Юлски Бебета 2021

• 44 212
  • 752
  •   1
Отговори
# 510
Здравейте момичета ,как сте,как минават прегледите? Аз трябваше да ходя в понеделник след обяд, но АГ ми звънна сега да отида утре иии аз нямам търпение естествено утре ще съм точно в 8г.с + 7 дни не знам дали така се води 😀 И много се вълнувам какво ще видим този път и дали ще ми пусне да чуя сърчицето понеже предния път преди 2 седмици видяхме бебчето и пулс но не ми го пусна да го чуя ☺

# 511
s.mircheva, Вива чупс джинджифил са близалките. Каза да взимам при нужда по една.

# 512
Момичета,
Имате ли усещането понякога, че не сте бременни? Т.е. почти 10 г.с. и повечето симптоми отшумяха, остана проблем с някои храни. Имам ужасно много време до БХС, чак на 23.12 и до тогава ще се пукна дали дребното е добре😔Миналата година имах мисед и сега му треперя на сърчицето на дребното. Даже обмислях уред да му слушам сърчицето в домашни условия, но мъжа ми е прав, че сигулно само това ще правя и дадох назад🤣как се спрявате вие?

# 513
Аз съм 9+4 и все още нямам никакви симптоми освен че по-лесно се изморявам. Броя дните до следващия преглед(още само 10, а бяха 28😅), работя, гледам да запълвам свободното време с разходки навън и да мисля положително. И така си минава времето. Няма какво да направим, освен да се опитаме да сме спокойни и да не се поддаваме на негативни мисли и излишна паника.
Момичета,
Имате ли усещането понякога, че не сте бременни? Т.е. почти 10 г.с. и повечето симптоми отшумяха, остана проблем с някои храни. Имам ужасно много време до БХС, чак на 23.12 и до тогава ще се пукна дали дребното е добре😔Миналата година имах мисед и сега му треперя на сърчицето на дребното. Даже обмислях уред да му слушам сърчицето в домашни условия, но мъжа ми е прав, че сигулно само това ще правя и дадох назад🤣как се спрявате вие?

# 514
Със сигурност човек търси отдушник и как да не мисли и филмира. При мен факторите са много...като за начало, живея вече в Германия, достъпът до мед.услуги, без час е невъзможен...в деня в който разбрах, че съм бременна, си счупих глезена. Т.е. в момента съм тотално обездвижена и филмирана от какви ли не мисли. Опитвам се да мисля позитивно, понякога обаче, не ми се получава съвсем🙄Дано с всички ни, всичко да е наред.

quote author=LaLa Land link=topic=1260944.msg41886193#msg41886193 date=1607201279]
Аз съм 9+4 и все още нямам никакви симптоми освен че по-лесно се изморявам. Броя дните до следващия преглед(още само 10, а бяха 28😅), работя, гледам да запълвам свободното време с разходки навън и да мисля положително. И така си минава времето. Няма какво да направим, освен да се опитаме да сме спокойни и да не се поддаваме на негативни мисли и излишна паника.
Момичета,
[/quote]

# 515
Момичета,
И аз съм така,нямам много симптоми,тоест понамаляха,и съм във филм мисля си някви гадосто,гледам веднага да ги заменя с добри мисли,във противен случай ще откача

# 516
  • Варна
/Аз с първата бременност нямах ама никакви симптоми,дори никакъв корем 😁,като цяло усетих,че съм бременна на 6см разкритие вече (Преносих 5 дни).

С тази бременност имам. Болят ме гърдите,май са започнали да наедряват (попринцип са яйца на очи 😁😁😁),гади ми се от време на време, нещо съня минор един месец не е както трябва,постоянно сънувам ииии корема ми е огромен,буквално. С такъв корем бях в 5ти месец,да не кажа 6ти първият път. Предполагам,че и подуване,незнам...

Вашите коремчета как са 😊

# 517
/Аз с първата бременност нямах ама никакви симптоми,дори никакъв корем 😁,като цяло усетих,че съм бременна на 6см разкритие вече (Преносих 5 дни).

С тази бременност имам. Болят ме гърдите,май са започнали да наедряват (попринцип са яйца на очи 😁😁😁),гади ми се от време на време, нещо съня минор един месец не е както трябва,постоянно сънувам ииии корема ми е огромен,буквално. С такъв корем бях в 5ти месец,да не кажа 6ти първият път. Предполагам,че и подуване,незнам...

Вашите коремчета как са 😊

Абее аз си мислех,че съм само аз. 😁 втора бременност ми е,  при първата започна да ми личи едва на 5-6 м, а сега от 6 г.с. не мога да си обуя панталоните 😁 чувала съм някъде, че при повече от една бременности , матката нараства по-бързо и започва да си личи по-рано,защото вече си знае тялото какво го очаква и се приспособява по-рано. Но и аз мисля,че съм подута и задържам вода.

# 518
Аз с първата бременност бях парцал. Болна. Бяла като лебед. Всеки преглед доктора ме питаше защо съм толкова бялян- оказа се таласмеия.
В седма седмица имах заплашващ аборт - изчезващ близнак. Нямах кървене, но случайно го засякохме на ултразвук. Тогава ме сложиха на 3 пъти по 2 утрогестан и нош па. От тия лекарства не можех да вървя повече от 100 метра без да спра (това 7-10 седмица).Иначе спортувах яко и заради първия триместър, хормоналното състояние (релаксин) свалих 4 килограма мускули 🤣 и всички стави ме боляха. Отслабнах. Бях като някоя попова лъжичка. Не си спомням по-изморен период, аз даже ако честно мислех, че нещо не е наред с мен, защото иначе съм супер енергичен човек, който се занимава с хиляди дейности. Тцък, яко ме събори. След това вече бебчо като се закрепи се пооправих, но 4 месец както не бях повръщала, така влязох в болница след повръщане (около 13 часа повръщах 🤣)
Родих го малкият без проблем Simple Smile Очаквах 12 часово раждане, той за 2 часа излезе.Явно и спортът е имал значение, но определено ме смачка бременността.

