С кърма или с адапте, расте красиво ЮНСКОТО дете

• 14 373
  • 289
  •   1
Отговори
# 60
Лелееее,Zorri ако аз работех твоята работа ,досега щях да съм така Animal CowАз принципно съм пристрастена към сладкото и сега когато се опитвам да отслабна ми е много трудно,дори си купих от кафето Витаголд,което рекламират,не че ще има някакъв ефект,но така психическата ми нагласа е друга,че нещо странично ми помага да отслабна освен глада,който се опитвам да правя,но ще видим newsm78
Ива 78,не се притеснявай за училище,детенце ще се справи GrinningТова,което мога да ти дам като съвет е още от начало да му създадеш навици за ученето,имам предвид строг режим-първо учене а после разходки и игра,а за поущрение и някой гевезелък/нещо,което той обича или харесва да прави/По принцип момчетата са по-калпазани в ученето,но когато се настоява и има ражим всичко е ок.Тази година на мен ще ми е по-трудно да се занимавам и с него и с бебка ,но се надявам да се справя newsm17
Айде чао засега,че баткото е решил задачите и отивам да ги проверя Thinking

# 61
много пишете, не мога да сваря да Ви изчета. Вчера бяхме на консултация и сме вече 7.500кг /т.е.+1кг за месеца/ и 63 см/+4/ сложиха ни и ваксината. Ами да се представя и аз -  Красимира - на 28 год. съм още малко повече от месец, а на 21.Х ставам на 29. Родена съм в Айтос и тук си живея Учила съм в Икономически техникум -Бургас, после пак икономика в Свищов. С мъжа ми сме Женeни сме от 2003 г.Той се казва Георги. Преди да забременея работих и сега продължавам да работя за една румънска фирма.
И ние сме от тия дето си лапат пръстите. Забелязвам че си лапа пръстите когато му се спи и така се приспива. Дано отмине този лош навик, че не знам как ще се отучваме. Аз все още нямам цикъл, но ние се кърмим. А пък за килограмите, ми аз съм с 5 над обичайните 54 кг. Не съм свалила нито грам откакто излязох от родилното. А пък такъв апетит имам, че просто е изключено да мисля за диета. Като спра да кърмя ще се подложа на ограничение. Това е засега

# 62
Здравейте бъбривки!

Харесва ми че започнахме да говорим за неща различни от бебите и , че обръщаме малкко повече внимание и на нас самите.
М намен ми дойде 5 дена след като ми спряха лохиите и от тогава насам е като часовник и не поропуска. По обилен е и е болезнен и направо ще се гръмна ако следващия път пак е такъв гад. Килата вече са по- добре .... още 2 съм свалила неусетно и остават 8 , че аз малко бях станала като кит през бременноста. Мисля в края на месеца да тръгна на фитнес, че такава друсла не се понасям , а и ми липсват плочките на корема Joy

Бебата си нана кротко в люлката , а аз искам да питам вече захранилите мами нещо.  Задължително ли трябва бебка да яде зеленчуковите и плодови пюрета с лъжица? Моята  сладурка не може да яде с лъжица hahaha още има рефлекса за избутване с езичето и не може да го папка. Мислех си в началото , че не й харесва и за това го плюе, но днес като срязах една биба на кръст и като сипах катрофено пюре с АМ в шишето лелеееее как засмука. за 5 мин. смукна 150 грама. Мисля си че сега с биберона ще свикне с вкусовете и по- натам ще сгъстиме нещата и ще пробвам пак с лъжица.

Това е от нас двечките.
Поздрави и целувки  bouquet

# 63
Здравейте и от нас-ние се прибрахме капнали от голямото ходене/че педито ни е на майната си/ и чак сега /след хранене,приспиване,преобличане и малко позачистване на къщата/ успявам да се стоваря тук с чашата кафе и докато не го изпия...никакво ставане от стола/ и излизане от форума, естествено/..Дано дечковците да поспят повечко,че напук на прогнозите ми-Ивчо доста се кокори след ваксината, миналия път спа като упоен.. newsm78 Иначе,сме пораснали с 700гр и 4см за последния месец-и вече сме 6.850кг и 64см...рахит нямаме,други проблеми също....Но съм ядосана от отношението на педито...тя по-принцип е страшно сдържан човек и съм свикнала да не проявява емоции,ама то бива претупване...бива...Аз ходя при нея основно защото не спори относно възгледите ми за отглеждане на децата, и заради детската сестра,щото е страшно готина и много се радва на дечицата..но нещо май са се скарали с нея и са  се разделии..Та ,въпреки,че ходим само на консултации/изключвам миналата седмица с вируса на Сами-но това е инцидентно/,пак ни се обръща едно токова ,ник`во внимание...пък аз сигурно съм поизнервена и по-чуствиттелна,но искам да ми се обръща внимание на децата...А не само-""Ти си знаеш.."и надве,-натри  да ми ги измери и претегли... #Cussing outама тя  така и не нагласи кантара като хората..даже се размрънка,че искам и баткото да ми претегли-той бил теглен през юни-много интересно как го претеглиха,като той от май месец беше при майка ми... #2gunfire
Е,оплаках ви се...обещавам повече да не го правя,но до края на годината ще взема да си намеря някой педиатър,дето поне обича децата/и да не ме е яд ,че бия толкова път за нищо..../

