Юлски Бебета 2021

• 44 387
  • 752
  •   1
Отговори
# 210
  • Варна
Maggi880 Утре съм на преглед,точно в 8 седмица. Смятах,че 180 дни ми стигат вече (като Ен включвам 45 преди раждане),но предният път док спомена,че може от 9 седмица да даде за да стигнат (може и аз да не съм разбрала нещо)

# 211
veni добре дошла и честито! Да 5+3 е 6та г.с. Така се броят, 6 г.с. започва с 5+1 и завършва с 5+6. Т.е текущата седмица показва колко седмици са завършени и колко дни са минали от новата седмица. 40+0 е термина на раждане. Тези неща са важни само за големите контролни прегледи, които се правят в точно определен период. Ако ти кажат да си направиш час примерно за ФМ в 12 г.с, трябва да гледаш да си 11+x.

# 212
Девойки, в тази връзка за генетичния тест като пише след 9 или след 10 седмица, завършени ли значи? Аз съм в 8 г.с. +1, което е текуща 9 г.с., завършена 8 г.с., та генетичен тест правя след 1 или 2 седмици?
С предходните две бременности бях много млада и не съм правила, а сега чета и пак не ми стана ясно завършена или текуща имат предвид, а е важно, за да може да се изолира кръвта на бебо.

# 213
Здравейте,  и аз се записвам с кандидат юлче.
Това ми е трета бременност, като имам една успешна и дъщеря на 5г. и една неуспешна бременност. 
Вчера бях на преглед,водя се 6 г.с.. Видя се плоден сак, но ембрион все още не и това много ме притеснява. С дъщеря ми нищо не помня, но с неуспешната бременност по това време се виждаше ембриона : ( И по този повод 6 г.с. и 5с + 3 д., например, един и същ период ли е? Много ми е объркващо с тези седмици.
Ако си 5с.3дни, със сигурност е нормално и рано още за ембрион, не се притеснявай.

# 214
Генетичните тестове са възможни от 10+0. Аз миналия път правих Хармони точно на 10+0. Обясниха ми, че независимо от тестта към 12+0 е най-добре, защото тогава е много по-вероятно да има достатъчно ДНК от бебето в майчината кръв. Преди това е възможно да стане, но може и да не стане. Аз тогава го правих лятото и по-рано заради почивката на лекаря. Сега съм решила някъде мужду 12+0 и 12+6 да пусна пак Хармони.

# 215
Здравейте и от мен. Следя ви от известно време и реших и аз да се включа. Термин 10.07 трета бременност. Имаме двама бъдещи батковците на 11 и 12. Това е най-плануваната бременност и се надявам всичко да е наред. Минах първи преглед миналата седмица и видяхме плодно сакче. Др петък се надявам да видим и сърчицето. За разлика от предните два пъти сега много ме болят гъдите и постоянно ми е лошо. Леко бременеене на всички и да стигнем до щастлив край.

# 216
Хора, днес съм много доволна и трябва да се похваля. Blush Бях на втори преглед и видяхме тупкащо сърчице... беше много яко. Smiley После докато си ровех из сайтовете и търсех информация къде и при кого да бъде РФМ видях свободен час за следващия месец (точно когато ми трябва) при д-р Стоилов (Добрич), та поне този въпрос уредих. Wink

# 217
Имам въпрос към тези с по-голям опит, че аз се обърках от четене Grinning В 12-та седмицата изследването се нарича биохимичен скрининг, нали така? А не фетална мирфология? Има разлика между двете неща и кога е първата фетална морфология? И още едно въпросче - кога се разбира пола на бебчето? Извинявам се, ако въпросите ми са глупави, но ми е първа бременност Hug

# 218
Между 11 и 13 г.с се правят първата ФМ и БХС. Може да се направят заедно или по отделно. Ако има предпоставки или пък по желание може да се направи и генетичен тест в този период.
Пола със сигурност около 20 г.с по ехограф се вижда. Ако имате късмет може и по-рано. Ако се прави генетичен тест може да се анализарат и хромозомите и така пола е ясен.

