ОСМИ клас 2020/2021 - Тестове, контролни и диктовки, в паузата пък снимки по пантофки!

• 24 495
  • 763
  •   1
Отговори
# 705
При нас десетина оценки са само по немски. Отделно има по другите предмети по една.Яд ме е, че днес изтърва контролно по БЕЛ днес, готви се, но с тая кашлица няма да е добре там. Ще се разболее някой, него ще  пишат виновен.
Като се оправи ще прави контролни.

# 706
Аз не разбрах, че конкретно за ФЕ се притесняваш, помислих по другите предмети, а там и при нас са малко. По НЕ дори са много повече, писала съм и друг път, но нанася една обща на три Simple Smile

За ДО и аз съм го приела, но на въпрос "съгласни ли сте", какъвто днес ни беше зададен от класната, отговорих с "не сме съгласни". Надявам се да не се наложи, но ако кажат, че ще е ДО, ще трябва да го приемем.

# 707
Централизирано - в никой случай. Всеки да си решава според дереджето, което си знае сам най-добре. Сърбахме такава попара с глупости пролетис. Стига толкоз.
Напълно съм съгласна.
Ако някой се разрови назад из годините ще види, че епидемиологично винаги са се правили ограничения по места. Всяка област вземаше решения за грипа според заболеваемостта. Детски и женски консултации, планов прием се спираха всяка зима за седмица-две. Без драми и психоза от всеки екран, без маски и истерия и само с по една грипна ваканция за около седмица.
Тази година СЗО закри официално и грипа, та всичко ще е корона плюс страх.

Моето лично мнение е, че ДО при гимназистите е въпрос на дни да се въведе. Не го искам и ми е мъчно, но това са фактите.
Защо? Защото това е единствената мярка, която няма да докара безработица и глад в краткосрочен план. И ще могат да се похвалят, че правят нещо.
Всичко друго ако се пипне, ще има скочили и ужилени, защото без работа и пари не се стои.
Управляващите нямат полезен ход. ДО при малките и в ДГ е невъзможно, ясно защо.
Жертваме образованието на гимназистите, за да са спокойни някои, че нещо се прави.
А всъщност то нищо няма да се прави, защото децата ще продължат да си излизат и да щъкат с приятели, даже и в моловете на закрито, където вируси летят и са летяли винаги.
Аз поне нямам намерение да си ограничавам моето и да му увреждам психиката, сори. Щом е на ДО ще излиза и ще се забавлява с дружките си навън, в мола, на кино, навсякъде, където е позволено.

# 708
  • софия
Яд ме е, че днес изтърва контролно по БЕЛ днес, готви се, но с тая кашлица няма да е добре там. Ще се разболее някой, него ще  пишат виновен.
Като се оправи ще прави контролни.
Самият той няма да може да даде максималното от себе си. Остави другото. Мисля, че си взела по-доброто решение.
След фиаското с хрема и контролно по мат, вече дори и само леко да я боли глава, ще си го прави после сама. При нас, когато правиш контролно след деня, то е идея по-трудно и различно от това, което е давано в час.

# 709
А, то това решение той си го взе сам - каза, че БЕЛ били първи час, а той си кашля и си му зле. Човек най-добре сам си се усеща. Моят кръшкач със сигурност не е и предпочита принципно контролни да прави с класа, но като не може - по-добре сам като се оправи.
Сега си чете вкъщи Илиада от учебника и после ще си прави тестовете за обобщение на векторите. Останал му е един от учебника и почваме с него от сборника преговор, че темата приключва и ще правят контролно скоро. Следобеда ще си вземе новите думи да си научи и останалото по немски.

# 710
  • о`майна лунна нощ е
До тук наборът е с общо 14 оценки, от които 8 са по немски /6 на основния + 2 на допълнителните часове/.
Всяка седмица имат тест по немски.
За момента единствено по Философия нямат изпитване.

# 711
  • София
Не знам дали това е от толкова съществено значение.
Явно е най-разнообразен броят на оценките.
На нас казаха в началото, че ще имат 16 оценки по АЕ за първи срок.

# 712
Аз се примирих, че не мога да го накарам да учи нищо допълнително. Той е такъв характер, че напредва само в това, което му е интересно и счита за важно. Не се интересува от оценки, от общо впечатление, което създава. Вероятно ще научи френски, само да сме живи и здрави. С математиката сигурно ще закъса, но нищо не може да се направи в тая му възраст. И вече не ми се занимава, оставила съм го.

# 713
Математиката не смея да я оставям, защото после наваксване там няма. А предстоят пет цели години. Както и езика. 

# 714
Признавам си, че нямам сили да воювам. Каквото стане- дано учителката да обяснява добре и да слуша.

# 715
Ние не го приемаме на война положението. Обяснили сме си, че часовете са крайно недостатъчни и той си знае, че без работа у нас нищо няма да излезе. Затова и обяснявам повторно илипредварително уроци /както имаме време/ и давам задачи вкъщи. Все пак в 10-ти клас имаме матура по математика.

# 716
  • София
Наборът скоро ще има повече оценки по математика отколкото по японски, но явно учителките си имат различна система на обучение. Първата оценка по японски на почти всички в класа е 6, но било много важно всички да научат добре двете сричкови азбуки.
Вчера им е било контролното за вектори (продължава да харесва учителка и предпочита да размени бройката часове БЕЛ и МАТ, но май е самотен ентусиаст в тази си идея). Днес имат писмено изпитване по БЕЛ, а утре по философия, където ще има и текст за анализ. В последното направо идея нямам какво точно ще пише набора...
След днешната covid статистика почти се примирих с бъдещото ДО. Даже започвам да си мисля, че ако сега го въведат организирано за две седмици, току виж не се наложи за по-дълъг период после.

Последна редакция: вт, 27 окт 2020, 11:16 от green_dawn

# 717
И при нас пуснаха анкета за ДО до 30.11.

# 718
  • Sofia
Моята е с много оценки, но 12 о тях са по АЕ.
При нас нищо не са пуснали за анкета за ДО, пак проверявах.

# 719
Моят започна добре с оценките по английски. Всяка седмица контролно. Учителят му по английски обаче се разболя от Ковид. Две седмици докато бяха присъствено беше със заместници. Сега като са онлайн също. Той ги харесва всички като учители, но те не им пишат оценки.
По математика тъкмо щяха да правят контролно за комбинаторика и излязоха онлайн. Там също бяха със заместници.

Общи условия

Активация на акаунт