Юлски Бебета 2021

• 44 302
  • 752
  •   1
Отговори
# 390
Я кажете за колбасите кои си купувате? Някакви марки? Шунка може ли, не мога да се ориентирам...

# 391
Има едно печено филе (свинско филе), което е хубав. На Тандем е.

В гугъл има рецепти как да си направиш и сам - става страхотно мезе.

Иначе и Лидъл имат такова печено, но е малко скъпо.

# 392
Аз също не пия кафе и алкохол откакто правим опити, въпреки че обичам кафе и обичам вино, но повече си обичам бебчето ❤
С риск да ви възмутя, все пак сме тук, за да си споделяме, аз се храня от години само с растителна храна, така че колбаси, сурово мляко, яйца и риба няма как да присъстват в менюто ми. Но пък консумирам кълнове, аз си ги отглеждам, внимавам за хигиената. Аз професионално се занимавам с хранене, така че знам какво правя и изобщо не съм слушала и педиатри при захранването особено на баткото, като знам колко четат съвременни изследвания и литература нашите педиатри, предполагам че и сега ще е така. Все пак ще потърся някоя млада, ерудирана педиатърка, дано намеря. Въпреки че
каката и баткото ги отгледах без лекар, дано и сега е така 🙏
Информирах наблюдаващия си лекар за режима си на хранене, той ми погледна изследванията, които са отлични, и каза докато всичко с изследванията ти е наред, нямам претенции как се храниш, което е супер, защото с предишната бременност все се разправях с гинеколожката ми за месото. Драма голяма беше 🙈
Но сега при никакви липси, витамин В12 на Горна границата, витамин Д - 70, хемоглобин 133, просто няма какво да ми каже 🙈
Все пак ми намигна и ми каза ще си говорим в трети триместър, аз се засмях и му казах приемам предизвикателството 😂

# 393
Интересна тема за кафето. Знам, че всички сме изчели всичко и моето впечатление е, че до 200 мг на ден - едно кафе да кажем, е съвсем, съвсем ок. Не съм срещала досега лекар, който да казва да не се пие. Моят ендокринолог и АГ са на същото мнение.
Някой беше писал за изследване, че не е ок - ще споделите ли, ако говорим за научно обосновано а не просто за изолирана статия?
Моето мнение на база на научните изследвания е че няма опасност ама никаква с едно кафе на ден. А има и момичета, при които АГ препоръчват, например заради много ниско кръвно. Simple Smile
Усмивка - аз съм на преглед отново в четвъртък..може някой от следващите пъти да се засечем!

# 394
Относно позволените и забранени храни... АГ ми каза, че бременността е състояние, а не болест и да лишаваш организма си от каквото и да е, с което си живяла до този момент не е ок и предизвиква стрес. С изключение на твърд алкохол и наркотици (така се изрази тя), всичко останало приемано в умерени количества не е проблем. Едно кафе или чаша  бира/вино от време на време не мисля, че ще навреди на бебчето по някакъв начин.

# 395
Здравейте, момичета! Надявам се, че всички се чувствате добре и сте спокойни, доколкото може в тези стресиращи времена Hug Аз някъде от 2 седмици не усещам почти никакви неприятни симптоми. Днес влизам в 9г.г.с. Лекото гадене и отвращението от храна минаха бързо, слава богу... или поне за момента са отминали. Чувствам се нормално, на моменти забравям, че съм бременна. Гърдите ми остават болезнени и по-чувствителни, но това не ми пречи по никакъв начин, свикнала съм, защото 1-2 седмици преди цикъл винаги си ме боляха Grin От време на време ми става леко отмаляло, замаяно и определено ми се спи повече през деня. Предполагам, че това е нормално? Случва ли се и на вас?
Относно храненето и позволените и забранени неща - и моят АГ ми каза, че бременната жена не е болна. Това било нормално състояние и да си хапвам каквото и когато искам. Ако не ми се яде  - да не ям, ако ми се яде -  да си хапвам. Единственото забранено са алкохол и наркотици. Общо взето ме посъветва да слушам тялото си, да си живея живота и да не го мисля толкова. А пък аз съм си голяма паника, но думите му определено ми дадоха малко кураж Hug

# 396
Аз изпитвам така наречения вълчи глад Grinning,с който не мога да се справя. Аг ми каза да си хапвам солети и сухари като усетя че съм гладна, но не ми помагат.Попринцип съм свикнала да имам две основни хранения през деня и сега ми е много трудно да променя режима си.Постоянно ми се хапват пици, спагети и като цяло тесто, но знам че нищо хубаво няма да получи бебето от тях и гледам ако ще ям нещо подобно да е на закуска. Кажете ми вие как се справяте с чувството на глад?

