Юлски Бебета 2021

• 44 282
  • 752
  •   1
Отговори
# 405
Парацетамол може да се пие

# 406
Момичета да ви попитам вие в коя седмица за пръв път отидохте при лекаря за преглед.

Отделно, пускахте ли си някакви изследвания/урина?

Някоя от вас ще й правят ли серклаж в кря на първия триместър - преди да забременея правих цитонамазка и колпоскопия - докторът каза, че вероятно ще се наложи.

Търпеливо си чакам дататя за преглед 5 декември , когато ще съм в 5 седмици и 5 дни, но ме измъчват въпроси.

# 407
Момичета, ако можете, правете си смутита, така дори и да хапвате предимно тесто, чрез смутита ще можете да поемете много важни витамини и минерали за вас, пък са някак по-лесни за поглъщане. Аз например днес си правих смути с кисело мляко, бейби спанак, банан и бразилски орех. Не че е най-вкусното нещо на света, но поне знам, че ми дава много нужни нутриенти, а ми е трудно да ги набавям иначе. Мисля да си купя и замразени горски плодове и да добавям в смутито и да експериментирам.
Иначе първия ми преглед беше на 5г.с. + 1, видя се сакче и ембрионче. Бях пуснала микробиология и урина, но то е защото имах проблеми преди това. Излязоха ми гъбички, а в урината също някакви неща, но без бактериален разтеж и тя каза, че по-натам ще лекуваме гъбичките, а другото е ок.
Парацетамол може, даже на мен ми каза, че може до 3 пъти на ден (май каза дори 3x2, но не съм сигурна)

Аз пък имам фиброаденоми в гърдите, та ще ходя януари да ме гледат, така ми каза мамолога ми да отида в 3тия месец. Някоя от вас има ли такъв проблем?

Момичета, на вас кога започна да ви се гади?

# 408
Записала съм си час на 6 с 5 д и даже се чудя не е ли рано, че ми се искаше да чуем и сърцето.

Защо от сега са решили, че трябва серклаж? Мен първата АГ при която бях първата бременност ме гласеше за серклаж, била ми омекнала шийката. Отидох при друга АГ и тя каза няма нищо такова, живей си живота. Родих си на термин, не съм имала никакви проблеми и бях доста активна цялата бременност.

Момичета да ви попитам вие в коя седмица за пръв път отидохте при лекаря за преглед.

Отделно, пускахте ли си някакви изследвания/урина?

Някоя от вас ще й правят ли серклаж в кря на първия триместър - преди да забременея правих цитонамазка и колпоскопия - докторът каза, че вероятно ще се наложи.

Търпеливо си чакам дататя за преглед 5 декември , когато ще съм в 5 седмици и 5 дни, но ме измъчват въпроси.

# 409
  • София
Интересна тема за кафето. Знам, че всички сме изчели всичко и моето впечатление е, че до 200 мг на ден - едно кафе да кажем, е съвсем, съвсем ок. Не съм срещала досега лекар, който да казва да не се пие. Моят ендокринолог и АГ са на същото мнение.
Някой беше писал за изследване, че не е ок - ще споделите ли, ако говорим за научно обосновано а не просто за изолирана статия?

Привет, аз отправих въпрос, защото срещам противоречиви мнения онлайн. Гледам да си черпя информацията предимно от статии, които да подкрепени с някаква изследвания, просто самите изследвания са дълги и тежки за четене (поне за мен). Simple Smile Мисля че тази беше последната, на което попаднах: https://www1.racgp.org.au/newsgp/clinical/experts-conflicted-on- … al-caffeine-pregn (в статията има връзки към различните изследвания и обобщения върху данни, които се обсъждат).

Мен по скоро ме озадачи, че АГто ми даде зелена светлина за лак и боя, но каза твърдно не за кофеина. Та ми беше любопитно дали останалите проследяващи лекари са така. Но като ви чета мненията, явно само моята е с крайно мнение против заветния кофеин. На повечето места пише, че до 200мг на ден е нормално, затова предполагам че няма яснота по въпроса, и всеки действа както го чувства най-добре за себе си. Simple Smile

# 410
За фиброаденомите в гърдите - не съм имала, то покрай бременеенето се случват много неща там, но може би е хубаво да се види.

Първата бременност родих нормално. След нея втората несполучлива предизвиквахме с хапче и след “раждането” шийката вече беше много изнежена. Последва хистероскопия, при която отново има интервенция и сега при цитонамазката докторът ме предупреди, че най-вероятно ще се наложи.

