Юлски Бебета 2021

• 44 415
  • 752
  •   1
Отговори
# 165
Жълтъчно мехурче има винаги при нормално протичаща бременност. Не може да няма такова - първо се вижда гестационен сак, после жълтъчно мехурче и накрая ембрионче. Съвсем е нормално в 5та седмица още да не се вижда жълтъчно мехурче, при мен в 5та и 3 дни не се виждаше, а в 6та и 3 се видя. Така че няма повод за притеснение и не се шашкайте Simple Smile
Ако на по-късен етап няма мехурче и ембрион а има само сак (но това се преценява примерно към 7ма + седмица) тогава може да има т.нар. кухо яйце и бременността не може да продължи. Но не ви го казвам за да се паникьосвате, а за да сте осведомени - и при двете няма причина в момента за притеснение, по това което пишете. Така че почивайте си, идете си на прегледите и всичко ще бъде наред!

# 166
Eli91 спокойно и на мен нищо не ми каза освен чесито! Понеже днес бях за потвърждение! На 3с+6 дни имах малка точка, а днес 6 дни по-късно точка 3 мм. И чак  след две седмици каза да отида и че тогава ще каже какви изследвания да си правя. Стана ми странно защо не сега, но ще го преживея някак си!
Така че не се плаши напразно, едно и също е навсякъде!
Относно съня нямам проблеми за сега, но ще ви кажа в събота какво ми се случи - 4 пъти за по 20 минутки нямах периферно зрение на дясното око, беше ужасно все едно ще спреш всеки момент да виждаш... и 3-4 пъти ми изтръпнаха пръстите на дясната ръка като ме държеше по 10 минути - ледени пръсти нищо не можещи да направят и имах адски силно главоболие.. но мина.😇 Каза ми че ми е паднало кръвното/което така или иначе е ниско/ и ми разреши да пия по 2-3 кафета 😄
Та, колко е нормалното ви кръвно момичета и има ли разлика сега?
Моето е 90/60 ппц, ако падне нз колко ще е 🙄

# 167
Моето кръвно е 80/60 по принцип, с първата бременност не се дигна даже и до нормално. Със съня нямам проблеми, синът ми на 3г още се буди през нощта и по цял ден ми се спи.
Кажете ми какво да ям повече или да закусвам нещо определено, за да ходя редовно и не трудно до тоалетна. По принцип страдам от запек , но откакто съм бременна е страшно положението.

# 168
  • Варна
Хеллоу гърлс 😊 Всеки ден ви чета,но не успявам да се включвам.. Работа, домакински задължения и Тасманинският дявол в къщи не ме оставят да отговарям на този етап (от края на януари ще съм безработна,та ще имам повече време)😁
Добре дошли на всички нови ❤️
Аз също имах всекидневни болки...Ту леко режещи,ту тъпи,но поносими. Пия си стандартното но шпа,но АГ ми изписа но шпа макс (двойно по-силно е) За момента не съм го започнала когато имам болни,че имам още от старото (те и болките значимо намаляха де) . Някой пие ли от това силното? Предполагам по една таблетка трябва от него,че не ми е написала никъде

# 169
Момичета, да ви се похваля - днес бях на втори преглед, в 7г.с + 1 ден съм и чухме сърчицето! Беше толкова вълнуващо преживяване, глътнах си граматиката и само питах “Ама това сърчицето на бебето ли е?” Бях шашната Grinning АГ каза, че всичко изглежда чудесно и в норма за седмицата. Запазих си и час за първия биохимичен скрининг. Тъй като за момента се следя е болница Надежда, ми запзиха час при д-р Георгиев, препоръчаха ми него и Чачева, но Чачева нямаше часове за моя период. Някой има ли отзиви за д-р Георгиев? Blush

# 170
Аз съм два дена назад от теб и в сряда съм на преглед за да чуем сърчицето.
Може ли да попитам при кого се следиш в Надежда и доволна ли си? Аз съм в Щерев и съм доволна от АГ,но чувам лоши отзиви напоследък за клиниката като цяло и се колебая дали да не сменя.
Момичета, да ви се похваля - днес бях на втори преглед, в 7г.с + 1 ден съм и чухме сърчицето! Беше толкова вълнуващо преживяване, глътнах си граматиката и само питах “Ама това сърчицето на бебето ли е?” Бях шашната Grinning АГ каза, че всичко изглежда чудесно и в норма за седмицата. Запазих си и час за първия биохимичен скрининг. Тъй като за момента се следя е болница Надежда, ми запзиха час при д-р Георгиев, препоръчаха ми него и Чачева, но Чачева нямаше часове за моя период. Някой има ли отзиви за д-р Георгиев? Blush

# 171
Аз съм два дена назад от теб и в сряда съм на преглед за да чуем сърчицето.
Може ли да попитам при кого се следиш в Надежда и доволна ли си? Аз съм в Щерев и съм доволна от АГ,но чувам лоши отзиви напоследък за клиниката като цяло и се колебая дали да не сменя.
Така се случи, че и двата ми прегледа бяха при различни АГ, но съм доволна и от двамата. Бременността ми потвърди д-р Стоянова. А днес бях при д-р Тодор Димитров. И двамата бяха много мили и внимателни. Д-р Димитров е по-приказлив, много те предразполага. За момента съм с много добри впечатления и от двамата и мога да го препоръчам Hug Чакаме и от теб хубави новини след прегледа!