# 64
  • на брега на Дунав
Здравейте мамета. Ама наистина се развихри темичката този път  Laughing. Мале, ние хич не щем да стоим по гръб. По меко ли ни е що ли,. ама коремчето по си го тачим от известно време. Лошо става ако тъкмо се е наял, такива мацаници стават, не е истина просто. Ние днес също бяхме на консултация. Ваксината ни я отложиха малко докато се възстановим всички вкъщи от нашите болежки. Били сме наддали много  newsm78 1,400 за един месец. Да не би да съм го била прехранвала  Sick. Под вола теле почнахме да търсим, що толкоз много качил  ooooh!. Ами яде си детето. Аз като знам как повръща и какви паузи големи си прави понякога през деня и аз се шашнах малко ама  к'во пък нали е мъж. Накрая стигнахме до заключението, че всичко що лапне му се лепи. Та, сега сме 7,300 и 63 см. Мамите които дават АМ по колко давате на бебките си. Аз като давах изцяло АМ слагах 150 вода и то става след това 160. Изяжда си го, но понякога ако се е наситил през деня, някой хранене изяжда само 80-100 мл.
...Бебата си нана кротко в люлката , а аз искам да питам вече захранилите мами нещо.  Задължително ли трябва бебка да яде зеленчуковите и плодови пюрета с лъжица? Моята  сладурка не може да яде с лъжица hahaha още има рефлекса за избутване с езичето и не може да го папка. Мислех си в началото , че не й харесва и за това го плюе, но днес като срязах една биба на кръст и като сипах катрофено пюре с АМ в шишето лелеееее как засмука. за 5 мин. смукна 150 грама. Мисля си че сега с биберона ще свикне с вкусовете и по- натам ще сгъстиме нещата и ще пробвам пак с лъжица.
...
И аз давам с шише и на дъщеря ми така давах дълго време, после като прецених почнах с лъжичка и нямх никакви проблеми. Пробвах Сами, но и той бута с езика. Няма да мъча и него и себе си да се храним по 1 час и в корема му да влезе само 1/10 от пюрето, щото при нас всичко се избутва навън  Joy.
Пуф, отивам, че Сами май свърши нещо в памперса.
Целувки и от нас.

# 65
Здравейте и от нас. Като си тръгнаха майсторите и ние не сме се прибрали. За пръстчетата ... и ние си ги смучем и вече съм се видяла в чудо.... направо е голям инат  и като му изкарам пръста започва да крещи... не да плаче... направо си крещи.
За килограмите... имам още 5-6 и съм във форма, но проблема ми е корема. Трябва яко стягане, а пък имам и малко целулит, но това ще се оправи с процедури.
Това е за сега от нас ... другият път повече.
Приятна вечер  bouquet!

# 66
  • София
Здравейте и от нас... и ние днес също бяхме на консултация... Марти е 6830 ки. и 65 см. Аз се бях притеснила, че е отслабнал ама не е. Педката ни сервира, че друга седмица иска да направи и 2-та ДТК и аз направо изтръпнах... лошо ми стана като знам на първата как реагирахме...
Камбанска, не й се давай на педката... ти поне имаш ораторски способности и можеш да я тикнеш миша дупка.

Последна редакция: вт, 12 сеп 2006, 23:16 от Zzz

# 67
  • Варна
Здравейте! Бързаме и ние да се отчетем! Бебка спи, но като започне да мрънка още от 19,30ч. едвам удържам положението поне до 20ч. Тогава се почват масажа, къпането и вече при обличането целия вход ни разбира! Така реве сякаш цял ден съм я държала гладна, а има-няма преди час и половина е яла.
Камбанска смело си настоявай да се обръща внимание на децата ти - нали за това им се плаща от здравната каса.
Valkakar това е от хормоните ти, още докато си била бременна - така четох. Ако продължат да се подуват най-добре отиди при педиатърката си. Ние на едната гърдичка имаме бяло топченце, но педито ни успокои, че няма нищо страшно и с времето ще се разсее.
Ние също сме от отбора на необичащите да лежат по корем - голям рев голямо чудо. Докато мама обожава тази поза.
Лека нощ!

# 68
Добър вечер момичета,
аз се включвам обикновено вечер! от 22.00 до 22.30 е моето време за форумстване!
По повод питането на Валкириа за избутването на лъжицата с език съм чела че бебето трябва да отговаря на определни условия за да бъде захранено: да е удвоило теглото си от раждането да взема предмети с ръка и да ги слага в уста, да проявява интерес към храната на възрастните и да е преминал рефлекса с избутването на лъжицата! Но ти ще си решиш!
Понеже Трифон е изпълнил почти всички условия смятам да го захраня на навършени 4 месеца, педито каза с плодово пюре ама аз четох че е по-хубаво с оризова каша! вие какво ще кажете!
Също искам да ви питам и за противозачатъчните методи, моята гинеколожка ми предписа противозачатъчни Жанин, обаче аз не искам да ги пия щото адски дебелея от тях а и от всички противозачатъчни, какво ще кажете за спирала? Някой ползвал ли е?