Ще видим де Simple Smile)
Пожелавам на всички първите три месеца да са без гадене. Гаденето е нещо ужасно. Мисля , че с повръщане е по-добре, тогава поне то олеква 😂😂😂

# 411
Момичета, този Натаспин на база на какво са ви го изписали ендокринолозите?
Тъй като моя ендокринолог е в Плевен, а аз живея в Русе и часовете и вървят доста напред сред като си направих теста веднага и написах мейл дали трябва да се промени терапията.
Отговорът беше, че няма да се промени терапия и увеличи В12 от 1 таблетка седмично на ежедневен прием и каза да приемам Натаспин.
С първата бременност не съм имала проблем, но не съм била и с Хашимото и затова много се чудя какво да правя.
Селена мисля да си го набавям от бразилски орех, защото на опаковката изрично пише да не се приема от кърмачки и бременни.
Лимфомиозот също спрях да го приемам, тъй като е на основата на Спирт и не е препоръчителен за бременни. До колкото знам той е за отвеждането на водата от организма.
Глюкофаж 500мг 3х1/2 таблетка имам изписан, който четох, че преди кърмене трябва да се спре.
Много съм объркана, ендокринологът изписва доста неща, гинекологът, който ме познава от години и ми води първата бременност смята, че нямам нужда от повечето неща, но не иска да се бърка в терапията изписана от негов колега.
И в момента не знам кое е правилно и кое е грешно.
Най-вероятно след 30 дни като си направя нови изследвания ще покажат накъде съм.
Видях, че има няколко момичета, които са запознати с автоимунните заболявания, ще се радвам да чуя вашето мнение Blush
Като чета какво пиеш ми звучи, че ходиш при Катя Тодорова. Тя изписва Лимфомиозот. Мисля че го изписва при нискто Т3. Аз лично не съм видяла ефект от него и я помолих директно Т3 да ми изпише. Според мен щитовидните трябва да се следят на 3,4 седмици, защото са доста динамични при бременост, при смяна на сезон, а е важно да са оптимални, за да стигат за теб и бебчо. Оптимални са ТСХ под 1, Т3 и Т4 в горната 1/3 от лабораторните (въпреки че много лекари, не се занимават до ги оптимизират толкова). Относно Натаспин, мен ми го изписа, защото имам инсулинова резистентност и каза, че при нея съм склонна към сгъстяване на кръвта и образуване на тромб. Не  мисля, че е нещо излишно, по-скоро предписвайки прогестерон и Натаспин се застраховат от най-честите причини за аборт. На мен също ми изписа Б12, но моя е извън норма и не го приемам. Ако си хапваш месо и имаш пренатални витамини с Б12, ако не си го изследвала, не много хубаво да излиза много над норма.Глюкофаж  регулира кръвната захар, на мен ми е изписала нещо друго, но като цяло пак гледат да се презастарховат от гестационен диабет. Тези всичките лекарства, не би ти ги изписал гинеколог, но според мен не се и задълбочават толкова. Стига им да пиеш фолиева и евентуално някои изписват витамини, но не всички. Докато ендокринолозите, особено репродуктивните,се грижат да задържиш бебето и вникват малко повече, поне според мен оттам идват разликите.

# 412
При мен от вчера се е почнало с адско гадене и позиви за повръщане. Нямам никакъв апетит и се чувствам супер зле. В 6+ 2 г.с съм.

Вие как се борите с гаденето?

# 413
При мен от вчера се е почнало с адско гадене и позиви за повръщане. Нямам никакъв апетит и се чувствам супер зле. В 6+ 2 г.с съм.

При мен за гаденето помагаше, ако хапвам по малко солети, от тези с целите кристалчета сол отгоре, за да ми е по-солено. Знам, че при някои помага и хапването на резанчета лимон. Като цяло не се насилвай да ядеш, ако ти се гади много. Пий вода на малки глътки, хапвай малко солетки и си почивай повече, ако е възможно.

# 414
Кисело мляко също знам, че помага.

# 415
Аз знам за още един цяр - витамин б6.
Можеш да си пуснеш кръвен или да дискутираш с лекаря си този тип добавка.

# 416
Дано този период премине по- бързо.

В четвъртък ще пътувам до друг град , за преглед , заради евентуална миома или оголемен яйчник , а сега едвам ставам до тоалетна.

# 417
Аз много рядко имам гадене,предимно когато съм гладна,но открих че ми помагат бонбоните тик так мента 🙂

# 418
  • София

Аз пия повечко вода. Когато съм добре хидратирана, не ми е толкова лошо. Ако ми стане много зле, гледам да поседна или да полегна, ако ми е възможно. А докато съм на работа, пия чайове и вода и се надявам да отмине.. Не съм фен на никакви сухари, солети и т.н. Напоследък не ми се яде и кисело, а в началото помагаше. Имам чувството, че от повечето храни и вкусове ми се гади. Чайчетата обаче миришат вълшебно. Simple Smile

# 419
Здравейте, бременна съм в 6 г.с., първа бременност ми е и съм много щастива и развълнувана. За съжаление пиша по неприятен повод, от около седмица чувствам тежест в гърдите и болки между лопатките.. личната препоръчва парацетамол само.. Чета за изследване ехограф на бял дроб, ще пускам изследвания утре, ако някой е преминал през нещо подобно ще се радвам да сподели опит, че ще гръмна вече..

Общи условия

Активация на акаунт