# 172
bibonss, честито сърчице Heart!
LaLa Land, успех!
Колко сте напред момичета, аз още нямам дори потвърждение, само пикливи тестове Simple Smile В тази връзка се чудя на кой ден от закъснението да си запазя час, вие кога отидохте и се видя?

Относно нош-па, защо го пиете? Често чета, че бременните пият, помага ли за нещо или просто като болкоуспокояващо? Защото аз се опитвам по принцип да избягвам всякакви хапчета, ако е възможно, пък болките ми не са нетърпими в никакъв случай.

Иначе и аз съм в Щерев засега, но нямам идея дали ще остана там и за напред.
LaLa Land, какви лоши отзиви си чувала?

# 173
LaLa Land, успех!
Колко сте напред момичета, аз още нямам дори потвърждение, само пикливи тестове Simple Smile В тази връзка се чудя на кой ден от закъснението да си запазя час, вие кога отидохте и се видя?

Относно нош-па, защо го пиете? Често чета, че бременните пият, помага ли за нещо или просто като болкоуспокояващо? Защото аз се опитвам по принцип да избягвам всякакви хапчета, ако е възможно, пък болките ми не са нетърпими в никакъв случай.

Когато се свързах с моята докторка да и кажа, че имам положителен тест, тя каза, че е най-добре след 10 дни закъснение да отида за да се види ембрионче и да се чуе сърчицето. На мен също ми каза ако имам болки да пия но шпа, но не са чак толкова силни и то се появяват когато същия ден съм на работа, явно от умора ли не знам... Но избягвам да пия хапчета и до сега не съм пила.

# 174
Може да отидеш след седмица закъснение, за да се види плодния сак.
А иначе чета във фб групата на Щерев(пациентки на АГ болница д-р Щерев), че като цяло е паднало нивото на клиниката, спрямо останалите частни. Увеличили са раждането на 2500лв, преди беше  2150 и пишат, че е не основателно като няма подобрение на предлаганата услуга. Не знам, може би трябва да спра да чета толкова, защото само се обърквам. 
LaLa Land, успех!

# 175
А някой дали има отзиви за Токуда? Дори не съм сигурна колко струва сега раждането (имайки предвид, че им е обновена базата) и в сайта им не пише.

Аз за сега ходя във Вита, защото ми е близо, но запазих час за д-р Мария Атанасова в Токуда за 30.11. Другото, което гледах е, че в Токуда има пакети за проследяване на бременността, чудя се и за тях дали си струват...

Относно Надежда, една моя позната преди 4 месеца роди там и е много отвратена от отношението към нея - грубо, крещяли са и че не прави нищо както трябва по време на самото раждане (а то и беше първо) - но не знам при кой доктор е била - ще попитам.

# 176
Здравейте! На мен ми изписа но шпа  макс + бусколизин. 3 х 1 и от двете , аз от преди датата на цикъла имам болки , сега продължават,  сякаш са по малко, но усещам.  Като ви чета и се успокоявам,  че явно при всички е така

Хеллоу гърлс 😊 Всеки ден ви чета,но не успявам да се включвам.. Работа, домакински задължения и Тасманинският дявол в къщи не ме оставят да отговарям на този етап (от края на януари ще съм безработна,та ще имам повече време)😁
Добре дошли на всички нови ❤️
Аз също имах всекидневни болки...Ту леко режещи,ту тъпи,но поносими. Пия си стандартното но шпа,но АГ ми изписа но шпа макс (двойно по-силно е) За момента не съм го започнала когато имам болни,че имам още от старото (те и болките значимо намаляха де) . Някой пие ли от това силното? Предполагам по една таблетка трябва от него,че не ми е написала никъде

# 177
Здравейте, момичета! Аз също имам леки болки, долу все едно от цикъл, особено, когато се преуморя, но нищо не пия. Само пренатални витамини и Омега с DHA. Аз си записах пакет за следене,  така се чувствам по-спокойна, в него се включват всички прегледи за мен и бебо и също така 24/7 извънредна помощ, дано не се налага.
Не се включват пренатален генетичен тест и раждане, но за раждане ми е рано да мисля. Генетичен тест съм записала дата на 1.12. След това след 2 седмици имам преглед онкопревенция при бременни и ехограф. БХС пропускаме на този етап, защото правим генетичен тест.
Много ми е свито сърчицето. Много се моля всичко да е наред, но просто всички около мен като кажат на Вашата възраст и подивявам. Още докато ходих на прегледи, за да видим дали всичко ни е наред със съпруга ми и се консултирах с няколко гинеколога и всичките - за Вашата възраст сте в отилично репродуктивно здраве... Тая нашата възраст.... Но факт е, че с предходните бременности бях къде къде по-спокойна, особено с първата преди 20 години бях толкова щастлива, че ще си имам бебе, че изобщо не съм се и замисляла за нищо. Пътувах си, излизах си, изобщо пей сърце, а сега само се ослушвам Simple Smile
Луда работа. Но като гледам не съм сама и се радвам, че има хора като вас, които могат да ме разберат в емоциите ми Heart

# 178
здравейте, има ли вече фб група или само тук?

# 179
Момичета, кога трябва да стане записването за ЖК и може ли по здр. Каса и на частно едновременно. Вие как ще процедирате?
Благодаря 🤗😇😍

Общи условия

Активация на акаунт