Вегетарианска тема - 14

• 27 699
  • 794
  •   1
Отговори
# 120
  • на острова на мечтите
Сигурно,Мишо.... Но ако си правил пресен сок от ябълки, след десет минути прилича на кална смес... Дори в хладилник... Според Аюрведа храната е добре да се яде прясна... Не че винаги успявам да приготвя храна на момента, но за цяла седмица... Всъщност лошо няма...
Аз съм от по-скоро веге... Уча се все още.

# 121
Тиквеник 🥧

# 122
Имах период, в който имах  някои  " залитания" към чиста, здравословна, безвредна храна. Доста четях и се интересувах от състав, пълноценност, начин на приготвяне, съдържание, пестициди, тежки метали, ГМО и пр. Широка и обширна тема.
Та тогава бях чела, че приготвената храна, съхранявана дори и в хладилник , трябва да се консумира бързо, защото започват да се развиват бактерии и да се влошава качеството на хранителните вещества- ензими, витамини и пр.

# 123
  • The QC to be!!!
Катерица,
Скрит текст:
Синьо е разбрала точно какво се случи - бях болна ужасно, мажех се нон стоп за да мога да дишам и да не кашлям много. И така 1 месец горе долу. Мина се още един месец и в един момент се оглеждам в огледалото, и забелязах, че бръчките (3 бяха на челото начални) вече ги няма! Уха... а и около носа длъбнатини се пойзопнаха... След това пробвах няколко пъти са си мажа гарванските крачета покрай очите, вечер при лягане, но не съм сериозна и последователна, та за сега само там си ми останаха по забележими бръчките. Но мм казва, че съм си въобразила, и е защото съм надебеляла та за това са ми се изопнали бръчките. Може, но това надебеляване стана последната година, или по точно от март на сам, а тези бръчки ги изопнах 2017...

За довечера ще заредя гювечета със сирене, кашкавал, домати, тиквички и яйце, с подправки. И може би малко гъби с лук и подправки ще направя (имаме пресни). Не знам дали на това гювече ще е подходящо и гъби да сложа... Може да пробвам на едно и така ще знам за в бъдеще.

# 124
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Oooo Baby, мъжът ти е много тактичен. Аз при такива “комплименти” сервирам известно време омразните му зелении, за да живнат сивите клетки и да се замисли другия път какви ги дроби 😁

Зелен фасул яхния
Варен ориз, ако остане ще стане на мляко с ориз.
Имам една купа зелени честита. Какво да ги правя без туршия?

# 125
  • София
Тази седмица съм наряд ХО, така че мъжът ми поне ще спре с филиите за обяд.
Гъби с ориз за тази вечер (и утре за обяд).
Утре за закуска мъфини с кисело мляко и какао.
Утре за вечеря кашкавал на фурна + някаква салата.

(разредих приема на алкохол, кожата ми е по-красива, но храната съвсем спря да ми върви)

# 126
  • Русе
Печена тиква с мед

# 127
  • София
Днес освен за доизяждане от вчера готвих супа червено цвекло, пащърнак, лук и моркови със спагети( от боб мунг, грах и царевица). Подправките са босилек магданоз , сол зехтин.
По темата за вегетарианството - при мен е почти 30 годишно и клони към веге, но никога не съм спазвала някакви нарочни диети принципи или правила. Готвя с основни правила за полезност и прясна храна. Редовно имаме нещо за доизяждане на два дни от хладилник. Храним се с доста сурови плодове, зеленчуци и ядки.

# 128
Мишо, за пръв път чувам за астаксантин. Може ли повече инфо?

Погледнах в гугъл, но личното мнение ми е по-интересно..)
Ами водят го най-силния антиоксидант. Миналата година го намерих в един сайт на много прилична цена - около 60 лв за 180 капсули - и си купих две опаковки, да имам за цяла година. Дали реално има ефект - ЕГЗ Simple Smile Като всички хранителни добавки. Аз така или иначе в последния четвърт век не си спомням да съм боледувал за по-дълго от един ден (като изключим травмите, но и тогава се възстановявам изненадващо бързо). За да се установи има ли реална полза, трябва да се изследват двама близнаци, единият от които е пил съответната добавка всеки ден в продължение на поне 20 години, като двамата живеят в един регион и по един и същ начин с приблизително еднакви доходи...

# 129
Моля за рецепта за веган стек от целина.🙂

# 130
За днес имахме червен боб с моркови, лук, джоджен и подправки.

# 131
  • Калифорния, САЩ
За днрс закуската ще е мини палчинки с бадемово брашно, сок от мандарини и пресни къпини.
За обяд - зелвн фасул с картофи и моркови на гъста яхния, млечна салата.
За вечеря ще направя бобена салата с лютеница и силантро. Препечени филии с маслинена паста. Салата зелена с много авокадо и зелен лук.
Ичам чудни круши и диня за през деня.

# 132
  • на острова на мечтите
Снощи довърших старият фасул с ориз. Заради папагала го готвя без сол и после го правя на яхния, или с чушки.
Днес червени чушки с доматен сос.
За вечеря салата от бейби валериана. И ще видя какво още за мен. ММ си има манджа и това е най-важното.
И за мен рецептата на стек от целина.

# 133
От тази тема продължавам да научавам полезни неща. И през ум не ми беше минавало, че листата на валериана стават за салата. danilu, откъде ги купуваш?

# 134
А аз пък да питам листата на морковите с какво ги комбинирате?

Общи условия

Активация на акаунт