Паническо разстройство - 47

• 35 487
  • 762
  •   1
Отговори
# 210
Дани и ти ли така?Верно?А аз си мислех,че само при мен с толкова екстри. Grinning
Трудно се живее така.Все търся начин да изляза от това състояние.
И аз та. Ако беше в групата снощи, щеше да видиш за кво иде реч. Такава криза направих, че всички се притесниха и се юрнаха да помагат. Направи грешка чд напусна. Знаеш ли колко добре се почувствах после. Благодаря ви мили мои! ❤️
Ноо, гадното е че мръсната гад има мн лица и проявления и вс път си мислиш, не, тоя път е друго, не е ПА

# 211
  • Цюрих
Salii, оказа се,че тоя Ксанакс,дето трябваше да го почна от вчера е с отдавна изтекъл срок на годност. Приятелката ми не е видяла,че са минали вече почти 9м от последната му дата за използване и аз не посмях да го взема.Майка ми е аптекарка и тя казва,че до 6м след указаната дата може да се пие едно лекарство,но повече не.Сега чакам другата седмица да ми донесат лекарствата и да почвам тогава.
Затова сега на диазепам,при нужда.
Психиатърката вика,че било едно и също лекарство.Като да пиеш все едно уиски,но с различна марка.
Петя Димитрова се казва,практиката име на ул."Марица"13,в София.
Някой да има мнение за нея?
Изписа ми Серопрам и Ксанакс,не ми е дала ясна схема,ще трябва пак да звъня и да я газирам Grinning
Не съм доволна от нея.Взе ми парите и ме отбичи.Не е на разположение за никакви въпроси.Даже каза,че съм много нахална,защото звънях три пъти да я подсетя да ми напише рецептата,защото пращах хора да я вземат два пъти,а тя ги мотае.
Salii,ще се справиш с курсовете!Когато инструкторът е до теб,няма страшно!Все пак и той натиска педалите! За мен изпитанието беше после,когато карах сама.Учи листовките своевременно,за да знаеш предимствата и знаците.
Дани,групата е много добра идея,но съм в такова състояние в момента,че всичко ме напряга.Самата емоция от чата предизвиква напрежение в мен.Предпочитам по-плавното темпо.Като имам готовност,винаги мога да ти пиша и да ме добавиш Heart!?

Последна редакция: сб, 31 окт 2020, 12:41 от Шоколад

# 212
Salii, оказа се,че тоя Ксанакс,дето трябваше да го почна от вчера е с отдавна изтекъл срок на годност. Приятелката ми не е видяла,че са минали вече почти 9м от последната му дата за използване и аз не посмях да го взема.Майка ми е аптекарка и тя казва,че до 6м след указаната дата може да се пие едно лекарство,но повече не.Сега чакам другата седмица да ми донесат лекарствата и да почвам тогава.
Затова сега на диазепам,при нужда.
Психиатърката вика,че било едно и също лекарство.Като да пиеш все едно уиски,но с различна марка.
Петя Димитрова се казва,практиката име на ул."Марица"13,в София.
Някой да има мнение за нея?
Изписа ми Серопрам и Ксанакс,не ми е дала ясна схема,ще трябва пак да звъня и да я газирам Grinning
Не съм доволна от нея.Взе ми парите и ме отбичи.Не е на разположение за никакви въпроси.Даже каза,че съм много нахална,защото звънях три пъти да я подсетя да ми напише рецептата,защото пращах хора да я вземат два пъти,а тя ги мотае.
Salii,ще се справиш с курсовете!Когато инструкторът е до теб,няма страшно!Все пак и той натиска педалите! За мен изпитанието беше после,когато карах сама.Учи листовките своевременно,за да знаеш предимствата и знаците.
Дани,групата е много добра идея,но съм в такова състояние в момента,че всичко ме напряга.Самата емоция от чата предизвиква напрежение в мен.Предпочитам по-плавното темпо.Като имам готовност,винаги мога да ти пиша и да ме добавиш Heart!?
Ксанакс можеш и 2 години след изтичане на датата да го пиеш, малко само му намалява ефективността. Той е от малкото медикаменти, дето не се развалят

# 213
  • Цюрих
Георги,не знаех и затова реших да не започвам точно с изтекъл срок лекарство.

# 214
  • София
Чета тук и голяма част от тези симптоми и аз ги имам. Ужас е. Днес съм много разстроена. Шон Конъри си отишъл. А беше голям. И продължавам с разстройството.

Последна редакция: сб, 31 окт 2020, 19:42 от Елдорадо

# 215
Същите симптоми при мен + някои екстри.Сега напоследък започна и потенето.Ту ме обливат горещи вълни,ту ми става студено и все едно тръпки ме побиват от студ.Вечер или по-скоро сутрин на събуждане започнах да се потя по гърба и гърдите.Параноясах се,че се дължи на някакво злокачествено заболяване-знам,че те така протичат с нощни изпотявания.Започнах да се будя нощем да се проверявам,вечер ме е страх да заспя,някакъв ужас е.Не мога да разбера на какво се дължи това потене.Предишните дни 2-3 дена подред пропусках да си пия Есциталопрама, дали е от това, не знам ? Шоко,при теб какво беше изпотяването и за колко време отмина ?

