Юлски Бебета 2021

• 44 331
  • 752
  •   1
Отговори
# 270
Дами, включвам се относно г.с и сърдечния ритъм.
На апаратите в АГ кабинети/болниците се броят приключили седмици - когато мерят съответно сак, големина на жълтъчно мехурче, ембрион и т.н. Т.е. 6с3д не е пета приключила седмица и три дни а е шеста приключила седмица и три дни. Повечето АГ (ако не и всички) боравят така със седмиците, за да няма неясноти.
В тази връзка, 5та седмица (т.е. приключили 5 седмици) е твърде рано за сърце доколкото знам, но не е невъзможно да се чуе в края - примерно 5с6д. Не се шашкайте ако не се чуе сърце преди 7ма седмица - нормално е.
Обикновено края на шеста седмица, началото на седма се вижда/чува сърчице, но винаги има изключения. Различни проучвания потвърждават, че например при определени размери на сак/ембрион, трябва да е налице сърдечен ритъм - ако не е, може да се мисли в насока, че бременността няма да се развие. Ако някой се интересува, ще намеря статиите (на английски са) и ще ви пусна.
Така че - слушайте лекарите, те знаят.
Алекса - кървенето продължава ли? Пиеш ли нещо? Ако са ти казали да изчакаш, не виждам проблем да изчакаш два/три дни или най-добре, ако можеш, иди за второ мнение някъде? Дръж ни в течение!

# 271
Kari88 днешния ден е направо ад, не знам какво да мисля вече, но с написаното ми вдъхна надежда, че все пак има вероятност да чуем пулс. Кървене имах по- рано днес в някои моменти даже видях малки съсиреци, но сега е съвсем слабо и кафяво, което малко ме успокои. Естествено съм подготвена за най-лошото, особено след днешния преглед. Не мога да повярвам как категорично ми казаха край, при условие, че четейки мн неща разбирам че има лъч надежда, колкото и да е минимален. Пия утрогестан 2 пъти по 2 и но шпа успях да си запиша час при една лекарка, за която имам добри отзиви за вторник. Надявам се да не е приключило всичко до тогава.

# 272
Аз забременях миналата година  по това време .Родих юли, тази година. Много са ми близо вълненията ви. И сега като чета, чак ми се насълзяват очите.Прекрасно е да си  бременна, наслаждавайте се. Главоболието си лекувах с чай от мента. Помагаше ми. Чай от  джинджифил, когато ми се гадеше.

# 273
С отбиването при мен с номер 1 беше естествено и тя сама си показа. Беше на 24м. Първо спря да иска сутрешното, после постепенно спря да си иска и вечер. А с баткото до 36м. си беше пълно изпитание. Не иска да се отбива и толкова. Просто се разделихме за 3-4дни и след като се върнах, тъкмо бях поолекнала (гърдите)и после се наложи да мажа зърната с една горчива течност, изписват я за деца, които си гризат ноктите. Той само опита и каза, " мамо, защо е станало такова млякото 😆🤭" и до там. Нямаше друг начин.

Не знам дали аз съм готова да отбивам... Рано е да се разделяме за 3-4 дни. Като за начало ще пробвам да намаля кърменията.
Малко отклонение - бабата на приятеля ми ме пита няма ли да я отбивам - вече е на 1 година. Казах й, че сега е модерно да кърмиш до 3 Grinning

Ти можеш и да не отбиваш, малка е още. Виж в "дългокърмещи майки". Там имаше навремето с по две наведнъж. Можеш да питаш за съвет.

