Февруарски Мами 2021 Тема III

• 36 788
  • 756
  •   1
Отговори
# 300
Здравейте, днес бях на преглед и когато ми измериха кръвното беше 130/90, но според мен беше нещо моментно, тъй като попринцип ми е 110/70. Доктора ми написа рецепта за Натаспин Х- 1 опаковка, но като чета това е лекарство за тромбофилия? Някоя от вас приема ли това лекарство?
Аз бих се консултирала с кардиолог. И на мен ми измериха 130/80 на един преглед. Пия Допегит. Вкъщи кръвно 110/70, на преглед всеки път 120,130/80🙄🙄

През деня мериш ли си го сама ?
Аз също следя и пия небилет и допегит.
Би ли споделила какви са ти дозите на допегиит ?
Най-добре се измерва с холтер за 24-36ч., не е много приятно, но се вижда цялостната картинка.

# 301
Най-добре се измерва с холтер за 24-36ч., не е много приятно, но се вижда цялостната картинка.
[/quote]

Меря го по 3-4 пъти на ден. Пия Допегит 3х1. Поддържам го 110/70, понякога 100/60. Нооо на преглед явно от притеснение ли не знам и се качва леко. Не мисля, че е ненормално да е така. Все пак организъм.

# 302
Моето кръвно на последната ЖК също беше малко по-високо 130/85. Обикновено е 120/80.Нищо не ми предписаха. Едно мерене не е достатъчно за назначаване на лекарство.

# 303
Здравей,
Без да твърдя, че имам познания по темата, според мен няма нужда да се притесняваш. Аз също поддържам 130 / 80 на прегледите, а вкъщи - 120 / 70.
Според моя лекар до 140 горна граница, измерена на преглед, е в норма. Причината според нея е, че има леко притеснение, по-интензивно движение и т.н. Посъветва ме да си го меря сутрин и вечер като преди това лежа в покой 10 минути, както и да следя за отоци в крайниците.

Меря го по 3-4 пъти на ден. Пия Допегит 3х1. Поддържам го 110/70, понякога 100/60. Нооо на преглед явно от притеснение ли не знам и се качва леко. Не мисля, че е ненормално да е така. Все пак организъм.
[/quote]

# 304

[/quote]

Допегит 3*1 - това ме интересува. Аз пиех по-малко, но ще спра АП по настояване на ЖК и увеличавам Допегит на 3*1т., та се чудех колко пият др.жени.
Меренето на кръвно трябва да е след покой, да не се говори, да не се е къпал скоро човек или ял или след движение или да гледа телефона с др.ръка 😂😂.

# 305
Здравейте, моля за мнение относно ръчна помпа на Медела? Някоя майка ползвала ли е такава и може ли да даде отзив?

# 306
Здравейте! Има ли бъдеща мама, която ще ражда във Втора клинична база - Плевен?

# 307
  • Велико Търново
И аз да питам Simple Smile , има ли бъдеща мама която ще ражда във Велико Търново?

# 308
И аз да се наредя - Казанлък или Стара Загора

# 309
Аз ще раждам в Плевен,но съм се насочила съм Света Марина,тъй като там се и следя.

# 310
И аз да питам Simple Smile , има ли бъдеща мама която ще ражда във Велико Търново?
Здравейте аз ще раждам във Велико Търново

# 311
Здравейте, аз съм от мартенските мами и съм от Казанлък. Мисля и тук да раждам. Имам голяма дъщеря, която раждах в АГ-то в Стара Загора. Сега смятам за ненужно да ходя до там, ако няма предпоставки за това!

# 312
Здравейте, аз съм от мартенските мами и съм от Казанлък. Мисля и тук да раждам. Имам голяма дъщеря, която раждах в АГ-то в Стара Загора. Сега смятам за ненужно да ходя до там, ако няма предпоставки за това!
Аз все още не съм решила. Може и тук да е.

# 313
И аз ще раждам в Плевен, но къде точно още не сме обсъждали с лекаря ми. Не сме говорили нищо за раждането дори, очаквам той да си каже какво-що, като наближи. 😅

# 314
Здравейте момичета , някоя от Вас да е с кашлица и как се справяте ? Sad

Общи условия

Активация на акаунт