Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 28

• 24 847
  • 748
  •   1
Отговори
# 570
  • Бургас
Да, аз опитах, ама то е на много гадно място - отдолу и леко вляво. Тя го затиска, докато суче. Пак ще се мъча. Ама май ще спирам да кърмя легнала, защото като легна и там ми пада тежестта. Най-вероятно съм се притиснала.

# 571
Без реванол (каква е идеята на липсващо възпаление да се прави компрес с антимикробно антисептично действие?!?, да ни говорим,че и при наличие на възпаление, пак компресът е студен, на порезна рана, ок, в случая - не) , студените компреси със зеле си прави. Пробвай поза ти на четири крака над детето,звучи малко безумно,но мисля,че предвид описанието на болката в зърното,ще е ок, а и гравитацията ще помогне за запушването. И всичко друго, което си правиш по принцип като приоритетно даване на тази гърда ( от цедене смисъл няма, ако детето суче).

Последна редакция: пн, 14 дек 2020, 22:30 от LittleCactus🌵

# 572
Моето бебе върви слабичко, че и между 4тия и 5ия месец вместо да качи - свали (има рефлукс и се научи да се върти и се върти и повръща буквално постоянно). Почнах да го захранвам и май закрепи малко.

# 573
В случая,че детето сваля грамчета, трябва консултация - с гастроентеролог за рефлукса и с ibclc консултант за кърменето. Захранването на този етап не може да помогне за наддаване. Консултирайте се със специалистите.

# 574
Ами захранването помага явно да се сгъсти храната в стомахчето за повече време и не повръща чак толкова. А и почнах да го държа на земята чак два часа след хранене 😃 иначенаказан на шезлонг. Има ефект мисля

# 575
Какъв пробиотик ползвате за бебетата?
Дадоха ни биогая, но той само с 1 щам и се чудя дали да не взема Омнибиотик.

# 576
Биогая е гаден! Пак с 1 щам по-скоро Вая, Пандата запича много.

# 577
Вече 2 седмици давам биогая, но свършва. Не виждам някакъв проблем с детето, но 1 щам ми малее.

# 578
  • Бургас
На моята дъщеря ѝ изписаха пробиотик Линекс бебе, защото е със запек. Като започнах да я захранвам беше страшно направо.

# 579
Верче, каква е целта на пробиотика и защо толкова ви плаши, че е 1 щам. Биобаланс бебе е с добър състав и добра численост, но е за над 4 месеца, не знам защо.

# 580
Бяха му пускали изследвания на фецес докато беше в болницата. Излезе бактерия преобладаващо, а като диагноза Дисбиоза. Затова ми се иска хубав пробиотик (каквото и да значи това). По мои разсъждения хубавите са с повече щамове.

# 581
Така е, хубави са на омнибиотик. Не знам освен пандата дали другите стават,защото те са още по-внушителни от към състав и численост. Ако педиатър каже, че може и биобаланса е много добър и цената е на половината на пандата. Иначе може да се редуват, месец 1 после друг.

# 582
Благодаря, ще остана за сега с препоръката от неонатолога, на сл.преглед ще попитам.

Позволявам си да кача една информация,  в подкрепа на казваното от Кактус няколко пъти до момента по темата Ковид и кърмене. Знаете, че Токуда е една от 3 болници в София, които се грижат за естремно недоносени и преждевременно родени бебета.

“В публикувани научни ревюта до този момент се посочва, че само в 4-5% от случаите по изключение COVID-19 се предава по вертикален път от майката на бебето”, заяви д-р Радка Масларска, началник на отделението по Неонатология в Болница Токуда в съботния сутрешен блок на Нова ТВ “Събуди се”.
“През последните 2 месеца имаме 11 новородени от майки с COVID-19, като само 1 дете е с положителен тест за инфекцията. Съвременната система за изолация със специална климатизация и вентилация и централната мониторна система, с които разполагаме, осигуряват сигурност и безопасност за останалите деца и екипа на отделението. 3 пъти седмично още от старта на епидемията осигуряваме видео връзка на родителите с бебетата, които са в интензивния сектор, а при бебета с COVID-19 правим такава връзка всяка сутрин”, разказа още неонатологът.
“Бременните жени боледуват по-тежко през втория и третия триместър на бременността. При децата протича леко, но те са добър гостоприемник и могат да носят вируса дълго време и да го разпространяват”, допълни д-р Масларска.
“Инфекцията не е противопоказание за кърмене. Установяваме, че над 80% от кърмените бебета на преболедувалите майки, имат антитела”, уточнява специалистът.
“Сравнително малка част от бременните с COVID-19 раждат преждевременно. При недоносените деца са по-важни другите проблеми на недоносеността като респираторния дистрес синдром, затрудненията с храненето и наддаването.”, информира още тя.
“Няма проучвания при новородени и засега не трябва да се правят ваксини срещу COVID-19 при тях. Но имунопрофилактиката с останалите ваксини е много важна, те могат да предотвратят усложнения при бъдеща среща с вируса, например пневмококовата ваксина”, съветва д-р Масларска.
Гледайте цялото интервю тук: https://---shoretner923-Dr-Maslarska-Nova

# 583
Здравейте, бебето ми е на 5 месеца, но заради рефлукс от млечни продукти съм ги изключила на 100%. Приемам пробиотик, DHA Prenatal и мултивитамини Garden of life vitamin code raw prenatal. В един момент, обаче се замислих че калций май не си набавям от нищо. Днес бяхме на преглед при ортопед и го попитах за това, а той ме посъветва да се обърна към консултант по кърмене за прием на калции. Някой може ли да ми препоръча нещо?

# 584
Здравейте,
Ако бебето не захапва достатъчно от ареолата, това до какви проблеми би могло да доведе?

Общи условия

Активация на акаунт