# 274
Kari88 днешния ден е направо ад, не знам какво да мисля вече, но с написаното ми вдъхна надежда, че все пак има вероятност да чуем пулс. Кървене имах по- рано днес в някои моменти даже видях малки съсиреци, но сега е съвсем слабо и кафяво, което малко ме успокои. Естествено съм подготвена за най-лошото, особено след днешния преглед. Не мога да повярвам как категорично ми казаха край, при условие, че четейки мн неща разбирам че има лъч надежда, колкото и да е минимален. Пия утрогестан 2 пъти по 2 и но шпа успях да си запиша час при една лекарка, за която имам добри отзиви за вторник. Надявам се да не е приключило всичко до тогава.
Стискаме палци за вторник - пий си до тогава нещата. Знам много добре как се чувстваш. Каквото и да става, с притеснение и безсъние няма да се реши/подобри, така че доколкото е възможно, бъди спокойна.

# 275
Здравейте отново.Аз съм в 6 г с и от два дни имам розаво слузесто течение и то повече когато се изтрия  след тоалетна по малка нужда.Зв на моя гинеколог в сряда той ми каза да започвам утрогестан 3по 1 и във вторник 24.11.20. да отида да ме погледне.Седмица преди това ходих при него той ми каза че вижда плоден сак ,жълтъчно мехурче и че всичко засега е наред.Сега с това течение ми е притеснено.Нямсм болки.Благодаря ви предварително.😘

# 276
Gala37 и аз както няколко пъти писах имах в 5 г.с кафяво-розово зацапване.. за жалост явно при доста жени се случва. И аз съм на Утрогестан. Наистина си е повод за притеснение, но колкото и да е трудно остани спокойна. Ако имаш възможността си почивай повече и вдигни краката си на възглавница,леко по-нависоко, така ме посъветваха други мами минали през това.

Aleksa133 стискаме ти палци! Имам вяра, че всичко ще е наред!

# 277
Благодаря много

# 278
  • Варна
Алекса,с каква апаратура те гледаха?
Първата ми бременност видяха сърдечен ритъм в 6та седмица с вагинален ехограф.
Сега втората видяхме и чухме с по стара апаратура,но подържаща звук,коремен ехо в 8 седмица точно.
Дръж ни и ти в течение и стискаме палци. Но това,че е имало съсиреци звучи лошо,дано всичко да е наред 🍀
Във ФБ групата не пиша,понеже май последно не беше скрита,сега не знам как е. Другото имаше членове и от преди БгМама,тоест не се знае какви са и що са,може никога да не се включат.

# 279
Фейсбук групите са две: тази за бебета юни/юли 2021:
https://www.facebook.com/groups/336966104405176/?ref=share - по-отдавна я има, разбираемо
И тази
https://www.facebook.com/groups/348655753090146/?ref=share за юли 2021, която мисля е "типичната" която се създава от едни и същи дами за всеки месец.

И двете групи са скрити т.е. никой няма да види, че сте вътре, освен, ако и те не са Simple Smile

# 280
Здравейте момичета,как сте ? Има ли други нетърпеливи като мен,днес след обяд съм на 2ри преглед ,обзело ме е нетърпение още от снощи,почти не съм спала ,главата ме боли много се притеснявам дали всичко ще е наред и ми е едно такова свито сърцето 😔

# 281
Момичета, прецаках се в събота да настина.. усетих си, че ще стане така и днес съм със запушен нос и наченки на настинка. Не е много зле положението, но давайте съвети какво мога да пия, за да се оправя по-бързо? Знам, че повечето лекарства за настинка са забранени Disappointed

# 282
Мами смятам да правя пренатест ,по-препоръка на АГ,даде ми телефон и да се обадя ,.гледам в прошурата пакети,а цените варират сериозно от 500 лв до 2000лв ,този от 500лв включва само Даун,,може ли някой ,който е правил или му предстой да сподели,аз съм от Варна и тук ще правя.

# 283
И аз планирам по принцип да правя пренатален тест, ако всичко след следващия преглед е ок.
Гледала съм вариантите на Пренатест, не съм избрала марка - следя с интерес какво ще споделят другите.

# 284
  • Варна
Ива,пиша на ли лично 😊

Общи условия

Активация на акаунт