Юлски Бебета 2021

• 44 319
  • 752
  •   1
Отговори
# 300
  • Варна
Mateya стискам силно палци да се окаже на края,че всичко е наред 🍀
Сега погледнах на снимката (не се бях сетила 😁) . Прегледа ми в петък беше точно в 8г.с. По календарче. На ехото показа 7+2г.с  и е 11.86мм.  
Не знам как върви, предполагам и се надявам добре. Имам чувството,че ми е първа бременност,а с първата преди 4г (междорругото първото  ми дете вървеше по дълго още през бременността,в момента също е дългуч,с един размер по висок е) много следях нещата и размерите и всичко по книга както се казва 😁

# 301
  • София
Здравейте, включвам се и аз. Втора бременност с термин 09.07. Вчера ходих за втори път на преглед и вече бебето има сърчице. Ще се радвам да споделяме всички емоции около бременеенето заедно Simple Smile

# 302
Здравейте момичета, моя въпрос е вие кога мислите да кажете на работодателя си че сте бременни? От 20 дни не съм се виждала с шефа си защото всички от фирмата сме в отпуск заради ситуацията с коронавируса, не се знае дали изобщо ще ни извикат на работа особено ако сега въведат новите по строги мерки. Как мислите дали е добре да го уведомя по телефона или да поискам да се видим лично?Искам да бъда максимално коректна защото винаги са били коректни с мен.

# 303
И аз се чудя за уведомяването и дали трябва да е и писмено за да имаме защита все пак Simple Smile

# 304
И аз се чудя за уведомяването и дали трябва да е и писмено за да имаме защита все пак Simple Smile
Аз смятам след като уведомя работодателя да попитам дали изискват документ, дори да ми кажат не, ще си взема от Аг за всеки случай, точно поради причината че така съм защитена от закона.Моят работодател е коректен, но въпреки това по-добре да си имам документ, защото особено в тази ситуация с коронавируса не се знае дали човек ще е на работа или не.Аз съм в сферата която най-много е засегната от вируса и при мен нищо не е сигурно и не ми се остава без майчинство ако решат да съкращават персонала(което ако ще се случи ще е от началото на януари 2021г), а и ме осигуряват да хубави пари което ми гарантира едно хубаво майчинство през първата година. Още не съм записана на ЖК и не знам дали преди това мога да си взема документ. Болницата която посещавам записват на ЖК в 11-12г.с. което при живот и здраве и всичко е наред с бебо трябва да се случи точно пред Коледа.

# 305
Аз почнах работа официално от 2 ноември, работя в сфера която не е засегната и няма да бъде засегната от Ковид. По време на пандемията са си работили. Аз ще му кажа първата, втората седмица на януари месец, много ми е трудно да крия от 5те ми колежки, тъй като за 3 месеца си станахме доста близки ама засега мисля и на тях да кажа януари. Не знам дали няма да му стане криво, или да си помисли че затова съм почнала работа ама ще видим, ще му обясня и се надявам да ме разбере. Една от старшите колежки е бременна и ще излиза болничен края на януари, така че преди това смятам да го уведомя. С предишната бременност, работих 2 години и им казах може би почти веднага. Така че ако са коректни с вас и сте от повече време бих им казала.

# 306
Аз имам един въпрос...
По колко фолиева киселина вземате?

# 307
1 на ден, още от преди да забременея

# 308
Аз също пия по 1 на ден-метилирана

# 309
Момичета, а вие как се пазите? Виждате ли се с хора, пътувате ли с транспорт, как ви протича деня?
Ние с ММ понеже работим от вкъщи и в общи линии излизаме само на разходки, до магазин или аптека, и до лекар Simple Smile Не се виждаме с абсолютно никой, дори със семействата ни, което много ми тежи...

Иначе и аз пия по едно хапче неофолик мета, но моята лекарка ми предписа комплекс мултивитамини Прегнакеър, които съдържат фолиева киселина и май не е добре да приемам и двете, много се чудя дали да си ги купувам тия витамини.

# 310
Момичета, а вие как се пазите? Виждате ли се с хора, пътувате ли с транспорт, как ви протича деня?
Ние с ММ понеже работим от вкъщи и в общи линии излизаме само на разходки, до магазин или аптека, и до лекар Simple Smile Не се виждаме с абсолютно никой, дори със семействата ни, което много ми тежи...

Иначе и аз пия по едно хапче неофолик мета, но моята лекарка ми предписа комплекс мултивитамини Прегнакеър, които съдържат фолиева киселина и май не е добре да приемам и двете, много се чудя дали да си ги купувам тия витамини.
.

И ние с мъжа ми сме общо взето така - работим от вкъщи, не се виждаме с никой, дори с родителите ни... поне за момента. Част от тях преболедуваха и ковид, та съвсем нямаше как да ги виждаме. Но няма как да се изолираме съвсем, ходим на пазар и т.н., а и идват празници и ако всички сме здрави, не смятам да си стоим сами. Ще се съберем със семействата. Заради тези пазения дори още не сме им казали, че съм бременна и това направо ме убива Cry Все чакаме подходящ момент да ги видим и да споделим хубавата новина... Но аз съм пример, че колкото и да се пазиш, пак може да се разболееш, ако е писано. В събота постоях повечко навън на студа и на другия ден хоп запушен нос и хрема... и сега се чудя как да се лекувам като не мога да пия нищо от стандартните хапчета Tired Face Абе... бременеем в страхотни времена, голяма веселба Grinning Дано всички сме здрави!

# 311
Аз работя отвкъщи, едното дете е онлайн, другото вече не живее с нас и се виждам с нея веднъж седмично, така че аз се пазя, но мъжът ми е нон стоп на работа, срещи до късно, изобщо много натоварен график и само се моля да не се зарази, но сега ако ни затворят, може и да се кротне.
Аз пия пренатални витамини и омега с ДХА, в тях има фолиева, а на изследването ми бе над норма, явно съм се преподготвила.
Ох, не знам как сте вие, но аз нон стоп броя дните до следващия преглед, до генетичния тест, до 12 седмица, само броя!
Добре че имам работа, че иначе да съм полудяла.
Луда работа ...

# 312
Аз пиех фолиева отпреди да забременея и преди месец АГ ми изписа прегнакеър, но продължих да си пия и фолиевата. Сега от две седмици на своя глава спрях допълнителната фолиева, защото се съдържа и в прегнакеър и се притеснявам да не се надвиши много. Мисля, че няма смисъл и двете заедно да се пият. Отделно пия и Биозин мама за имунната система.

# 313
Аз работя отвкъщи, едното дете е онлайн, другото вече не живее с нас и се виждам с нея веднъж седмично, така че аз се пазя, но мъжът ми е нон стоп на работа, срещи до късно, изобщо много натоварен график и само се моля да не се зарази, но сега ако ни затворят, може и да се кротне.
Аз пия пренатални витамини и омега с ДХА, в тях има фолиева, а на изследването ми бе над норма, явно съм се преподготвила.
Ох, не знам как сте вие, но аз нон стоп броя дните до следващия преглед, до генетичния тест, до 12 седмица, само броя!
Добре че имам работа, че иначе да съм полудяла.
Луда работа ...
Генетичен тест,включва БХЧ ли?

# 314

Аз пия Прегнакеър плюс, но АГ-то ми каза когато ги свърша да премина на ПреМама Дуо.

Общи условия

Активация на акаунт