ОСМИ клас 2020/2021 - Тестове, контролни и диктовки, в паузата пък снимки по пантофки!

• 24 463
  • 763
  •   1
Отговори
# 735
  • София
От един час седя и гледам тъпата анкета с три въпроса и не мога, и не мога да се наканя да я попълня. И то защото са написали ОЕСР до края на извънредната ситуация 30.11.2020 г. Да де ама на всички ни е ясно, че тази ситуация ще се удължи и излиза, че децата ще си останат едва ли не така до напролет в най-добрия случай. Ако бяха написали за две седмици хич нямаше да се колебая, ако това ще помогне, но така формулирано ми боде очите. Ще говоря и с Митко, защото в тази ситуация наистина не знам какво искам да попълня. И ме е страх като чух сутринта цифрите за София, и хич не съм сигурна, че затварянето на гимназистите ще намали бройката като се юрнат по молове и заведения. От друга страна трябва да пазим и учителите, защото кел файда ако ходят присъствено ако те са болни и няма кой да им преподава. Не търся отговори, просто споделям да ме изслушате. Сори!

# 736
  • София
Аз даже не съм получила известие за анкетата. Но до края на ИС няма как да се съглася на ДО. Че те не се знае докога ще я удължават.
Сутринта гимназистката беше онлайн, защото днес имат само френски. Ми не става. Ние сме 5 човека всички с различен режим и занимания. Ние с таткото работим, сутрин водим малката на ДГ, а студентът е на съвсем различен график. Нямам стая за всеки сутрин, да се усамоти. А и по математика ми се струва, че нищо не учат, нямат дори оценка от входното.

# 737
При нас анкета няма. То и за какво ще ни е?! Ще се въведе и без анкета. На доста места в Европа са на ДО и бройките не намаляват. Но докато броим числа, а не болни хора /в медицинския смисъл на думата/, така ще е. Аз мисля да намаля телевизията и социалните мрежи, че това облъчване ми идва в повече. Не знам, аз как ще се адаптирам в този нов свят, но се успокоявам, че децата са значително по-адаптивни и се нагаждат доста успешно в тази ситуация. Но ето сега си мисля, ако го въведат до 30.11, после декември - празници, Коледа, няма шанс да ги върнат. Януари най-вероятно.

# 738
  • София
Да се включа за оценките - класната по немски каза още на първата родителска, да очакваме по 40-50 оценки за да няма сърдите после и недоволни, че не са имали шанс да си поправят някоя ниска оценка. Реално по три пъти на седмица правят различни препитвания. В същата гимназия, но друга паралелка правят по едно изпитване на седмица. Та много си зависи от стила на учителя.
На мен ми допада тази практика, така я държи във форма постоянно, защото знае, че през ден има изпитване.

# 739
мама Мони, така написано е много подвеждащо. Ta може да ни държат в ИС с години.

# 740
  • София
Ето първи пример, че "децентрализирано" не означава непременно "добре'.
Кой знае какви странни вариации на анкети и допитвания ще се появят.
Би трябвало да има само един ясен въпрос от типа "съгласни ли сте училището да мине на ОЕСР за срок от... считано от... - ДА/НЕ" и нищо повече според мен.

# 741
  • София
мама Мони, така написано е много подвеждащо. Ta може да ни държат в ИС с години.

Точно това ме дразни. Ето как е формулирано "Смятам за необходимо всички ученици от 9.ФЕГ да преминат в ОРЕС /обучение от разстояние в електронна среда/ до края на обявена извънредна епидемична обстановка 30.11.2020 година."

Ред, той въпросът е ясен, но защо за цял месец ?

# 742
Ма нас никой не ни пита, Ред Simple Smile. Пълна тишина Simple Smile
Даже влизам 3 пъти днес в школо и сайта, да не изпускам нещо Wink

Мадам Богданова бях сигурна, че веднага ще иска ДО, при все че не се справи блестящо преди Wink

# 743
  • София
Дискусията беше затворена към 18,20, аз до 22 продължавах да получавам звукови известия! Смятай! Joy

при дискусиите в Школо има опция за спиране на известията. полезна е.

