Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 28

• 24 845
  • 748
  •   1
Отговори
# 585
Консултантите не можем да предписваме или предлагаме медикаменти, дори и витимини. Може да се обадиш на Христина Янева-Хедра, която е и медицински специалист, Марияна Енева, също ibclc консултант и фармацевт. Или съответно лекар да предпише.

Аз мога да предложа храни, които са богати на калций, с които да компенсираш:
- тахан
- зеленолистни зеленчуци - спанак, кейл
-пълнозърнести храни
- боб и леща
- сьомга

Аз лично хапвах тахан всеки ден в периода от бременността си, когато и все още кърмех.

Фифиана, как дефинираме достатъчно? Няма отговор на въпроса. Всяка жена е с различен тип гърди и зърна. Трябва да се види засукването на детето. Има жени с огромни ареоли, няма как бебето да обхване и ареола с уста, има го и обратния вариант. В случаят въпросът трябва да е формулиран според вашия индивидуален случай. Какво Ви притеснява? Имате подозрения, че бебето не засуква добре ли? Говорили ли сте с консултант?

# 586
Аз съм пила калций, най-често купувах на допелхерц калций с магнезий, мисля, че е умерено дозиран и няма с какво да навреди.

# 587
Здравейте, мъжът ми е с положителен тест за коронавирус, най-вероятно и аз го имам, тъй като от вчера ме боли гърло, от днес имам кашлица и температура. Изолирахме се с малката (5++) доколкото можем, прочетох и препоръките за кърмене. Тя е изключително кърмено бебе, не искам да прекратявам това. Въпросът ми е какви медикаменти мога да приемам и да изчакам ли или да започна терапия веднага? Знам, че мога нурофен, парацетамол, стрепсилс, прочетох в е лактация, че и левофлуксацинът е съвместим.

# 588
Медикаментите само лекар може да предпише.
Не се самолекувайте. Особено с медикаменти като антибиотици на своя глава. Левофлоксацинът е с нисък риск, има други по-добри алтернативи от него.
Вирусът протича много различно при всеки, та бъдете в комуникация с лекаря си. Иначе кърменето може да си продължи, даже е силно препоръчително, защото в кърмата ще има антитела и детето ще е защитено.

# 589
Като ви изпишат лекарства пишете пак какви са, не е нужно да чакате. Ние често четем и отговаряме, ще ги проверим или ги проверете сама по активна съставка в e-lactancia.

# 590
Мама ураган, в същото положение сме у нас, но с детето сме безсимптомни, а таткото средно го кара, а то е по-големичко също, на 9 месеца, но по 5-6 пъти на ден си цока. Уж се изолираме, но все пак сме едно домакинство. Продължавам си да си кърмя. Засега за мен само аспирин под долната граница на допустимата дневна доза за кърмене и вит Д. Слушай си лекаря и така. Ще мине Simple Smile

# 591
Да минава леко, момичета!💐

# 592
Аз по принцип съм корава(снощи се замислих, че не съм боледувала от нищо около година и половина), мислех, че безсимптомно ще го изкарам и се притеснявам единствено за бебето.

# 593
Фифиана, как дефинираме достатъчно? Няма отговор на въпроса. Всяка жена е с различен тип гърди и зърна. Трябва да се види засукването на детето. Има жени с огромни ареоли, няма как бебето да обхване и ареола с уста, има го и обратния вариант. В случаят въпросът трябва да е формулиран според вашия индивидуален случай. Какво Ви притеснява? Имате подозрения, че бебето не засуква добре ли? Говорили ли сте с консултант?

Благодаря за отговора и отделеното време!
Да кажем, че съм сигурна, че често не захапва добре - стисната му е устата, почти само зърното е захапало, има болка, а и не успявам да го коригирам. Това до какво би могло да доведе? По-малко количество мляко ли ще изсуче?

# 594
И недостатъчно добра стимулация на лактацията.

# 595
Неефективно сукане - ниско наддаване, константна болка в зърната, разранявания, възможни вазоспазми.
Свържете се с консултант. Поправими са нещата, но трябва да се види засукването. Няма как по форума да стане. Консултациите в момента са само видео,може с доброволен консултант или с ibclc консултант,но не отлагайте,колкото по-бэрзо се вземат мерки, толкова по-добре.

# 596
  • Варна
Момичета, минавам да се оплача..."бебето" е на 1.6 месеца. Тази нощ буквално не сме спали. През 20-30 мин.иска да е в мен и да суче. Не плаче, не го боли но, но не знам какво става...предполагам, че са някакви зъби, но не мога. Предните нощи не беше баш така, но нощ, в която да се събуди 3 пъти за мен е празник!!! Просто искам да ми кажете "и това ще мине" и че има смисъл да продължавам. Не че ще отбия, но наистина съм много, много уморена и имам чувството, че не правя нещо както трябва...

# 597
Кътник или кучешки му викам аз на това състояние. Ще мине, има и такива кошмарни вечери.

# 598
Минава, но е трудно. Аз в такива нощи съм давала доза нурофен и ако е от зъби и болка детето се кротва и до там. По груб спомен абсолютно всеки път е било болка. Не твърдя, че е правилно и не го разбирййте като съвет, но е вариант понякога.
Пробвайте гелчета за зъбки, също така да сте сигурна, че не и пишкане или акане, защото детето е голямо, та ако е приучено на гърне може да се пробва и това.

# 599
Здравейте! Бих искала да се посъветвам с вас. Бебето ми е на 1 година, доскоро се будеше на всеки 2 - 3 часа нощем, за да суче. От няколко дни насам обаче се буди, върти се малко в леглото и пак заспива без да суче. През деня също вече суче сравнително рядко, основно за приспиване и вечер. Все още не съм заместила вечерята.
Чудя се дали не се отбива? Да му давам ли да суче през нощта или да го оставям така, за да се научи да спи по цяла нощ?
Благодаря предваритено!

Общи условия

Активация на акаунт