# 219
Здравейте! Днес си правих кръвни изследвания като само пълната  кръвна картина ми е готова (преди малко проверих ) притесняват ме 2 неща
Хематокрит  0.401 при нормални 0.36- 0.54 ... ииии в изследването на урината пише, че има СЛЕДИ от кръв
Някой да знае какво значи това и опасно ли е ?
Разбира се, че ще отида на лекар , но тази вечер ще ми се стори дълга ... та затова пиша

# 220
  • Бургас
Здравейте,момичета ! Записвам се при вас с първа и неочаквана бременност в 8г.с с термин 30.06. Последната ми менструация беше на 25.09 , а Първият път ,когато посетих доктор беше на 03.11 ,по мои сметки в 4г.с ,но тогава се видя само сакче,без ембрион и чесно казано малко ме стресна ,защото каза ,че плода не си отговаря на дните и има шанс да не оцелее. Като симптоми имах и имам все още само болка в гърдите .Втория преглед мина много добре на 17.11 ,каза че плода се развива добре , успокоих се , но само ден по-късно започна да ми става лошо ,кашлица ,кихане ,отпадналост ,болки в главата иии БАМ коронавирус Sad Малко ми е притеснено,лекувам се с хомеопатия и се надявам да мине по-леко . С интерес чета информацията,която пишете тук,давате много полезни съвети за мен,аз не знам нищо свързано с бременноста (освен многото информация ,която съм изчела вече)  ! Бъдете здрави!

# 221
Здравейте и от мен.
С много голямо нетърпение и щастие  се включвам при  Вас. Бременна съм в 7 г.с., бях на преглед в началото на месеца, видяхме сакче, мехурче. АГ каза, че всичко е наред.
На следващ преглед съм на 26-ти за да видим сърчице.
Исках да Ви попитам момичета нещо, за което се притеснявам. От два дни нямам абсолютно никакви симптоми, и напрежението в гърдите като че ли спадна. Не на пълно, но така го усещам . Имате ли представа дали е нормално това явление и  има ли повод за притеснение.
Благодаря ви предварително.
И още един въпрос групата във Фейсбук тайна ли е, и как точно да я намеря ?
Лек и хубав ден на всички!

# 222
Здравейте и от мен.
С много голямо нетърпение и щастие  се включвам при  Вас. Бременна съм в 7 г.с., бях на преглед в началото на месеца, видяхме сакче, мехурче. АГ каза, че всичко е наред.
На следващ преглед съм на 26-ти за да видим сърчице.
Исках да Ви попитам момичета нещо, за което се притеснявам. От два дни нямам абсолютно никакви симптоми, и напрежението в гърдите като че ли спадна. Не на пълно, но така го усещам . Имате ли представа дали е нормално това явление и  има ли повод за притеснение.
Благодаря ви предварително.
И още един въпрос групата във Фейсбук тайна ли е, и как точно да я намеря ?
Лек и хубав ден на всички!
Здравей и добре дошла,при мен симптомите също като чели поотшумяха от онези дни също гърдите ми поспаднаха и не ме боляха толкова,но ден ,два след това гърдите пак станаха мн чувствителни и тежки и си ме болят доста,на преглед съм в понеделник за да чуем сърчицето ,нямам търпение и в същото време ми е притеснено дали всичко ще е наред 🤗

# 223
Iliana_Argelinaи аз съм като теб, днес влизам в 7 г.с. и на 26-ти съм на преглед да видим сърчице. Аз пък започнах да имам непрестанно гадене и никакъв апетит. Постоянно съм на тръни, че другата седмица пак ще се види само плоден сак.. не знам какво ми става. Момичета при вас кога се видя жълтъчно мехурче и сърчице, и с коремен или вагиналн ехограф ги видяха?

Последна редакция: пт, 20 ное 2020, 12:37 от Усмивка07

# 224
Iliana_Argelinaи аз съм като теб, днес влизам в 7 г.с. и на 26-ти съм на преглед да видим сърчице. Аз пък започнах да имам непрестанно гадене и никакъв апетит. Постоянно съм на тръни, че другата седмица пак ще се види само плоден сак.. не знам какво ми става. Момичета при вас кога се видя жлъчно мехурче и сърчице, и с коремен или вагиналн ехограф ги видяха?

При мен плоден сак и жълтъчно мехурче се видяха в 5 г.с., а 7 г.с. +1 ден се видя вече ембрион и чухме сърчицето. И на мен ми беше притеснено дали всичко ще се развива добре, но няма какво друго да направим освен да стискаме палци и да мислим по-положително! Стискам палци на всички, на които им предстои да чуят сърчицето. И да се похвалите после! Heart Exl

Общи условия

Активация на акаунт