# 69
 Hug от нас набързо да се отчетем ,че от хайманосване няма време  Laughing от 3 дни се къпем към 10 30 ч папаме и сме ок цяла нощ  Whistling в момента се караме защото мама е на компа,а тати гледа мач  smile3514 и сега с нетърпение чака баня и масажче и папу.Иаз още нямам М. ама кърмя дано да не идва скоро  Sick наистина ,че темата се раздвижи.
Аз ще ви пожелая лека нощ,че вече сме на границата на търпението! smile3541

# 70
Благодаря ви момичета за съветие..ама то сточно тая педка са неприложими...че тя е като сфинкс-никакви емоции,никакви спорове не минават...пък и аз съм си виновна,щото я научих да ходя рядко/само на консултации/  и да има проблем се оправям сама/търся книги,Интернет,форуми разни/ и се информирам и като съм и обяснила,какво знам,тя вече хич и не се и опитва да се налага/...иначе жалко за сестрата...но одеве като разказах на Асен/пък и той не и е голям фен,виж на сестрата е почитател Wink.../и той твърдо ме подкрепи-през декември да я сменям...поне път да не бия дотам.
Елисир-къде бе мила са ти тези килограми?Не съм те виждала преди да забременееш,ама като те видях последния път си мислех,че това ти е оптималното тегло/че тя като ученичка изглежда в гръб..ако я няма количката и ще и свиркат... Laughing/
И аз ще отивам да лягам,че сме станали рано сутринта/пък и утре сигурно Сами пак рано -рано ще цъфне/,а и от одеве хвърлям по-едно око на мача...абе, Левски голям бой ядат....

# 71
Добър вечер мамчета! Rolling Eyes
Да се отчета и аз тази вечер.Първо да ви кажа едно наздраве cheers,защото си пийвам една биричка пред компа и си слушам супер готина музичка....Обаче пия бира леко на "каменица" с 0% алкохол,но какво от това и тя си е бира.. beer
И ние бяхме  на педи...но ни отлагат всички ваксини до декември,заради моя хепатит дето ме стигна в началото на месец август  smile3514и ме пусна в средата smile3518и така сега няма да ни бодът,а само ще ни мерят.За месец е качила 900 гр.и е пораснала с 2 см.Всичко друго и е ок. newsm10.Сега спинка сладко от вече час,след баня,папане и масаж.
  Ние сме на кърма и до сега имах само веднъж цикъл,но доста обилен Weary надявам се другия месец пак да ме подмине newsm17
  И Ана се върти от коремче на гръбче,няма нищо напротив да спи и по корем.Също тренираме и пълзене,като има опора на стъпалата прави няколко изтласквания напред и е много смешна защото и ръмжи и мрънка нещо newsm62
  Въпреки сладката ми професия(4 години вече)никога не съм била над 53 кг.просто имам късмет да не ми се лепи нищо Grinning
  Желая ви лека нощ!и послушни бебета  целувки

# 72
здравейте и от нас, лелеееееей едни зъби като са ни замъчили та е ужас
както и да е,аз много исках да ви се похваля-Йоана от 2 дни ака в гърне и това много ама много ме радва Grinning Grinning Grinning

# 73
  • Варна
Добро утро от нас! Днес ние ли сме най-ранобудни?
Това дете е като шило - тази сутрин в чудо се виждам. По принцип след сутрешното хранене гукаме малко и заспиваме, но днес е неудържима. Пък каквото е хапнала го е повърнала. Искам да спяяяяяяяяяя smile3514  smile3507. Стига съм се оплаквала ама е още рано и студено за разходка.
Браво Mimik за гърнето newsm10. Как си успяла? Айде чакам да споделиш пък може и ние да пробваме newsm53.
Отивам да гушкам принцесата та дано се унесе и поспим още малко.
Приятен и хубав ден на всички!

# 74
  • Варна
Здравейте!
Един ден ме нямаше и много нещо сте изписали. Едва смогнах да ви прочета Grinning
Моя юнак не си лапа пръстите. Само като наближи часът за ядене лапа целите юмруци. Един единствен път се обърна от гръб на корем и не щем да спим вкъщи. Спи само в количката навън.
Ваксината пак ни се размина. Малко се закашля и не ни я биха.
Mimik как успяхте с гърнето?
Аз все още нямам М. На смесено хранене сме. Само 2-3 пъти в денонощие кърмя през останалото време сме на адапте и М. не е идвал(ама и аз не го искам)
Засега толкова, че бебо нервничи.

Общи условия

Активация на акаунт