С кърма или с адапте, расте красиво ЮНСКОТО дете

• 14 386
  • 289
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Здравейте, момичета!

Благодаря ви за успокоението за гънките. То и сестрата на нашата педиатърка вчера каза, че всичко било наред, пък и нали преди месец ходихме на ортопед и според него сме ок.

Вчера бяхме на консултация - за една седмица Ени е качила само 20 гр.  Cry и аз вече наистина ще лудна. Правихме и пробно кърмене и се оказа, че изцоква 120 гр. Та ми е много странно, как така си папа добре, пък не наддава!?! След една седмица пак ще се мерим, дано нещата с наддаването се нормализират.

Кабранска, напълно те разбирам за отношението на педиатърката. И нашата е малко джаста-праста и ако аз не чета допълнително и не я питам, тя изобщо нищо не обяснява. Но вчера сестрата ме ядоса много - една нейна реплика още ми е в главата и ми е ужасно гадно. Като разглеждаше Ени забеляза, че тя не може още много добре да си вдига главата, когато я дърпат за ръчичките да седне. И "тактичната" сестра каза: "Ами то защото главата й е по-голяма и й тежи... Е, не е уродливо по-голяма, но се вижда..." Аз щях да полудея  Close И се чудех защо точно медидицинския персонал е толкова нетактичен и безчувствен, а за речникът им нямам думи... Да не говорим, че главичката на моята принцеса си е съвсем съразмерна с тялото. Та и аз сериозно съм се замислила декември да я сменям.

Munichka, и аз се учдех за софийската срещичка.... хайде мами, казвайте къде и кога и да се виждаме вече Simple Smile

Хубав ден за всички майки и бебоци!   bouquet

# 76
  • Велико Търново
Добро утро,от мен мили момичета!

Таталинка мила,я ги отсвири тези видни медицински работнички,че като чета какви ти ги говорят още по права ще ми стане косата.Точно преди половин час говорих със свекърва ми по телефона и обсъдихме-задържането на главата,като я хвана за ръцете,, и да я изправям-за това няма никакво желание,въпреки,че никой не ми е казвал,че главата и е  голяма.Всяко дете е различно и не може да искаме каквото направило едното всички те да го правят.Например моята Божидара е класически мързел/като баща си/ и очаквам всичко да става доста по-късно,ама какво да я правя.
   За придаването ние миналият месец само 0.500,сега ще я водя на 15 ден да видим какво е придала.Аз,давам АМ само на последното хранене 60гр.

Браво Мимик,таз твойта Йоана чудо голямо бе-да я нацелуваш от мен!

Мен вече една година цикъл не ме е посещавал,но като спра да кърмя се надявам нещата да си дойдат на мястото.

Хайде лек ден на всички мами и спокойни бебоци ви желая,аз отивам да се позабавлявам докато спи  Божидара! Simple Smile

# 77
  • София
Гутен сабахлен от нас. Искам да ви почерпя виртуално, защото днес ставаме на 4-ри месеца   party023 Misc Baby Bottle cheers Wine Glass
Точно преди половин час говорих със свекърва ми по телефона и обсъдихме-задържането на главата,като я хвана за ръцете,, и да я изправям-за това няма никакво желание,въпреки,че никой не ми е казвал,че главата и е  голяма.Всяко дете е различно и не може да искаме каквото направило едното всички те да го правят.Например моята Божидара е класически мързел/като баща си/ и очаквам всичко да става доста по-късно,ама какво да я правя.
   За придаването ние миналият месец само 0.500,сега ще я водя на 15 ден да видим какво е придала.Аз,давам АМ само на последното хранене 60гр.
Сиска, ние сме с голяма глава и до преди 2, 3 седмици отказваше да я държи когато го дигах за ръцете... сега си е ок. Наистина всяко дете си е индивидуално и не можем да очакваме да растат с едни същи темпове, така че споко   bouquet
Какво да ти кажа, аз имам малко особено мнение за загрижените свекърви то е  bambam  341uu newsm66 red fight fight Май се изразих доста описателно  Mr. Green

# 78
Добро утро!
Моето момче още спинка и аз бързам да видя какво сте изписали.
Tatalina не и се връзвай на тая и ние сме от мързеливите главата държим ама като го изправям за ръце тц тц не я вдига особено незнам дали е за притеснение  newsm78 а чак на18 ще сме на консулт
Zzz честита ви месечинка!Ама що така с свекитата бе то и моита е за  fight ко питам и аз  Blush

# 79
  • Велико Търново
Zzz,не си ме разбрала за свекърва ми.Аз,моята много си я уважавам да не кажа обичам,че малко ще пресиля нещата.Както съм казвала тя е от така наречената школа на старите педиатри,но чете много и се дообразова,за да е в крак,за което съм и много благодарна.Тя ми откри рахита на Божидара,защото педито не се сеща да я прегледа.Той вече се пооправи,но пидето ще бъде сменена и ако може  #2gunfire

Честита ви месечинка!Благодарим за хубавата почерпка-ще взема от бирата.Нали както казва мъжа ми съм една видна битова алкохоличка Embarassed!
  Слънчев ден на всички   Hug