# 216
Нощно изпотяване може да има по няколко причини. Точно пък за злокачествено заболяване аз не бях чула.😊  Може при проблем с ЩЗ , при начало на менопауза, при силна тревожност също. Будиш се тревожна и обляна в пот - класика. Не се вкарвай във филм.
Аз съм спец по филмирането. Настинала съм и имам лека температура и вече се самодиагностицирах с Ковид. 😀

# 217
  • Цюрих
Същите симптоми при мен + някои екстри.Сега напоследък започна и потенето.Ту ме обливат горещи вълни,ту ми става студено и все едно тръпки ме побиват от студ.Вечер или по-скоро сутрин на събуждане започнах да се потя по гърба и гърдите.Параноясах се,че се дължи на някакво злокачествено заболяване-знам,че те така протичат с нощни изпотявания.Започнах да се будя нощем да се проверявам,вечер ме е страх да заспя,някакъв ужас е.Не мога да разбера на какво се дължи това потене.Предишните дни 2-3 дена подред пропусках да си пия Есциталопрама, дали е от това, не знам ? Шоко,при теб какво беше изпотяването и за колко време отмина ?
В състояние на изключително силен стрес се потях много време,от главата до петите,сигурно около седмица.Чаршафът ставаше мокър онтъй като вдигах Т37.5 си мислех,че имам пневмония.
Когато тревожността отшумя се потях само по торса-от шията към гърдите,понякога гърба.И ми избиваха много пъпки от потта.Сигурно 2-3 седмици.
Когато съм леко тревожна съм забелязала,че ми се потят дланите на ръцете.
Тъй като при ПА се задейства механизмът "борба или бягство",организмът се стреми да се освободи от излишните течности и това става чрез потене.Защото ако те гони мечка ,де ще клякаш да пикеш? Grinning
Това е НОРМАЛНО.Аз се чудех дали не е хипогликемия,защото майка ми така се е потяла в криза,но първо си изследваха захарта и всичко беше ок,второ,не съм губила съзнание.
И много ми пресъхва устата и ми се напуква в такива случаи.
Второ,тъй като ПА са съпроводени със взрив на ГВ,потенето е начин да се охлади тялото,за да не прегрее.И затова после те втриса,за да се регулира температурният баланс.
Не е нещо ненормално.Напротив,добро е,че се случва.
Като се успокои човек и отшумява.
Нямаш повод за шашкане.По-скоро е резултат от хипохондрията,която отключва кризите най-често.
И Сали е права за другите причини.ВСИЧКИ жени се потят около цикъл,бих добавила аз.
Сали,споко,не е Ковид.Не се филмирай.
Днес научих,че мои приятели са го пипнали.Започнал е при тях с рязко висока Т и веднага почти кашлица.Само детето го кара безсимптомно.
В крайна сметка тоя Ковид вече сме го изкарали.Ама на 100%!Аз съм сигурна за нас,че миналия декември сме били с него.

# 218
Магдата, моята приятелка живее в Лондон.
Ако трябва нещо да я питам, да трябва да изпрати!
Медицинска сестра е!

# 219
Провееет.Хораа това пълнолуние ще ме побърка ,от 2 дни се чувствам ужасно,сърцебиене,прималяване,деперсоналицацоя,дереализация ..абеее общо взето всички екстри...пия мента глог и от него ми става по-добре временно...какво мога да си взема от аптеката без рецепта,или ще е добре да отида на психиятър?? това ще ме побърка,а съм едва на 25 .......

# 220
  • Цюрих
Алора.Ако не ти е много ниско кръвното.Сваля го доста.
Иди на психиатър все пак.Не че много ще ти помогне,ама все пак да даде мнение.
А па чатаджиите съвсем зарязаха тук писането.Преди поне се ориентирахме един по друг,сега,скука!
Ни вий срам!

Последна редакция: пн, 02 ное 2020, 16:03 от Шоколад

# 221
Не сме , тука сме. Аз си чакам да проявя симптоми на ковида, още един добър приятел е положителен, с него се видях миналата сряда. Така че съм заразен. Въпроса е първо теста или симптомите ще са налице.

# 222
  • София
При колега беше първо теста, после симптомите. Ти ако нямаш симптоми ще пускаш ли тест?
Той пусна, че трябваше да заминава в чужбина някъде.

# 223
  • Цюрих
Не сме , тука сме. Аз си чакам да проявя симптоми на ковида, още един добър приятел е положителен, с него се видях миналата сряда. Така че съм заразен. Въпроса е първо теста или симптомите ще са налице.
Може и безсимптомно да минеш.Ти с това уиски дето си го дръпваш,няма да те хване!Мериш ли си сатурацията?
Как сте към днешна дата?Пак май има бури и пълнолуние...

Последна редакция: пн, 02 ное 2020, 19:34 от Шоколад

# 224
  • София
Аз тези дни не съм добре, а днес съм особено зле. Малко се съвзех, но бях на умирачка. Едно сърцебиене, бодежи в гърлото и главата отляво ... Абе мислех си, че съм пред инсулт.

Общи условия

Активация на акаунт