Юлски Бебета 2021

• 44 277
  • 752
  •   1
Отговори
# 420
Как сте момичета Simple Smile Аз влизам в 9 г.с.. Последно бях на преглед в 7+3г.с и съм чак на БХС в 11+3г.с. Нямам никакви оплаквания(болки, зацапвания и т.н), единствено се изморявам по-лесно и леко ми се гади следобед, но нищо кой знае какво. Много далеко ми се вижда следващия преглед и се изкушавам дали да не си запиша час за другата седмица, но после се спирам и си повтарям, че е по-разумно да не ходя щом нямам оплаквания, а и без това с този ковид по-добре да не обикалям по кабинетите. Май ще чакам БХС и ще се надявам всичко да е наред и бебето да си расте.

# 421
Спокойно, berezinna3 и да е ковид, минава се. Казват, че не вреди на плода. Пий повече течности и си почивай. Ако нямаш по-сериозни оплаквания пий си само парацетамол. Успех!

# 422
Благодаря! И аз на това се надявам..

# 423
 berezinna3 , добре дошла и бързо да минава каквото и да е!

Lala Land, аз съм точно като теб. За последно бях напреглед в края на 6 г.с сега съм 9 +5 и не съм ходила Нямам никакви сериозни оплакавания, само ме болят гърдите леко, имам енергия, не ми се спи, изобщо днес се чудех дали съм бременна. Само по малкото коремче си личи.
Говорих си с мама, тя ми каза, какво се шашкаш, аз 5 пъти съм била бременна и винаги съм била така. На теб с предходните бременности също не ти ставаше лошо, какво си се шашнала...

И е права, вместо да се радвам, аз параноясвам. Ние с бебо сме на преглед в четвъртък, когато ще сме 10 гс и 1 ден и се надявам всикчо да е наред, че 1 месец без да съм ходила, какво ли не ми минава през главата.
Като се замисля с последната бременност преди 15 години, когато я устанивихме в 7 седмица, гинеколожката ми каза ела в 12-та да те регистрирам и това е. До 12 г.с. не се водиш бременна.
А сега имам бременни приятелки през 2 седмици гледат бебетата. Но моят лекар е от старото поколение и каза стой си у вас и кротувай, няма какво да ми висиш пред кабинета нон стоп.
Но да ви призная, броя дните до четвъртък ....
Целувки на коремчетата Heart

# 424
При мен от вчера се е почнало с адско гадене и позиви за повръщане. Нямам никакъв апетит и се чувствам супер зле. В 6+ 2 г.с съм.

Вие как се борите с гаденето?

Първата бременност беше ужас, гаденето се спря до края, а имаше и педиод, в който повръщах всекидневно, после стана по-рядко, но не спря. Откакто родих обаче започнах да се интересувам от хомеопатия и за сега почти само такова сме вземали с малката като се наложи, та затова този път потърсих каква хомеопатия мога да вземам. Намерих ето тази статия: https://www.namama.bg/article/homeopatiiata-v-pomosht-prez-breme … gadene-i-refluks/
За сега нещата изглеждат по-добре от първата бременност. Не знам на 100% дали е от хомеопатията, защото започнах да я вземам още на следващия ден след като започна гаденето, но съм склонна да вярвам, че помага.

Иначе по любимата тема за Ковид - брат ми и снаха ми бяха с температура и кашлица, снаха ми е изгубила и обоняние. Не са си правили тестове, но работата е ясна - те се прибраха от чужбина няколко дни преди да се разболеят. Ние се видяхме с тях 3-4 дни преди симптомите и сега приятеля ми е с лека температура и суха кашлица. Чакаме резултати от бърз ентигенен тест (личната не му даде направление за ПСР, пък с моето майчинство 380 лв не ни се намират 100 за ПСР). Не знам от какво повече се притеснявам - че може аз и малката да се заразим или че ще имам болен мъж вкъщи 2 седмици Grinning Второто вероятно ще ме изкара извън нерви.

# 425
Здравейте мили момичета Simple Smile
Днес бях на преглед 6+4 и чух и видях това сърчице мъничкоо. Много щастлив момент 😍
Желая на всички ви лека бременност и малко тревоги 🤗
Да и аз нямам търпение за прегледи ако може през 2 дни ще ходя.. но може би наистина не трябва да се пренавиваме всичко ще е наред 😇

# 426
Здравейте и добре дошли на новичките 🤗🤗🤗
И аз да се запиша, че най-накрая се намерих при гинеколожката и видяхме тупкащото сърчице. Бог се смили над мен 🙏...само едно е 😂😂, мислех, че са 2 🤪
Плодът е в отлично състояние и отговаря точно на седмиците си 8+2. Странно, че някои календари ми изчисляваха 7ма седмица 🤔

Изписаха ми утрогестан и аспирин така профилактично, които и не смятам да вземам. Просто в къщи не се приемат никакви лекарства и трябва някак да се разберем и с тази докторка, но и това ще стане 🤫

Иначе, продължава гадене по цял ден понякога и нищо не спасява, а има дни е по-леко, бих опитала с хомеопатичното, когато не се издържа.  Хапвам на 2 часа, дори и нощем, когато по принцип ми е най-спокойно, като се събудя пия шейкове, за да не чувствам глад и така ми е по-добре сутрин. Иначе ям от всичко. Винаги има супа, тази бременност съм по соленото и плодовете. Не ми се близват сладкиши, но май е по-добре така.