и мен ме притеснява формулировката на анкетата в нашето училище, защото лесно може да премине в безсрочно ДО.

отделно, че при повече гъвкавост, можеше поне 8 клас да оставят присъствено. примерно - 3 дни яко езиково обучение с младите преподаватели присъствено, после 2 дни онлайн с по-възрастните преподаватели по останалите предмети. езикът се учи през тази година, това е особено важно. оставете дрънканиците за психичното здраве за онези, които не умеят да разсъждават трезво. важното е да получат качествено обучение по езика, включително произношение. освен това, младите преподаватели нямат нищо против да преподават присъствено, даже го предпочитат.
с малко мисъл за учениците можеше да се постигне разумен баланс и компромис.

# 744
  • у дома...

Точно това ме дразни. Ето как е формулирано "Смятам за необходимо всички ученици от 9.ФЕГ да преминат в ОРЕС /обучение от разстояние в електронна среда/ до края на обявена извънредна епидемична обстановка 30.11.2020 година."

Ред, той въпросът е ясен, но защо за цял месец ?
Мони, подчертаното от мен е ключовото във така формулирания въпрос. Най-късно до 10 ноември ще удължат ИЕО до края на годината, ако не и до края на март. И така ОРЕС до пролетта. Две седмици ДО няма да решат никак проблема със новозаразените.

# 745
  • София
Мама Мони, ами не е ясен въпросът, защото подлежи на интерпретации.
Също така излиза, че от МОН е трябвало да постановят максимални срокове за ДО, след което пак да се пуска анкета. Което, признавам си, пак не звучи много умно. Не знам, не е лесна тая работа.
Хепи, и аз проверявам, ама тц. Въпросът е дали ще се забавят с няколко дни или просто няма да ни попитат. Ще видим.

# 746
Моят нищо не разказва, не знам и казали ли са нещо изобщо, по който и да е въпрос...
Той е доста над нещата... изобщо информация от него 0...

# 747
  • у дома...
Ред, може би изчакват някой друг да вземе решение вместо тях. Общинският щаб например. И ето поредното прехвърляне на топката.

# 748
  • София

Здравейте,
и аз не мога да се наканя да попълня анкетата. Нещо ме притеснява в нея. Предпочитам да има дискусия, някакви конкретни, дори и хипотетични варианти на изцяло ДО или изцяло присъствено, или нещо хибридно. Ми не, не смятам, че е необходимо да преминат в  ОЕСР, но ако ме убедят с разумни доводи, бих се съгласила за някакъв период от време.

Моето дете днес имаше само часове по ФЕ, дистанционно, проведени за по-кратко време в сравнение с присъственото обучение. Не е ок. От друга страна подозирам, че нашата учителка много се страхува от вируса или зараза. Напоследък поведението й ме накара да се замисля, че ако тя е толкова изплашена и спихически не може да преподава присъствено, по-добре да учат ДО, но тя да е налична, отколкото да се озовем без учител по основния предмет.

Извинявайте, стана дълго. Очаквам тази вечер РС да видим как ще се обсъди този толкова важен въпрос. Дали въобще ще има дискусия или просто ще ни съобщят решението на училището.

Пак тя, да не са в един клас нашите деца?

# 749
Момичета, извинявам се, имам въпрос, страничен от наборите. Трябва да купя дистанционни термометри за офиса. Може ли някой, да помогне с изпитано предложение?
Малко сме полупаника Simple Smile имаме колежка с положителен резултат, без симптоми. И сега се хвърляме в хаотични действия. Тестове (всички са отрицателен), термометри (дали ще ги ползват). Да правим нещо.

Общи условия

Активация на акаунт