осиновената ми дъщеря

• 16 702
  • 261
  •   1
Отговори
# 210
  • Paris, France
Все пак, тъй като никога не бих останала без деца, защото за  мен такъв живот е трагедия, ако не можех да родя, да, бих осиновила и бих дала всичко от себе си, за да обичам това дете като свое, а не като осиновено.
Втори път обиден пост към мамите, които не са родили децата си, а са ги осиновили.
Е клъцнахте ме лекинко, г-жо. Благодаря, няма нужда ми се извинявате лично на мен, не ме карате да ви чета, нали?
Въпросът е, че вие сте една от хилядите в обществото, които мислят по този начин. И ние си вървим и си носим вашите ехидни полу-реплики и полу-изказвания, и на никого не му дреме. Не би трябвало и на нас да ни.

Хубава есен г-жо, бъдете щастлива.

Охооооо, честитооооо! Да сте живи и здрави с дъщеричката и много да тв радва! Пожелавам ви само щастие и хубави емоции заедно. 💐💐💐

Отдавна не си писала, но помня красавицата в Норвегия,ли беше?

Розмариня, нищо обидно към никого не виждам в поста на Натака. Описва какво би направила, като ясно и точно изразява предположение. Натака не може да знае дали би успяла да обича   конкретно осиновено дете както би обичала свое. Такава и е настройката, възпитанието, характера и е похвално,че се е замислила за тези неща преди да се хвърли да осиновява.

Много осиновители мислят,че ще могат да си паснат с детето и обичат осиновеното дете, но за съжаление не си пасват и го разсиновяват или шитват в дом. Тук по домовете има повече изоставени от осиновители деца, отколкото от биологични майки. Родените под Х и/или оставени за осиновяване още в родилното отиват за кратко в приемно семейство или кърмаческо отделение и са обикновено веднага осиновени от здрави, женени родители с минимум 200 000€ капитал (толкова изискват за да впишат в регистър).

В някои райони процентът разсиновени достига 25. Обикновено са осиновени по-големи и са проблемни,но колко от нас си натирваме собствените деца понеже били проблемни?

Всеки понякога се припознава в нечие мнение, и аз и ти. Не можем всички да мислим еднакво.

Поздрави

# 211
Нищо за скачане няма. Искрено се възхищавам на хората, които са способни да обичат деца, които не са техни биологични. Аз не съм способна. Наясно съм с това. Не се гордея с този факт, не се и срамувам от него. Обичам моите деца, не защото са най-прекрасни, а защото са мои. Знам, че има по-красиви и по-умни от тях, но това за мен няма значение. Нормално е да обичаме децата, които са "наша кръв" - елементарен инстинкт за съхранение на вида. Хубаво е, че има хора, способни да обичат деца, които не са "тяхна кръв", защото и тези деца имат нужда от искрена обич.

# 212
Уиш, всички родители обичаме децата си, защото това са нашите деца. Не защото във вените ни тече една кръв. Ако утре разбереш, че в родилното е станала грешка и са сменили детето ти, ще го обичаш ли по-малко? Моите деца са продължители на вида толкова, колкото и твоите. Осиновените деца не са друг биологичен вид, те също са от човешкия род.
Много малко осиновители могат да кажат дали могат и обичат осиновеното дете като рождено. Поне в България осиновяват повече хора, които не могат да имат деца. Аз имам две деца, но не знам как се обича рождено дете, защото и двамата са осиновени. Така, че или можеш да приемеш едно дете за свое, или не можеш. Но приел ли си го за свое ти го и обичаш като свое, защото то става свое. Моите деца са си мои деца и ничии други. Факт. В тях влагам толкова, колкото бих вложила и ако ги бях родила аз, а може би и повече.
"Скача" се на хора, които нахлуват в проблем на осиновители и започват да размахват пръст, ме проблемите ги има заради гените на осиновеното дете или да поучават как то имало видите ли още една майка и тя имала права... Ми не, няма друга майка поне не в този смисъл. Майката е една и тя е тази, която не просто фигурира в документите, но я поела грижата и носи отговорността за детето. Майката обича детето си безусловно, а това значи, че няма значение дали го е родила или го е осиновила. Обича го, защото е майка, а това е детето й. Боли я, защото е майка, а това е детето й. Опитва се да го предпази от грешки, защото е майка, а това е детето й. Страда, защото е майка, а това е детето й. Щастлива е, защото е майка, а това е детето й.
Имаме майка и дете. Другото са подробности.
Любовта на майката, която е осиновила детето си, в никакъв случай не е по-малка от любовта на майката родила детето си. Дори е по-голяма, по-силна и по-жертвоготовна.
Невена, осиновяването на по-голямо дете, особено, когато има тежко минало и идва от коренно различна култура може да е голямо предизвикателство. У нас случаите на разсиновяване са рядкост, единици са.

# 213
Прекрасен пост, Мама Ру. Наистина прекрасен. Докато не стигнах до ето това и то развали всичко:
Любовта на майката, която е осиновила детето си, в никакъв случай не е по-малка от любовта на майката родила детето си. Дори е по-голяма, по-силна и по-жертвоготовна.
НЕ! Невероятно глупаво е да се правят сравнения. Ти сама го каза "Имаме майка и дете и това е всичко."

