Паническо разстройство - 47

• 34 868
  • 762
  •   1
Отговори
# 675
Мен ми бяха изписали Витанго преди няколко години, ми не съм особено впечатлена, сигурно ми е слабо. На вас може и да помогне. Аз ползвам деанксит в момента, укротява уж нещата. Пила съм и Ремотив, сякаш добре ми се отрази.

# 676
Да определено не сме сами,и трябва да се подкрепяме.Витанго може ли да се приема паралелно с АД?

# 677
За това вече нямам идея, трябва да се попита психиатър. Витанго е билково, не виждам причина да не може да се комбинира, но просто попитайте, спомням си, че не беше и много евтино тогава.

# 678
Пийте си хапчетата и стига сте мислили глупости с билки. Витанго е адаптоген, който би бил полезен за тежко спортуващ човек, за да си адаптира тялото към стреса от високия кортизол след тренировка. На теория всичко е идеално, на практика при мен ще работи, защото тренирам тежко в момента (аз и взимам адаптогени) , но при вас ще са пари на вятъра.

# 679
Пием си ги и сме усмихнати и щастливи, като оня виц за пациента с разстройството и успокоителните - пак се на*ира, но въобще не му пука Stuck Out Tongue Winking Eye

# 680
Здравейте.Пия Ципралекс 10мг(сутрин) по 1 табл.Препоръчаха ми Велаксин да туширам страха,който го има въпреки приема на Ципралекс.Ако някой е правил тази смяна,нека сподели какъв е резултата.Благодаря предварително
РS.Аз вярвам на човека ,който ме посъветва за смяната,но тъй като се страхувам от приема на лекарства,очаквам мнение и на други хора минали по този път.

На мен ми смениха АД на Велаксин. Засега нещата са ок, но устата ми изсъхва и ме кара да пия повече вода.

# 681
А с какви оплаквания сте?

# 682
А с какви оплаквания сте?

понижено настроение, силна тревожност и страх.

# 683
Страха какъв Ви е? При мене е следното..има ли хора в близост съм топ,няма ли ..за мен това е края.Следва ужасна обърканост,отрязани крака  и даже съм пищяла за помощ.Не пожелавам на никой такъв кошмар плюс лудо сърцебиене.😪😪😪

# 684
Страха какъв Ви е? При мене е следното..има ли хора в близост съм топ,няма ли ..за мен това е края.Следва ужасна обърканост,отрязани крака  и даже съм пищяла за помощ.Не пожелавам на никой такъв кошмар плюс лудо сърцебиене.😪😪😪
Не, аз съм със силна хипохондрия и други страхове, но все са си страхове. Пийте си лекарствата и ще се успокоите.

# 685
Здравейте момичета, не съм прочела цялата тема, само последните няколко страници.
Бих искала да попитам има ли някакъв по-точен метод за диагностициране на паническо разстройство или е на принципа "изключване на останалите възможни причини"?
Накратко за случая на мъжа ми- на 39 г. е, до скоро активно спортуващ. Преди 4 месеца започна рязка промяна на пулса- както е 60, се качва до 120-130 без някакво движение от негова страна или причина за притеснение.  Получава сърцебиене и задух. Това се случва многократно през деня, като понякога стига до 160. Бяхме на кардиолог няколко пъти, правиха холтер, велотест и т.н., всичко е ок със сърцето, написаха, че има дихателна аритмия. Кръвна картина, туморни маркери, щитовидна жлеза, скенер, ренген са ок. Сега му изписаха бетаблокери за пулса. Не бих казала, че има депресия, единствено през тези месеци много се фокусира върху пулса и постоянно се страхува, че ще му се увреди сърцето. Той самият не вярва, че са паник атаки, въпреки че няколко човека му казаха това. По препоръка на близка вчера взехме капките на д-р Бах и Седатиф ПС. Имате ли впечатления за колко време би могло да окажат някакъв ефект? Можете ли да ми препоръчате добър кардиолог в София, който би могъл да постави точна диагноза? На невролог/психолог/психиатър и т.н. не мисля, че ще повярва.

# 686
Здравейте момичета, не съм прочела цялата тема, само последните няколко страници.
Бих искала да попитам има ли някакъв по-точен метод за диагностициране на паническо разстройство или е на принципа "изключване на останалите възможни причини"?
Накратко за случая на мъжа ми- на 39 г. е, до скоро активно спортуващ. Преди 4 месеца започна рязка промяна на пулса- както е 60, се качва до 120-130 без някакво движение от негова страна или причина за притеснение.  Получава сърцебиене и задух. Това се случва многократно през деня, като понякога стига до 160. Бяхме на кардиолог няколко пъти, правиха холтер, велотест и т.н., всичко е ок със сърцето, написаха, че има дихателна аритмия. Кръвна картина, туморни маркери, щитовидна жлеза, скенер, ренген са ок. Сега му изписаха бетаблокери за пулса. Не бих казала, че има депресия, единствено през тези месеци много се фокусира върху пулса и постоянно се страхува, че ще му се увреди сърцето. Той самият не вярва, че са паник атаки, въпреки че няколко човека му казаха това. По препоръка на близка вчера взехме капките на д-р Бах и Седатиф ПС. Имате ли впечатления за колко време би могло да окажат някакъв ефект? Можете ли да ми препоръчате добър кардиолог в София, който би могъл да постави точна диагноза? На невролог/психолог/психиатър и т.н. не мисля, че ще повярва.
Надбъбрека как е?

# 687
Георги Дяков , освен скенер мисля, че не сме пускали други изследвания за надбъбречната жлеза. Какво трябва да проверим? Забравих да спомена, че по мое желания бяхме пускали ренин преди няколко месеца. Беше 30 пъти над нормата, но кардиологът (доц.Христова) каза, че това се дължи на факта, че той е хипертоник и хапчето за кръвно, което му е изписала, ще адресира този проблем.

# 688
Спрях бензодиазепин след доста дълъг прием (няколко години с прекъсвания). Намалям го постепенно но при снощното намаляване се сепках цяла нощ в съня си. Това някакви паник атаки в съня ли са ? Докарах го леко до половинка на ден - снощи ми беше за пръв път четвъртинка. Мнения ? Треперят ми крайниците и други неща. На воля ще го изкарам но не ми харесаха тези задушавания докато спя. Изплаших се.

# 689
И при мен беше така, не знам дали са били паник атаки, аз си реших, че е някякъв ковид, защото имах е лек задух. Пулсът ми много се учестява, сега съм на деанксит и бетаблокер. Но вторачването влошава нещата още повече.

Общи условия

Активация на акаунт