# 80
  • София
Добро утро!
Моето момче още спинка и аз бързам да видя какво сте изписали.
Tatalina не и се връзвай на тая и ние сме от мързеливите главата държим ама като го изправям за ръце тц тц не я вдига особено незнам дали е за притеснение  newsm78 а чак на18 ще сме на консулт
Zzz честита ви месечинка!Ама що така с свекитата бе то и моита е за  fight ко питам и аз  Blush
Сонка, за моята свеки нямам думи просто... не искам да изпадам в големи подробности и ще кажа само един случай. На връх коледа отивам с цвете при нея, а тя започна да ги на режда едни.... нямам думи... Казва ми: "ако забременнееш да пометнеш, бял ден да не видиш.... твоето грозно отроче, прагът на моята къща няма да прекрачи" няма да продължавам ,че ми става много тягосно.....
Сиска, явно твоята свеки е от свястните.... браво на теб, че си съумяла да намериш общ език с нея. А за вашата педка направо я пускай по пъразлката...аман от незаинтересовани доктори. Crossing Arms
Момичета, благодаря за честитките, колкото до битвоя алкохолизъм и аз съм групата  Mr. Green   bouquet

# 81
Zzz това чудо как може да ти е свекърва!  Shocked Shocked Shocked Shocked
И Трифон не се е обърнал още от гръб по корем ама стои стабилно на краката си е като го държа естествено и се мъчи да става но нашата педиатърка забрани категорично да сяда до 6 месеца а пък аз не знам като се чувства готов защо да го спирам!
Мимик кажи за гърнето много е интересно!!!

# 82
  • София
Zzz, честита месечинка на Марти! Да расте здрав и весел! Hug
А за свекърва ти не знам какво да кажа. Що за чудо е това? Ама тя просто така ли си сипе разни клетви?  newsm78

siska, sonka, и аз мисля, че всяко дете си е индивидуално и лека полека всяко си се научава на каквото трябва. Само да са ни живи и здрави бебоците!

denit, и аз не искам да пия разни противозачатъчни и затова питах гинеколожката си за алтернатива. Тя каза, че може да ми сложи спирала, но след като спра да кърмя. А до тогава имало някакви гелове. Тя ми препоръча "Фарматекс" - имало го и като глобули, и като гел. Още не съм го ползвала и не зная как е.

# 83
 Здравейте и от нас!
Zzz, честита ви месечинка, само радости да ти носи малкото слънчице! Пък на тази твоя свекърва просто не й обръщай никакво вниминие, то си има такива зли хора дето си ги говорят такива простотии.
siska79, какъв е този преглад за рахит? Като се замисля май и на моята принцеса не й правен такъв преглед.
Хубав ден на всички мами и бечовци от нас!

# 84
Здравейте мили мамита!
Аз най-после се завърнах но да знаете колко ми липсвахте!  bouquet
Ние сме добре - ядем ревем растем лапаме си пръстите и юмруците и нощем се бъдем много повече пъти от преди...леле заспивам права вече newsm09 Не трябваше ли като порасне да поспива повече не знам ама защо сме все наопаки...не е зодия Рак това дете за разлика от майка си ама все наопаки я кара newsm53
М. имах за два часа на 25-ти август точно една година след последната  smile3503 и ми мина ама и аз кърмя.Не съм се затъжила за М че как болеше леле... #Crazy
Софийски мами най-тържествено ви определям среща на 17 09  в Южния парк !Аиде да не разводнявам темата,но много искам да се видим.Аз всеки ден съм си там и е много хубаво вчера си правих 3 часова обиколка и се почувствах освежена и заредена с много положителни емоции.Като се прибирахме с татито видях  Velmar  помните я нали..толкова и е сладка малката рожбичка че се разтопих от умиление smile3504
Чакам списък от мами за парка и много ви целувам! Hug

# 85
  • София
Момичета, благодаря ви за вниманието  Hug  bouquet А колкото до моята свекърва направо съм я пуснала да пасе...той живота й показа, че ако кълне няма да остане ненаказана...доста й струпа на глават, ама да е мислила преди да говори.

# 86
  • на брега на Дунав
Ей скапа ми се постинга, ама хайде пак наново ще пиша.
Zzz тя тая твоя свекърваа направо не е за обсъждане. Подобни хора не заслужават дори да си спомняме, че съществуват. Хич не и се връзвай. Имаш си страхотно бебенце, което ще ви радва все повече. Да ви е живо и здраво.  Hug
Това за гърнето и на мен ми стана интересно. Като се замисля той Сами ммного ясно си показва кога ще ака newsm61 та ако тогава го държа над гърнето може и да мине номера.
Ама на тия педиатри какво им става? Очаква се професионализъм и човешко отношение от тях пък те само се чудят какво да изръсят. Ама и ние им се връзваме май доста. То ако всички деца се развивали по калъп накъде щеше да отиде света.
Оф, и ние си лапаме ръцете и ако някой пръстче влезе малко по-навътре доста папане връщаме. То не стига колко връщаме по други поводи пък сега и това. Отивам, че Сами нещо мрънка, пък Еми искала да яде. Голямо шоу е у нас  Joy, ама какво да се прави.

# 87
  • София
.......
Софийски мами най-тържествено ви определям среща на 17 09  в Южния парк !Аиде да не разводнявам темата,но много искам да се видим.
За съжаление ние няма да можем да дойдем, защото точно тогава ще правим кръщене...
korneliia_h,   bouquet

# 88
По примера на софийските мами каня и варненските на среща! Нека определим часа и мястото заедно!

# 89
ZZZ,честита ви месечинка smile3525.
На мен още не ми е дошла М. но вече започваме  да вземаме мерки да не дойде толкова скоро братчето или сестричето. Не знам за вас ама на мен желанието за секс нещо хич го няма... надявам се скоро да се оправя защото милия тати много го измъчихме Laughing.
Ние сега тръгваме на поход и ще се отчетем довечера.
Кабранска newsm51, както винаги си едно съкровище... добра дума за всеки

Общи условия

Активация на акаунт