пащърнак,  морков, лук, магданоз, босилек, картофи/ . На детето му добавих резенчета ементал.
Салата  /рукола, чиа, натурално тофу, 2 моркова, домат, червена чушка, глава лук, краставица/

# 708
# 709
Смятам да правя супа от тиква, другата половина ще я изпеча, но солена - с розмарин, чили и зехтин
Пай с лук

# 710
  • The QC to be!!!
Бейби, коя марка домати ползваш за салатата и от къде ги взимаш?
Каквото ми падне в консерва или буркан и са нарязани (може и да не са белени, само да не са млени, че тогава стават само за супа). Тези от руските и полските магазини целите в буркани са хубави и за салата и за гювеч Simple Smile  (а те понякога са си българкси Simple Smile )

сега направих макарони с мляко за вечеря! Като децата направо Simple Smile

# 711
Благодаря. Аз дълго търсех вкусни консервирани домати. За сос намерих, но другите са ми гадни. Руски и полски магазини нямам наблизо. В едното Реве има полски неща, горчицата ми харесва. Ще погледна и за домати.

# 712
В нас последните три дни
Пица домашна
Крем супа от спанак, праз и картофи
Плоски питки с пълнеж от нахут и пресен лук с индийски подправки
Спагети веге Болонезе
Качамак с праз и диви гъби
Мляко с ориз

# 713
  • на острова на мечтите
Кисело зеле с ориз.
Сутляш за закуска.
Паста със зехтин за обяд.

# 714
Да ви кажа за баницата с кокосовото сирене Violife. Нищо не стана- сиренето се стопи до консистенция на гъсто мляко и останаха само корите. За съжаление не мога да консумирам соя и тофуто отпада, въпреки че много обичам.

Поздрави.

# 715
  • The QC to be!!!
Да ви кажа за баницата с кокосовото сирене Violife. Нищо не стана- сиренето се стопи до консистенция на гъсто мляко и останаха само корите. За съжаление не мога да консумирам соя и тофуто отпада, въпреки че много обичам.

Поздрави.
ок, значи предположенията ми се оказаха правилни, много благодаря за споделения опит! Има тофу не само от соя, проверете - има т.н. сирене от кашу и други видове ядки.

Боб мунг на по гъста супа.

# 716
Baby, какво слагаш в супта с мунг боб? На мен нещо ми е трудно да го подправя хубаво. Какво му отива, според вас?

# 717
Аз правя мунга или със зелени подправки: чубрица, мащерка и малко червен пипер, или по индийски с много подправки тип къри.

Не съм готвила, направих сладолед от сметана и кисело мляко. Много добре стана!

# 718
  • Калифорния, САЩ
Baby, какво слагаш в супта с мунг боб? На мен нещо ми е трудно да го подправя хубаво. Какво му отива, според вас?

Не съм Бейби, но аз слагам моркови, лук, селъри, чушка и чесън - готвя го както  готвя леща. С много чубрица и джоджен. с малко доматено пюре и пушен червен пипер накрая (може като запръжка). Обичаме го като гъста яхния.
Днес: броколи със сос "Тартар", пържени филийки със сладко от ягоди, салата (домати, зелен лук, авокадо, сирене и маслини),  бъркани яйца и препечени филийки. Банани, грозде, боровинки, круши, ябълки, киви и различни ядки.

# 719
И аз имам горчи опит с въпросното сирене, а и моцарелата става като гума след като се загрее.

Общи условия

Активация на акаунт