Юлски Бебета 2021

• 44 468
  • 752
  •   1
Отговори
# 120
Аз от втория ден на закъснението имам леко гадене предимно от обяд до късният следобед, но не е всеки ден. Снощи от втория прием на Утрогестана ми стана много лошо, гадене, виене на свят и днес го слагам вагинално. Иначе и аз нямам много симптоми,дори по едно време се бях стреснала, но ми казаха, че е нормално. Всяка бременност е различна. И не знам, защо но гърдите ме болят доста повече вечер, отколкото през деня.

# 121
Здравейте на всички,
Много тих запис и от мен.
Трябва да съм 6с3д, следващ преглед на 25.11. След един мисед и забременях веднага след това, заради което ми е ужасно притеснено и още не мога да се "зарадвам" и съм умерено оптимист.
По неволя съм полу-специалист по ЩЖ та гледам че обсъждате, ще се радвам ако мога да помогна. Имам "наченки" на Хашимото, но телата са ниски и в норма, пия 0.25 Еутирокс за всеки случай, ТСХ и Т4 са много добре засега също.
Успех на всички и до финал Simple Smile

# 122
Аз първата бременност нямах никакви симптоми. Само няколко дена малко ме боляха гърдите. Все се чудих дали е добре. Ами след 5 месец всякакви странични ефекти ми се появиха и всичко си беше наред. Сега в началото само за една седмица имах киселини след хранене и от тестта насам ме болят гърдите, кога повече, кога по-малко. Иначе пак нищо друго. Имам някакъв силен прилив на енергия. Та аз не се притеснявам, а се радвам, че ме подминават неразположенията на първия триместър. Дано тази бременност и натам е така.

# 123
Момичета, и на мен ми се гади следобяд и изобщо не ми се яде на вечеря. А уж трябвало сутрин да ни се гади. След 4-5 часа следобяд не мога да хапна нищо и към 8 все пак нещичко вечерям, за да не си лягам гладна...

# 124
Гаденето започна два дни преди теста, т.е. в денят, когато трябваше да ми дойде менструацията, но тогава беше съвсем леко. Веднага след теста се увеличи и сега е още повече. Нямах съмнение, защото преди това имах и други симптоми, които са ми познати от преди, болезнени гърди, бяло течение, нямах предменструален синдром този месец.... Но при всеки и дори при всяка бременност е различно. Няма място за притеснение, ако не усещаш някои от симптомите.

# 125
Аз съм 6г.с.+3д и от 4-5дни имам много леко гадене следобяд и вечер. Гърдите ми бяха леко твърди и болезнени, от последните дни са ок. Усещам леко придърпване ниско долу по-често сутрин, но е доста слабо. Аз също малко се притеснявам на моменти, че нямам много симптоми, но пък при всички е различно.
А иначе и аз приемам Лтироксин от 2години по 25мкг, като 3месеца преди бременноста увеличихме дозата на 50мкг и ТСХ падна на 1.50. Преди седмица пуснах ново ТСХ - 2.55, а ФТ4 е малко на горната граница 19.80 при граница 22. Следващата седмица имам час при ендокринолог да видим дали трябва да се коригира нещо.

Последна редакция: пт, 13 ное 2020, 17:58 от LaLa Land

# 126
Бях на преглед, всичко е наред в 6с.+1д.съм и след 3 седмици пак , но вече за изследвания и записване женска консултация. Трябва да пусна изследвания вит.Д и вит.Б12, забравих да питам. Сутрин на гладно ли трябва да се пуснат ? Не ми изписа витамини , засега само фолиевата да продължавам.

Иначе имам леко гадене и аз , по цял ден ама през няколко часа и засега бързо отминава. Повече ми се гади като преям. С първата бременност нямах никакви симптоми до деветия месец. Така че не си мислете най-лошото веднага.

# 127
Бях на преглед, всичко е наред в 6с.+1д.съм и след 3 седмици пак , но вече за изследвания и записване женска консултация. Трябва да пусна изследвания вит.Д и вит.Б12, забравих да питам. Сутрин на гладно ли трябва да се пуснат ? Не ми изписа витамини , засега само фолиевата да продължавам.

Иначе имам леко гадене и аз , по цял ден ама през няколко часа и засега бързо отминава. Повече ми се гади като преям. С първата бременност нямах никакви симптоми до деветия месец. Така че не си мислете най-лошото веднага.

Да, на гладно Simple Smile препоръчително е всички изследвания да се правят на гладно между 8 и 10 часа най-късно Simple Smile

# 128
Благодаря че споделихте.
Може би е още рано при мен не зная.
На 16.11 ще разбера, просто умирам от нетърпение и желание да зная всичко.
Лека бременност на всички ви! 🤗🌻🌻🌻

# 129
Момичета, забравих да кажа, че вчера на прегледа моята лекарка спомена, че е хубаво да се направи ранна фетална морфология около 11-13с. Ще го обсъдим по-подробно когато отида на 19-ти, но все пак ми се ще ако някоя от вас е ходила да сподели как точно протича, при кого сте ходили... Разглеждах днес страница на д-р Красимир Стоилов от Добрич и ми направи впечатление, че часове има чак за януари. Та се зачудих дали толкова от рано трябва да се записват часове за да можеш да се вредиш?

# 130
  • Варна
При светилата е така... С първата бременност,моето АГ във Варна си ми направи ФМ,на всеки преглед си ми правеше ФМ 😁 (уф на преглед ме гледаше по 30 минути само на видеозона и по още толкова време обяснения)
 Самият преглед е по подробен. Разглеждат бебчето за аномалии,органите му и т.н. По специално му гледат нахулната гънка. Моята фетална морфология ще е в София и се замислям,че трябва да се ориентирам вече да търся при кого... Не съм от София и ми е тъмна Индия с докторите 😁 Ще се радвам на препоръки

# 131
Аз още преди седмица гледах за кога има часове при д-р К. Стоилов и ми изписа чак за 4 януари. Ще съм благодарна, ако има някоя мама около Варна, Добрич, Шумен и околности да сподели при кой лекар е ходила на ФМ и е доволна, че искам да запазя час, а съм много объркана при кого. Благодаря предварително!

# 132
Здравейте, да се похваля и аз, 2 дни закъснение и на 28.10. две ясни чертички ❤️  На 10.11. бях на преглед, в 6г.с. Чухме и сърчицето и сме много, много щастливи. Датата на термина е 06.07.2021г. Желая ви спокойно и изпълнено само с прекрасни емоции бременеене ❤️

# 133
Здравейте и от мен! Първа бременност ми е .. та малко притеснения. В 6/7гс термин около 3.07,ако всичко е наред. Знам,че е нормално да ми е лошо,но е постоянно през целия ден поне от седмица. Притеснявам се от това,че съм много пресъхнала,а пия повече от 2л вода на ден. Изписаха ми утрогестан,фолиева и нош па,защото имам болки още  от датата на която трябваше да ми дойде.

# 134
Момичета, да ви помрънкам малко, че днес се чувствам като прегазена Cry Със ставането започна едно адско гадене, едва се сдържах да не повърна, цял ден лежа, нямам сили за нищо, хапнах съвсем малко и гледам да пия вода на малки глътки. Знам, че е нормално, но вчера се чувствах супер, а днес изведнъж е някакъв ужас. Сега съм малко по-добре, но не ми се прави нищо, искам само да лежа и да спя Grinning Има ли други като мен? Да не се притеснявам, че само аз цял ден не мога да свърша нищо Confused

Общи условия

Активация на акаунт