# 214
Уиш ти също сравняваш. А няма какво да се сравнява. Детето става твое дете и без да си го родила.

# 215
Какво сравнявам?

# 216
Обичаш децата си, защото са твоя кръв.
А аз обичам децата си, защото са ми деца. Чия кръв са е без значение. Това са моите деца. Само това има значение.

# 217
А, това ли? Нормална биология - инстинкт за съхранение на вида. Не сравнявам коя е ПО майка - родилата или осиновилата. За мен и двете са майки, ако обичат и се грижат за децата си.

# 218
  • Колибите
Невена, благодаря за комплимента за красавица, ама не съм. Някога бях, може би прелъстителна, но не и красива. , А нямам нищо общо с Норвегия. С двата крака съм в българската действителност.

По темата.
Постът на Натака е обиден за мен и за мама Ру.

Тази потребителка Натака, ако имаше как, бих я блокирала. Понеже няма как, ще я подмина и все по-рядко ще съм тук. Тя да си пише, щом я влече.

И изобщо - защо Rageсе хванах на пързалката на анонимник. Rage

Буе буе.

# 219
  • някъде в орбита...
Не питам вас. Питам нея. Защото тя твърди, че не виждала обида.
Ако е осиновила, бих си направила труда да помисля, дали пък не е права.
Но ако не е, да си запази мнението за себе си.
Ще се изненадаш колко хора дават чистосърдечни съвети от позицията на родител, не от позицията на "осиновила vs родила"...

# 220
Възможно е конкретната тема да е пързалка. Но не е чудо невиждано осиновени деца да поискат да узнаят кои са биологичните им родители. Ние обсъждаме този въпрос. Намирам го за важен и не особено лесен за отговор.

# 221
Уиш, има малка вероятност темата да е пусната от детето, а не от майката. И ако е така и тя чете писаното, без да дава знак, доста от съветите тук ще подклаждат това раздвоение или фантазии, които изживява. Но пък и няма как да й помогнат.
Относно това, че темата е формулирана с използването на думичката "осиновена". Заглавието идва да подскаже, че става въпрос за може би малко по-специфичен проблем, който по-голямата част от децата, отглеждани в биологичното си семейство нямат. Самата тема относно тайната, произхода и неизвстните около биологичните родители е много болезнена за осиновените. Разбира се, че всеки има право на отговори и на познаване на семейната история и гени. Аз без да съм осиновена имам доста неизвестни и от страна на майка ми, и от страна на баща ми, та много добре разбирам тази нужда. И на мен няма кой да ми отговори на въпросите. Не е приятно.
Но тук прочетохме и съвети към майката, че трябва да позволи и контакти, и изнасяне, и упрек към детето - че гените му били лоши, щото не е биологично на авторката, и съмнения относно етническият му произход - щом лъжело и красяло дали пък не е ромче... Във всеки случай аз градивни съвети не прочетох към изтерзана майка, нито към порасналата и объркана щерка. Жената (ако е истинска историята) е опитала всичко по силите си и в отчаянието си пише тук.

# 222
Възможно е конкретната тема да е пързалка. Но не е чудо невиждано осиновени деца да поискат да узнаят кои са биологичните им родители. Ние обсъждаме този въпрос. Намирам го за важен и не особено лесен за отговор.
Най-сетне да си дойдем на думата, че темата се отклони далеч от смисъла, в който е пусната. Аз съм твърдо за децата да имат възможност да узнаят кои са БР и да не бъдат спирани, но това да става чак след навършване на пълнолетие, ако разбира се, БР изобщо могат са бъдат издирени и желаят среща с детето (дето вече няма да е дете).

# 223
  • София

Но тук прочетохме и съвети към майката, че трябва да позволи и контакти, и изнасяне, и упрек към детето - че гените му били лоши, щото не е биологично на авторката, и съмнения относно етническият му произход - щом лъжело и красяло дали пък не е ромче... Във всеки случай аз градивни съвети не прочетох към изтерзана майка, нито към порасналата и объркана щерка. Жената (ако е истинска историята) е опитала всичко по силите си и в отчаянието си пише тук.
Аз посъветвах да я пусне при БМ, щом се е стигнало дотук.
Ако беше на 13 детето, ако ситуацията беше различна, разбира се че и съвета ми щеше са е различен.
Но, имаме не дете, а момиче на 17, което от 4 години поддържа връзка с БМ и приема подаръци, и установява близост, а от майка си се отдалечава и стига до нетърпимост.
Насила хубост не става на тези години.
Точно защото го е разбрала, жената, пише тук с надеждата за някакъв съвет-чудо, който да намести нещата.

Според мен, няма друг, освен да я пусне, за да й парира ината и й да свали розовите очила.

# 224
Не става да я пусне. Момичето е 11-12 клас, все още е непълнолетно и точно майката носи отговорност за нея е бъдещето й. Да я пусне, ама като завърши средното и вече е пълнолетна. Тогава вече и разрешение няма да й е нужно на дъщерята. Пък БМ като иска да се прави на майка да й осигури висшето или да й подари екскурзия по повод завършването. Тогава отговорността за изборите ще е на дъщерята и последиците ще трябва да си ги посрещне. А майката, че пак ще се тревожи и тормози е ясно.

Общи условия

Активация на акаунт