Втората бременност се ослушвам, добре съм и си казах - о, аз съм пушка. До работа пеша, постоянно в движение, пътувахме много, имах в началото симптоми, после ги изгубих, но бях спокойна. Една вечер прокървих леко след секс и като отидохме в болницата разбрах, че явно преди 1-2 седмици всичко е свършило. Въобще не се бях замисляла, че липсата на симптоми е нещо. Бях убедена, че просто го карам по-леко тоя път. Но със сигурност се претоварвах повече, отколкото трябва една бременна жена да се товари - да не сме болни, но сме крехки.

Но липсата на симптоми не значи, че това ще се случи. Според мен просто когато нямаме симптоми, трябва все пак да сме една идея по-внимателни защото човек се напъва да живее на стари оборити, а нещата са други. По-полека с разходките, кафетата и емоциите - това бих подобрила този път и го правя.

Трета бременност - 5 седмица и нещо. Гърдите сутрин ме болят и съм гладна доста често. Ям малки неща, много често. Толкова съм щастлива че ми се яде. Сънувам много странни сънища. Не ми се повръща и не се чувствам болна като с първото, но определено съм по-внимателна от второто Simple Smile
 Искам да Ви посъветвам - бъдете внимателни към себе си, но не се стресирайте излишно. А ако нещо интуитивно ви глозга - не мисля, че АГ ще върне някой от преглед.

# 519
И аз съм чувала, че при повече от една бременност коремчето се забелязва по - рано, но явно при всяка жена е индивидуално. При мен е първа бременност, вече съм 9 г.с + 2 дни и сякаш забелязвам леко коремче (все едно съм преяла). Като че ли и при мен симптомите зачезват, имам отвреме навреме гадене (най-вече вечер или когато легна на лявата си страна), но със сигурност не е както в началото. От както позивите за повръщане намаляха се появи едно главоболие, има дни, в които се събуждам с болки в главата и нищо не помага. Бях писала в началото как се бях опъпчила, а сега кожата ми се изчисти напълно, явно се понаместиха хормоните. И аз нямам търпение за следващият преглед , АГ-то ме вика чак на 22 - 23ти, но ще подраня с няколко дни. Пазете се момичета!

Последна редакция: нд, 06 дек 2020, 10:01 от Усмивка07

# 520
При мен е трета бременност, на килограми не съм мръднала, но коремче имам. Може би защото съм много спортна натура и коремът ми е релефен и плосък, а сега просто си смени видa. Вече ме разкриха няколко клиентки на йога практиките, защото си ходя с клинчета, но явно си личи. 10 гс и 4 дни съм, лекарят ми каза, че ми е рано да пълнея и, че матката още не е излязла от малкия таз, за да имам корем. Но все пак си е с размер на грейпфрут и когато си слабичка, няма начин да не се забележи от набито око.
Най-важното е да са ни здрави бебчетата, килограми се свалят! В моите учебници пише, че не е препоръчително да се качат повече от 2 кг. за първите 3 месеца. Ако дадена дама качи 3 кг. И повече, задължителна консултация с Нутриционист. Но аз съм се обучавала в чужбина. Там са по-стриктни. Тук някои лекари още съветват яж за двама...
Витамини пия Garden of Life, RAW Code, както и веган омега с DHA.

# 521
Здравейте, мина и моят преглед днес .По цикъл трябва да съм в 9 г.с ,а по ехограф днес ме изкара 8+5 ,АГ ме успокои ,че всичко е наред и че изоставянето с няколко дни не е проблем ,а интересното е че точно от 5 дни вече не приемам утрогестан и сега се замислям дали имя нещо общо?

# 522
  • Варна
Ели,при мен изостава с 5 дни,като не съм следяла овулацията. Според мен няма никакви проблеми. Не мисля,че е свързано утрогестана и изчисленията на ехографа.

С първата бременност следях овулацията и в началните седмици също имаше няколко дни разминаване (също слагах утрогестана в началото) като после се нормализираха и ми вървяха ръка за ръка,календарчето и ехографа.

# 523
Ели,при мен изостава с 5 дни,като не съм следяла овулацията. Според мен няма никакви проблеми. Не мисля,че е свързано утрогестана и изчисленията на ехографа.

С първата бременност следях овулацията и в началните седмици също имаше няколко дни разминаване (също слагах утрогестана в началото) като после се нормализираха и ми вървяха ръка за ръка,календарчето и ехографа.
Олекна ми 😀 , вие запазихте ли час за Биохимичен скрининг, и задължителен ли е ,АГ ми каза че ако правя ми препоръчва Фемина и Макровс.

# 524
  • Варна
Моята АГ ми каза да съм ходела в майчин дом (като цяло ще я сменям 😁)
И аз съм се ориентирала към МЦ Фемина. Към 15-20ти трябва да запазя час,тогава ще съм в 12г.с.. АГ ми каза да запазя за началото на януари,абе...лудница 😁 не съм запазила час още,утре съм на преглед да видя как върви и ще запазя.

За Фемина ми препоръчаха Врагалева,но предполагам всичките си разбират.

Общи условия

Активация на акаунт