Паническо разстройство - 47

• 35 389
  • 762
  •   1
Отговори
# 435
Е какво разбиране, като даже не си болен Simple Smile Много често си по-здрав и от тия, къде искаш да те разберат. ГТР и ПР са състояния, които не трябва да водят нас, а ние тях. И да те разбират хора не е нужно, не е и правилно. Ако си болен от рак, диабет, артрит и др. ОК , но в случая ти няма нищо.

# 436
Не съм много съгласна. Това, че физически нищо ти няма не значи ,че не се мъчиш. Много е гадно, всички го приемат за лигавщина и "нищо ти няма". Аз не го искам да се случва, нито ми е приятно да съм напрегната нон стоп и от страх да блокирам ежедневните си дейности.Според мен е важна подкрепата, е не някой да те дондурка, но да ти даде кураж, че няма страшно и това е преодолимо Simple Smile

# 437
Не съм много съгласна. Това, че физически нищо ти няма не значи ,че не се мъчиш. Много е гадно, всички го приемат за лигавщина и "нищо ти няма". Аз не го искам да се случва, нито ми е приятно да съм напрегната нон стоп и от страх да блокирам ежедневните си дейности.Според мен е важна подкрепата, е не някой да те дондурка, но да ти даде кураж, че няма страшно и това е преодолимо Simple Smile
Да, важна е подкрепата. Обаче не ни разбират. Аз спрях Флунаксола, сега съм само на Ремирта, от време на време ме хваща шубето, но се опитвам да се успокоява. Каквото има да става ще стане.

# 438
Нормално е да не ни разбират. Преди 6-7г. аз също не разбирах баща ми "Тоя па баща ми що не се стегне".
Само психиатър, психолог и друг сблъскал се с ПА и депресия би разбрал това състояние.

# 439
И все пак като си физически здрав, какво точно ти има и те блокира?!? Аз съм бил в това състояние, и на моменти още имам прояви, но какво? Истински болните хора не се оплакват, мъчат се и живеят, а ние сме здрави и какво правим? Просто това не са истински симптоми на нищо, както и не са реални усещания!

# 440
И аз спирам флуанксола. Остава само Аритави, което започвам да намалявам постепенно. Шубе ме е да не се върнат симптомите без лекарства, но да видим.

# 441
И аз спирам флуанксола. Остава само Аритави, което започвам да намалявам постепенно. Шубе ме е да не се върнат симптомите без лекарства, но да видим.
Ще се върнат. Първите 15 дена може да са по силни, отколкото в началото. После ще намалеят. Стисни малко зъби.

# 442
Шоко аз пия Есобел и флуанксол по 1и 1/2. Сега искам да махна половинките, и на това съм доволна. Нямам амбиции да ги спирам, щото два пъти ги спирах и пак се отключва всичко. Ти почна ли АД?
Има и такива дето влизат в дълги ремисии, но като слушам пси пак са пили към 2г.лекарства преди това. При мен нещо не се получава...

# 443
Шоко аз пия Есобел и флуанксол по 1и 1/2. Сега искам да махна половинките, и на това съм доволна. Нямам амбиции да ги спирам, щото два пъти ги спирах и пак се отключва всичко. Ти почна ли АД?
Има и такива дето влизат в дълги ремисии, но като слушам пси пак са пили към 2г.лекарства преди това. При мен нещо не се получава...
Имам колеги от старата работа, около 40 години на АД и ще са си до живот. Голяма работа , че пиеш хапчета.

# 444
Август реших да си спра хапчетата за кръвно. Седмица, две, три никакви проблеми и на 5-6 седмица....Cold Sweat

# 445
Август реших да си спра хапчетата за кръвно. Седмица, две, три никакви проблеми и на 5-6 седмица....Cold Sweat
Как ги решавате тия неща незнам изобщо. Ще се затриете за нищо.

# 446
Ще се върнат. Първите 15 дена може да са по силни, отколкото в началото. После ще намалеят. Стисни малко зъби.
От това ме е страх. Лошото е, че опитвам да преборя и голяма хипохондрия, която вече се отразява не само на мен, ами и на околните.
Дълго ги пия, дано да ги спра успешно!

# 447
От това ме е страх. Лошото е, че опитвам да преборя и голяма хипохондрия, която вече се отразява не само на мен, ами и на околните.
Доколкото разбирам, си има симптоматика. Защо тогава ще ги спираш?!? АД се спират при поне 6 месеца липса на каквато и да е симптоматика.

# 448
Скрит текст:
Доколкото разбирам, си има симптоматика. Защо тогава ще ги спираш?!? АД се спират при поне 6 месеца липса на каквато и да е симптоматика.
Заради теглото, а и няма да пия цял живот АД ..... надявам се. Не знам и тази хипохондрия дали ще изчезне изцяло или просто ще се науча да я овладявам.

# 449
Интересно, хипохондрията явно е сериозен и масов проблем, мислех, че съм на самотен остров Grinning Трябва да се съберем дружно и да обсъдим болестите и тревогите си Stuck Out Tongue Winking Eye

Общи условия

Активация на акаунт