# 397
Здравейте, аз рядко се гримира и лакирам, но не мисля да се отказвам напълно. Всекидневно слагам около очен крем и хидратиращ крем.
Все още ми се гади и само се моля да отшуми по - бързо. Гладна съм, но ми се гади. Карам повече на плодове и салати, от месото ми се повдига. Често и на мен ми се приспива през деня.
Нямам търпение да изляза в болничен, но мисля да е януари. Не съм сигурна дали ако изляза сега ще ми стигнат дните, ще говоря с АГ. Определено в работата ми няма да са очаровани от ранното ми излизане в болничен, но ще се наложи да го приемат.
Аз пия фолиева киселина по 1 на ден - неофолик и нош па, когато имам дисконфорт.
Хубав ден мамчета:kissing_heart:

# 398
Аз изпитвам така наречения вълчи глад Grinning,с който не мога да се справя. Аг ми каза да си хапвам солети и сухари като усетя че съм гладна, но не ми помагат.Попринцип съм свикнала да имам две основни хранения през деня и сега ми е много трудно да променя режима си.Постоянно ми се хапват пици, спагети и като цяло тесто, но знам че нищо хубаво няма да получи бебето от тях и гледам ако ще ям нещо подобно да е на закуска. Кажете ми вие как се справяте с чувството на глад?

Моят вълчи глад се проявява в 4 сутринта.
Тогава ставам, пишкам и изядох 4 кюфтета с доматен сос предната сутрин. Та справям се, като ям готвена храна. Но аз съм така от  ден едно. Днес вече ми е малко по-леко и успях да задържа и да закуся в 7 яйца с хляб и зеленчуци.

Аз като огладнея така, не мога да се тъпча с бисквити. Имам нужда от протеин, въглехидрат и зеленчук - не ми стига кисело мляко или плод. Ще се опивам да регулирам порциите.

# 399
Не знам до колко е вярно това с храната, но като бях бременна с кака нон стоп ми се ядеше сладко, а с баткото - само солено. Сигурно не съм изяла и един десерт за цялата бременност, а с кака бях пристрастена към баклава 🙈🙈🙈
Сега ми се ядат нон стоп плодове  😂
Ха сега какъв е полът? 😂😂😂
Уж същата жена, три различни вкусови предпочитания 😂😂😂

# 400
При мен с първата бременност ядях многооооооо кисело. С втората набляга на сладкото и двете са момчета. Знам само, че първия много съм го подкеселила и сега е все намръщен 😃. А за сега нищо не ми се яде ям все насила, но по това не мога да кажа, че накрая ще е момиче. Каквото и да е да е живо и здраво.

# 401
Аз по принцип много обичам шоколад, но интересно нямам апетит към сладко. Даже и месо много не ми се яде. Обаче имам глад за тестени неща и даже от няколко дни ми се върти ума за бургер - нещо, което почти никога не ям. Сигурно с времето апетитът ще ми се промени.
Абе, да сме живи и здрави само.

# 402
На мен ми се ядат предимно теста, което е кофти. Все са е нещо с хляб ако може, а преди хляб вкъщи нямаше. Дори салата като е, взимам филийка, защото иначе ми става гадно на корема. Повръщането засега ме подминава, но забелязвам, че 1) ми е най-зле като ми е празен стомахът 2) все имам вълчи апетит и като хапна няколко хапки вече съм сита. Т.е. трябва си много пъти но по малко...и 3) най-ми е некомфортно вечер. Някакви газове, подувания и едно чувство че ти е зле на стомаха но не ми се гади или нещо, просто неразположение по-чувствително. Знам, че може да е доста по-зле и гледам да не се оплаквам много много. ..

# 403
Момичета здравейте! Какво мислите за парацетамол по време на бременност и особенно в първия триместър. Наложи ми се да пия два пъти и съм доста притеснена. Все още не съм ходила на доктор предстои ми първи преглед. 🙂

# 404
На мен АГ ми каза, че е разрешено да се пие парацетамол. Не се притеснявай.

Общи условия

Активация на акаунт