# 427
Момичета, а татковците могат ли да влизат с нас на прегледите?

# 428
Момичета, а татковците могат ли да влизат с нас на прегледите?
За съжаление не мисля, че може.

# 429
Момичета, а на какво мнение сте за споделяне с близки/приятели/семейство относно бременноста? Ние мислим да бъде края а декември/януари, вярващи ли сте в суеверия?

# 430
Ние казахме на моите родители още преди първия преглед, защото се видяхме с тях лично, а не се бяхме виждали от много време и не знаехме дали за Коледа ще е възможно да сме заедно. Супер много се зарадваха. Чакаме Коледа за да кажем лично на най-близките. Честно казано тази година беше доста лоша за нас, като добавим и ковид ситуацията, а майка ми работи в болница и стана още по-стресираща. Решихме да не крием дълго за да може да се порадват и поне нещо хубаво да има през тази година, а живот и здраве догодина и хубав финал! Иначе не сме суеверни, но все пак не бихме казали на всички много рано, бих казала само на родители и баби/дядовци по-отрано.  
Момичета, а на какво мнение сте за споделяне с близки/приятели/семейство относно бременноста? Ние мислим да бъде края а декември/януари, вярващи ли сте в суеверия?

# 431
За татковците и аз знам, че не може да влизат. Все се надявам до края на Юли да позволят за раждането, но всичко зависи от Ковид.
Моят мъж беше с мен на раждането, ние сме много свързани и се чувствах добре с него.

Относно казването - ние казахме. Нашите са лекари. Освен всичко, ако има загуба ние все ще си кажем - нуждата от подкрепа е огромна в такива моменти. Не мисля, че ако не кажем сега, а кажем в последствие нещо се променя. Предният път също бяхме споделили, когато преживяхме загубата семейството беше най-добрата подкрепа. От работа ми дадоха нужното време да се възстановя.

Всеки сам преценява. Wink От друга страна Коледа е близо - прекрасна новина подарък 🥰

# 432
Еее, жалко, ще трябва да записвам с телефон значи. Confused

Иначе ние също казахме на моите и неговите родители, както и на баба ми. Причината е същата като на Lala Land и ScienceMom - имат нужда от нещо положително, а пък и да стане нещо лошо, недай си боже, пак ще научат така или иначе. Много искахме да кажем на братята му, но ще изчакаме засега.

Иначе аз не съм точно суеверна, но не обичам да си споделям какво става в семейството даже и с приятели толкова много. Затова ще изчакаме до третия месец сигурно, за да кажем на приятели, а ако на първия преглед всичко е наред, може и на още няколко близки да споделим.

Иначе не съм по тия суеверия, както например единия брат на мъжа ми, те освен, че изчакаха да кажат на нас и ни съобщиха по възможно най-тъпия начин - просто споделиха от друг чат снимка от видеозон в общия чат на семейството. Името ще го държат докато се роди, "за да не би аз или другата снаха да забременеем и да го вземем". Тъй че хора - всякакви... При нас, ако всичко е наред не смятам да крия нито пол, нито име, нито нищо. Каквото има да става, то ще си стане, всичко е човешко.

# 433
Ние също не сме казвали на много хора,само на родителите ни и 2 приятелки много близки до мен . На останалите ще кажем на Коледа живот и здраве . Колкото до присъствието на татковците,на вратата на кабинета на моята АГ пише ,че придружителите са абсолютно забранени и не съм и питала .

# 434
Здравейте момичета 😊
Записвам се и аз при нас въпреки ,че не съм сигурна точно с какъв термин съм .
Имам едно детенце на година и месец . Кърмя активно и все още нямах цикъл от предишната си бременност 😄
С таткото сме опасни , знаете колко кратка е овулацията а без менструация хептен и да искаш трудно ще я хванеш .
Вече ходя на 2 прегледа и сега на втория се видя ембрион , предишния път беше сакче с жълто мехурче , все още не сме чули сърчице . На преглед съм на 14.12 , тогава се очакват да има пулс и да решим кога да запазваме час за първата фетална морфология. Стана изненадващо при нас но вълненията са големи , въпросите също . С ММ си гледаме сами детенцето , бабите са далече . Пожелавам успех и леко бременеене на всички 😊🌷

Общи условия

Активация на акаунт