Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 28

• 24 840
  • 748
  •   1
Отговори
# 615
Верче, а има ли шанс да е от Биогаята тогава, аз нали я мразя и бих я обвинила.
Алекс, опитайте 1-2 дни компрес със зеле без жилките и не се слага върху зърното. Който е опитал твърди, че помага за запушвания и намалява кърмата леко, по какви пътища не знам. Аз, честно казано, не съм пробвала и съм скептична, но не пречи да се пробва. също така пийте по някое друго чайче от мента, мащерка, салвия, те намаляват кърмата. Мисля, че ментата най-малко намалява, та може по чаша чай от салвия да включите няколко дни и да видите дали ще има ефект. Дори и да стане запушване не е страшно, минава дори и без специално третиране, не се тревожете излишно. А кърмата се регулира различно, но обикновено за около месец от раждането. А защо цедите, нали бебето суче? Сигурна ли сте, че бебето суче ефективно, да не би само да виси на гърда? Как са като брой за денонощие напишкани и наакани памперси? Колко пъти суче за денонощие детето?
Аз съм била в тази ситуация 2 пъти, в началото много мляко, направо прелива, бебе уж на гърда, но се оказа, че не суче. Та от тогава е моята любов към компресията, за да накарам бебето да суче.

Бебчето суче но гърдата ми остава напрегна.
Като брой хранения са около 10 за едно денонощие а нааканите памперси са около 10 напишкани 1-2 максимум.Мисля че добре си суче,активно и почти на всяко засукване преглъща.

# 616
След кърмене може да цедите до облекчение на болката, но гърдите да останат напрегнати в някаква степен. И пробвайте с някой от чайовете, които казах, защото намаляват лактацията. От ментата трябва да се пие много, за това по-добре салвия по чаша на ден.

# 617
Неефективно сукане - ниско наддаване, константна болка в зърната, разранявания, възможни вазоспазми.
Свържете се с консултант. Поправими са нещата, но трябва да се види засукването. Няма как по форума да стане. Консултациите в момента са само видео,може с доброволен консултант или с ibclc консултант,но не отлагайте,колкото по-бэрзо се вземат мерки, толкова по-добре.
Благодаря.
Мисля, че се ориентирах как да оправя засукването - след съвета  от лекцията на Елена Василева - със зърното да докосна носа - така зяпва по-широко и мести главата назад и след статията и видеото на Хедра за кръстосаната люлка.

# 618
Да, опитайте. Има много клипчета, които показват как да се сложи бебето на гърда.

# 619
Хора помагайте! Днес си се кърмим нормално, на едната на другата гърда. Но преди два часа бебка започна да се храни от лявата гърда, при което започна една болка по ареолата под брадичката и и после започна болка в края на самата гърда в посока към мишницата. Дръпнах се за малко защото помислих, че тя не захваща добре, но имаше само леко облекчение. После пак заболя. Бебето започна да спира да суче и да плаче, после пак засуква спира и плаче. Стиснах си зърното и видях, че не тече нищо и сякаш имаше нещо твърдо близо до зърното. Възможно ли е да е някакво запушване и ако е така как може да се оправи? Да се изцеждам ли понеже не мога да и дам пак да суче от там?

# 620
Вероятно е блистер. Идете на първа страница на текущата тема, в първи пост, има статии с подробни съвети и картинка, ето скрийншот

# 621
Ако е блистер и не ви е страх, го махнете със стерилна игла като първо леко спиртосате мястото, след процедурата пак.
Ако е някакво запушване много близо до зърното дайте да суче и правете масаж с изтласкване към зърното. Лично аз съм си позволявала да стисна и по-силно, за да може налягането да помогне, но това може да навреди и да се травмира гърдата,

# 622
По каква причина бебето стиска зърното докато суче? Зъби? Колики? Моето от няколко дни прави така и доста си боли, в същото време се изпъва и рита.

# 623
Моето е малко, на месец, и стиска венци когато заспи и/или се стресне.

# 624
Моето като го боли коремчето и се напъва, почва да се нервира, да върти главата и да стиска.

# 625
Тинито, твоето вече е на 4-5 ако помня добре?

По кое време на кърменето го прави?

# 626
Наистина ли кърмещата жена трябва да спи само по гръб? Настрани проблем ли е?

# 627
Спях и по корем и на страни.

# 628
Не 😆
По корем не е желателно,за да не се притискат гърдите, защото могат да се травмират и да станат запушвания. Просто гледате да не са натиснати/ притиснати гърдите като спите.

# 629
4 месеца вече кърмя и винаги спя настрани, не мога по корем или по гръб.
Въпреки че моята все се опитва да ме избута от леглото и съм се притиснала надясно, засега нямам запушвания.
Да чукам на дърво ! Веднъж имах блистер, пробивах го с ръка,  стисках го, но пак се появи на другия ден.
Давайте блистерите на бебето, то най бързо оправя всякакви запушвания, като се нацока.

Общи условия

Активация на акаунт